Dünyada hayat durma noktasına geldi ama onlar durmak bilmiyor

• TravelShop Turkey’in Dünya turizmine yön veren turizmcilere online olarak yaptığı motivasyon sunumu büyük ilgi gördü.

• Aynı sunum yerel turizmcilere bu defa Türkçe yapıldı, video konferans sistemiyle yapılan toplantıda duayen turizmciler görüşlerini paylaştı.

•Her iki sunuma gösterilen ilgi nedeniyle, bu toplantıların periyodik olarak yapılması kararlaştırıldı.

Koronavirüs (COVID-19) salgını yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada yaşamı neredeyse durma noktasına getirirken, spordan, sanata tüm alanlarda sektörün önde gelen temsilcileri, duruma çare arayışına girdi. Salgının en çok etkilediği sektör ise şüphesiz Turizm Sektörü.

Türkiye’de kurum ve kuruluşlar her fırsatta halkı yaşama tutunmaya motive eden reklam ve kamu spotları yayınlarken, TravelShop, hem Türkiye hem de dünya turizmini yeniden ayağa kaldıracak bir çalışmaya imza attı.

DÜNYAYA ONLİNE MOTİVASYON SUNUMU

TravelShop Turkey, dünyada ilk defa, global turizm camiasına yönelik olarak bir online motivasyon sunumu gerçekleştirdi. Firmanın yurtdışı temsilcilikleriyle çevrimiçi olarak yapılan toplantıda, motivasyon sunumu yapıldı. Dünyada ilk kez bir Türk firması bunu başarıyla hayata geçirirken, dünya turizmine yön veren isimlerin, bu organizasyona gösterdikleri yoğun ilgi, TravelShop Turkey yetkililerini de memnun etti. 50’ye yakın ülkeden 200’ü aşkın turizm profesyonelinin hazır bulunduğu organizasyon başarıyla sonuçlanırken, turizm dünyasının ilgisi, TravelShop Turkey’i bu defa aynı organizasyonu yerel sektör temsilcileriyle düzenlemeye yöneltti.

DUAYEN TURİZMCİLER GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTI

Türkiye’deki turizm camiasının tüm meslek guruplarının katıldığı ve Türkçe yapılan bir motivasyon sunumu, dünya geneline yapılan sunum ile aynı şekilde ilgiyle karşılandı. Türkiye’yi kapsayan bu online sunuma kurulan Whatsapp gurubu üzerinden 150’nin üzerinde firma ve kurum temsilcisi katıldı. Yerel turizmcilere yönelik organizasyonda, birçok, tecrübeli ve duayen turizmciler meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaştılar.

KALENDER: DEVAMI GELECEK

Organizasyonun mucidi, TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, organizasyona Türkiye’nin neredeyse her bir bölgesinden ve birçok turizm disiplininden acenteciler, otelciler, rehberler, restoran sahipleri, lojistik birimleri, ulaşım, yat firma temsilcilerinin katıldığını belirtti. Kalender, “Bazı illerin turizm il müdürlüklerinin de yer aldığı online toplantıya turizm profesyonelleri katılım gösterirken, birçok meslektaşımız söz alarak beyanatlarda bulundu. Bu da camiamız için oldukça faydalı oldu.” dedi.  

TEKNOLOJİYİ KULLANARAK FAYDALI BİR İŞ YAPTIK

Kalender şunları söyledi: “Gördüğümüz fayda nedeniyle bu tip toplantıları önümüzdeki haftalarda da periyodik olarak tekrarlayacağız. Burada firma olarak herhangi bir menfaat gözetmedik. Tecrübe ve birikimimiz nedeniyle ve sektörün geleceğine yönelik öngörülerimizi paylaştık. Bu tip çalışmaların ve iş birliğinin çok faydalı olacağına inanıyoruz.”

Mevcut Koronavirüs ile mücadele günlerinde yan yana gelmenin mümkün olmamasına karşın iletişim ve motivasyon kanallarını, teknoloji marifetiyle kullanarak faydalı bir işe imza attıklarını belirten Murtaza Kalender, son olarak, organizasyona vakit ayırarak ilgi gösteren tüm meslektaşlarına ve medyaya teşekkür etti. 

KİMLER KATILDI?

TravelShop Turkey’in online motivasyon sunumuna Türkiye’nin dört bir yanından profesyoneller ve devletin bölge temsilcileri katıldı.

Çetin Gürcün,

Urfa Turizm il müdürü – Aydın Arslan,

Trabzon Turizm il müdürü – Ali Ayvazoğlu,

Aksaray Turizm il müdürü – Mustafa Doğan,

Zeynel Kılıç Bodrum Tanıtma Vakfı üyesi,

Ahmet Çelik – TÜRSAB Çanakkale BY Başkanı

Oldcity Otelciler Platformu Başkanı Takan Akyüz,

SUAT TURAL Turist Rehberleri Birliği Başkanı,

Fahrattin Çiçek Kuşadası Penesula Travel,

NE DEDİLER?

Türkiye’nin turizm denince akla gelen duayen isimleri, TravelShop’un online motivasyon sunumunda, tecrübelerini ve görüşlerini paylaştılar..

İşte onlardan bazıları:

Görüşmelerin Tamamını TravelShopTurkey Facebook grubunda yayınlanmıştır, aşağıdaki linkten izleye bilirsiniz:

https://www.facebook.com/TravelShopTurkey/
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.