Fethiye’nin festivalleri 2020’den itibaren festival severlerin yeni trendi olacaktır

Fethiye’nin festivalleri 2020’den itibaren festival severlerin yeni trendi olacaktır
Yeşim SARITAŞ
Posted on Kasım 28, 2019, 12:24 pm
5 mins

Fethiye; bakir doğası, tarihi dokusu ve insanıyla en değerli tatil yöremizdir. Böyle insanın “alıp başımı gideceğim, bir balıkçı kasabasına yerleşeceğim” dediği hayallerin şehridir. Ne Alaçatı ne Bodrum, ne Datça ne Kuşadası, ne Marmaris ne de Kaş …   İnsan elinin en az değdiği, deresi, denizi, dağları yani mavi ile yeşilin buluştuğu muhteşem görsel güzelliği ile büyüleyen, sessizliği ile insanı içine çeken farklı bir yöredir. 

“FETHEDİLEN DOĞAL GÜZELLİK” TURİZMİN ODAĞI FETHİYE

Yerleşik yaşayan İngilizlerin buraya seçme sebeplerinin en başında tabi ki doğallığı, temiz havası olduğu kadar, karmaşık yapısı olmaması da geliyor. Her yere ulaşımı kolay olup, İhtiyacınız olacak hizmet binaları, kamu binaları kısacası her şey içerisinde mevcuttur.  Fethiye, son 3 yıldır oldukça fazla göç alımı yaşamaktadır. Özellikle büyük şehirlerden daha çok göç edilmektedir. Belli bir kazanımı ya da geliri olan kişilerin direk tercih ettiği yerleşim bölgesidir. Göç alımı sonucu biliriz ki şehirler bozulmaya tabidirler.  Bunu engellemek için önüne geçilmez ise doğal olan her şey kaybolmaya mahkum kalır. 

FETHİYE’NİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTECEK

Fethiye Belediye Başkanı seçilen Sayın Alim Karaca ile yaptığımız görüşmede Fethiye’nin özüne sahip kalacağına dair güzel fikirlerini dinledim. 

Önceden Kumluova Belediye Başkanlığı yapan Alim Karaca; Fethiye’nin turizm potansiyelini daha da yükseltmek için çalışmalara koyulurken, bölgenin aldığı göçe karşıda özünü koruması konusunda güzel çalışmalar ve projeler ile gündemde olacak. 

Bölgede yaşayan köylü halktan, emekli vatandaşa ve İngiliz’ine kadar herkesi düşünen, herkes için alanlar oluşturmaya çalışan bir başkan anlayışı ile Fethiye’yi istediği konuma getirecek ve marka değerini yükseltecek bir düşüncede başkan olup, halk tarafından da seviliyor olması artı bir değer, destektir.

Fethiye sadece Türkiye’de bilinen bir tatil yöresi değil, Dünya’nın gözünün odaklandığı bir lokasyonda tatil yöresidir.

Otellere bağlı kaldığınız bölge olmayıp, tarihi dokusuyla ve doğal coğrafi özelliği ile tatil severlerin her gün gezip farklı yerler görebileceği, eğlenceli bir yöre olup özgürce tatil yapma imkanı sunar.  

Fethiye’de gezip görebileceğiniz tarihi yerler, sahiller ve doğal coğrafik yerlerin başlıcaları şöyledir: 

Fethiye Kalesi, Amintas Kaya Mezarları, Afkule Manastırı, Fethiye Müzesi, Fethiye Eski şehir, Balık Hali, Karmilassos Antik Kenti (Kayaköy), Xanthos Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Pınara Antik Kenti, Telmessos Antik Kneti, Kadyanda Antik Kenti, Pydnai Antik Kenti, Arsada Antik Kenti, Araxa Antik Kenti, Tlos Antik Kenti.. 

Ölüdeniz, Belcekız Plajı, Kabak koyu, Kelebekler Vadisi, Gemiler adası, Çalış Plajı, Gülükkoyu, Katrancı koyu, Turunç Pınarı Koyu, Şövalye Adası, Kuleli Koyu, Sarıgerme Plajı, Karaot Kumsalı, İnlice Halk Plajı, Göcek Tersana Adası, Kleopatra Hamamı Koyu, Mavi Mağara … 

Aşıklar Tepesi, Hisarönü, Karaağaç Alınca Köyü, Yediburunlar köyü, Saklıkent , Yeşil Vadi,  Yeşil üzümlü köy, Faralya…

EN ÖNEMLİ ETKİNLİĞİ FESTİVALLER

Yöreleri yapısıyla, insanıyla, şivesiyle, damak tadıyla tanıtan en önemli etkinliklerden biri festivallerdir. 

Her yıl aynı yerlere gitmekten sıkılan festival severlerin karşısına çok güzel festival alternatifleri ile Fethiye çıkacak. Bu konuda çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Alim Karaca ile Fethiye Marka değerini artıracaktır.  

Özüne hakim tek bölge olan Fethiye için her şey çok güzel olacak..

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.