NY&Co. Sahibi Nermin YURTOĞLU’ndan turizm sektörüne büyük hizmet

Hotel Gazetesi
Posted on Nisan 08, 2020, 12:58 pm
5 mins

OTELLER İÇİN CORONA PANDEMİSİNDE HAYATTA KALMA REHBERİ

Otel ve Restaurantlara danışmanlık hizmeti verenNY&Co., sektörün büyük bir bölümünü temsil eden bağımsız otellerin küresel Covid 19 pandemisi hakkında rehberlik hizmeti veriyor.

Otel ve Restaurantlara danışmanlık hizmeti verenNY&Co., sektörün büyük bir bölümünü temsil eden bağımsız otellerin küresel Covid 19 pandemisi hakkında rehberlik hizmeti veriyor.

Yerli ve yabancı bir çok zincir otel yöneticiliği yapan, turizm sektörüyle ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan, sektörün önde gelen yöneticilerinden Nermin Yurtoğlu, bu süreçte bağımsız otellerin dikkat etmeleri gereken önemli noktaları 7 başlıkta toparladı.

Hotel service bell Concept hotel, travel, room,Modern luxury hotel reception counter desk on background

İşte NY&Co tarafından hazırlanan oteller için Corona Pandemisinde Hayatta Kalma Rehberi:

Oteliniz kapalı ya da açık olsun, mevcut krizle nasıl başa çıkacağınıza ilişkin aşağıdaki stratejilere uyarak 

1. Bu süreçte Sağlık Bakanlığı,Turizm Bakanlığı, Valilikler,Belediyeler gibi otoriteler ve de hastaneler ile mutlaka iletişim  ve işbirliği halinde olun.

2. Hijyen ve sanitasyon için sürdürülebilir bir malzeme tedariki planlayın (Yüz maskeleri ve lateks eldivenler.el dezenfektanı ve diğer kimyasal ürünler).Planlama kısa ve uzun dönem olarak yapılmalı. Dolayısı ile  satınalma departman yöneticilerine çok iş düşüyor.

3. Çalışanları enfeksiyon kontrolü ,kişisel hijyen konularında ve temizlik malzemelerini güvenli ve doğru kullanımları konularında mutlaka eğitin.

4. Bu süreçte eğer kısıtlı olarak hizmet veren bir işletme iseniz konaklayan misafirlerin durum takibini mutlaka yapın.

Bunun için misafirin C In-Cout akışını gösteren şeması hazırlanması faydalı olacaktır. *

5. Bu koşullar altında çalışan sağlığı bir önceliktir ve salgın sırasında işgücü eksikliğini yönetmek zor olabilir .Çalışmakta olan veya izne ayrılan çalışanların sağlığını izleyin.Gerekirse tüm ekibiniz ile hergün dijital platformlar aracılığı ile kısa görüşmeler yapın.

6. Her durumda işletmenizi koruyacağınız bir kriz eylem planınız olsun. Doğru bir kriz eylem planında öncelikli olarak Odalar,İnsan Kaynakları,İletişim, Gelirler ,Yiyecek İçecek,Finans,Teknik ve Güvenlik Departmanları için hareket planları yer almalı. Kriz eylem planınızda gider ve gelir kontrolünüde yapabilecek bir kriz ekibi ile oluşturmalı gerekirse dışarıdan uzman desteği de almalısınız.

7) İletişim konusunda hem misafirlerinize hem de işbirliği içinde olduğunuz acentalara karşı şeffaf olun. Bu tür kriz ortamlarında kullandığınız tüm iletişim kanallarında insan- insana iletişimin yalın ve içten bir dil kullanarak yapılması gerektiğini unutmayın.

Bilinmesi gerekir ki, öngörülemeyen koşullar hala önümüzde durmaktadır. Bundan sonra ne olacağını tahmin etmek zor. Basit önlemler alırsak, bir fark yaratabilir ve hayat kurtarabiliriz. Ortaklarımız, çalışanlarımız ve sevdiklerimizle daha iyi işbirliği yapmalı ve daha sık iletişim kurmalıyız. Salgından sonra, yenilenmiş bir toplum döngüsü yeni ihtiyaçları ve yaşam tarzlarını görecektir. Bugün öğrenilen derslerden buna hazırlıklı olalım.

*Şemanın hazırlanması,Pazarlama ve İletişim konusundaki önerilerimiz ve diğer detaylardestek isterseniz bize info@nytmco.com‘dan veya 0212 236 30 61 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.

Nermin YURTOĞLU

NY&Co.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.