Günümüzde mobil teknolojilerin kullanım alanları hızla artarak devam etmekte ve turizm sektörü de bu değişikliklere hızla ayak uydurması gereken sektörlerden bir tanesidir

Günümüzde mobil teknolojilerin kullanım alanları hızla artarak devam etmekte ve turizm sektörü de bu değişikliklere hızla ayak uydurması gereken sektörlerden bir tanesidir. 

Gerçekleşen online rezervasyonların kaynakları incelendiğinde büyük çoğunluğun mobil ya da tablet üzerinden gerçekleştirildiği gözlemlenmektedir. Bu da biz turizmcilere mobil alanlarda üzerinde gelişen teknolojiyi ve yenilikleri takip etmememiz gerektiği yönündedir. 

Otellerin yatırım yaptığı ve geliştirme çalıştıkları bir konu hakkında sizlere bahsetmek istiyorum. 

Oteller kendilerine özgü hazırlattığı mobil uygulamayla otelin sahip olduğu tüm bilgileri tek bir yerde toplayabilir, mobil check-in yapıp, kapıları uygulama ile açtırabilir, odalarını tanıtıp satış yapabilir, misafir oda menüsünden istediği yiyeceklerin fotoğraflarını görüp seçip sipariş verebilir, akşama dilediği restauranta rezervasyon yaptırabilir, spa menüsünden dilediği masajı satın alabilir ve otel içerisindeki tüm aktiviteleri anlık olarak takip edebilir, yani kısaca misafir, sayfalarca vermiş olduğumuz kağıtları bırakarak otele ait tüm bilgi ve hizmetleri interneti olduğu sürece ister otel içerisinde ya da dışında dilediğinde tüm hizmetlerden anlık yararlanabilir ve personelle uygulama üzerinden iletişime geçebilir. Ayrıca yaptıracağınız bir mobil uygulamada çoklu dil seçeneğiyle misafirlerinize tesisinizi kolaylıkla anlatıp, göndereceğiniz anlık bildirimlere misafirlerle olan iletişiminizi kuvvetlendirebilirsiniz. 

Örneğin; spa’nın yoğun olmadığı bir gün misafirlere mobil uygulama üzerinden göndereceğiniz bugüne özel spa kampanyanızla hem misafirleri spa kullanıma teşvik edebilir; hem de extra gelir yaratabilirsiniz. 

Ayrıca mobil uygulama üzerinden misafirlere gönderilen anketlerde şu sonuçlar gözlemlenmiştir. Misafirler yazılı şikayetleri daha ciddiye alıyor ve yazılı ilettikleri geri bildirimlerin yönetim tarafından sonuca ulaştırılacaklarına inanıyorlar. O sebeple mobil uygulama üzerinden gönderilen anketlerde cevaplanma oranı çok daha yüksek oluyor ve hızlı veri akışlarıyla da ilgili departman sorumluları bilgilendirilebiliyor. Böylelikle memnun ya da memnun olmayan misafiri daha otelden ayrılmadan yakalayabilme şansınız doğuyor. 

WeBee Program Manager Mehtap Topçu

Yerli ve yabancı mobil uygulama çözümü sağlayan birçok firma bulunmaktadır. Bunları inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz. Travel and Hospitality Awards (THA), Avrupa’da yılın “Misafir Etkileşim Çözümü Ödülünü” Türk mühendislerin inşaa ettiği WeBee’ye vermiştir. Bu şirketi incelemenizi tavsiye ederim. 

Son olarak şunu belirtmek isterim; misafirleriniz otelden check-out etmiş olsa dahi sizin uygulamanız hala misafirle beraber…Sizler bu uygulama üzerinden misafirlerle dilediğiniz zaman iletişime geçebilir, otelle olan bağını koparmamaya çabalayabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.