CNN Türk’te Tarafsız Bölge Programına katılan Bilim Kurulu Üyesi Kara, bu yaz tatili konusundaki açıklamalarıyla turizmcileri umutlandırmıştı

Türkiye Otelciler Birliği TÜROB, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’ya teşekkür etti. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, sosyal medya hesabı Facebook’tan yaptığı açıklamada CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında yaptığı açıklamalarla turizm sektörü çalışanlarına ümit verdiğini belirtti. TÜROB Başkanı Eresin’in Prof. Dr. Ateş Kara için yayınladığı teşekkür mesajı şöyle:

 “Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, CNN Türk televizyonu Tarafsız Bölge programında canlı yayın bağlantısına katılarak TÜROB’un sektörel çalışmaları kapsamında yaz tatili hakkında bilgi aktardı. Pozitif yorumları kendisinden duymak en çok da Turizmcileri mutlu etti, ümit verdi. Tüm destek ve özverili çalışmalar için kendisine minnettarız. Çok teşekkür ederiz.”

NE DEMİŞTİ? 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, programda halkın yaz tatili yapıp yapamayacağı konusunda şu açıklamaları yapmıştı:

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara

Türkiye Otelciler Birliği çok düzgün çok ciddi anlamda da açıkcası kuralların hepsine uyarak gidiyorlar çok iyi plan yapıyorlar. Ben onların da planlanabileceğini ama biraz zamana ihtiyacımız var. Önümüzü biraz görelim. Birkaç haftayı değerlendirelim ondan sonra daha net olacaktır onlar.

Ahmet Hakan

Yani anladım buna da yurt dışından gelecek  olan turistlere de kapı sıkı sıkıya kapalı değil. Yeter ki onun planlanması kordinasyonu düzenlenmesi yapılabilsin. Hangi ülkeden gelecek o ülkenin durumu da önemli mi mesela hocam Almayanya’dan gelecek  Rusya’dan Arap ülkelerinden gelecek. En çok buralardan geliyor ülkeye turist.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara

Kesinlikle tabii ki. Şimdi hangi ülkeden geleceği çok önemli O ülkenin bilgileri ne kadar şeffaf verdiği bilgileri ne kadar net açıkladığı bunlar çok önemli noktalar.

Ahmet Hakan

Anladım yani bütün bunları önümğzdeki süreç içerisinde göreceğiz. Benim sizin söylediklerinizden anladığım :1-Yaz tatili için sayın seyirciler kapılar sıkı sıkıya kapalı değil. Yarı aralık. Kurallı bir yaz tatili bizi bekliyor olabilir. İster deniz kenarına gidelim ister memlekete gidelim. 2- Yurt dışından gelecek turistler için de yine kapılar sıkı sıkıya kapalı değil geleceği ülke onlar için yapılacak düzenleme onlara bakmamız lazım. Doğru mudur Ateş Hocam ?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara

Kesinlikle.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.