TÜROB Başkanı Müberra Eresin son dönemlerde sosyal medya ve basında yer alan “hijyen belgesi” konusuna açıklık getirdi….

Turizm işletmelerinin hijyen belgelendirmelerine yönelik çalışmalar devam ediyor. Konaklama sektörü için hijyen ve gıda güvenliği hep çok önemliydi. İçinde bulunduğumuz süreçle birlikte çok daha önemli hale geldi. Belgelendirme konusunda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çok kapsamlı bir komisyon oluşturulmuş durumda. TÜROB olarak bizim de yer aldığımız Hazırlık Komitesi’nde başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu üyeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile birlikte ilgili Kamu Kurumları ve kuruluşları ile STK’lar yer alıyor.

TÜROB olarak Covid-19’un gündemimize girdiği ilk günlerde üyelerimiz için hazırladığımız Hijyen uygulamaları protokolü taslağının geliştirilmesi ve kapsamlı hale getirilmesinde TÜROFED ve TURYİD ile birlikte çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam etmekte. Konaklama, Yeme ve İçme Tesislerinde Hijyen Belgesi ile ilgili olarak çalışmalarımızı Hazırlık Komitesi’nde birleştirip, protokollerin yazılması, eğitim uygulamaları vs gibi detaylar üzerinde çalışıyor ve önerilerimizi Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer komite üyelerine sunuyoruz. Bu çalışma sürecinin sonucunda da uygulamanın esasları belirlenmiş olacak.

Tüm bu çalışmalar şeffaf bir şekilde Bakanlık gözetiminde devam ediyor. Projenin tüm paydaşlarını içine alacak şekilde genişletilmiş olmasından ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleşmesinden memnunuz. Kesinlikle ileriye dönük olarak sektörümüze büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Bu konuda kamuoyunda çok fazla bilgi paylaşımı yapılıyor ancak henüz uygulamalar kesinleşmiş değil. Biz de TÜROB olarak çalışmalarımızı yeni tamamladık. Önümüzdeki günlerde son haliyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy tarafından kamuoyuna duyurulacak, dolayısıyla biz de üyelerimize duyuracağız.

Netice olarak, sosyal mecralar ve bir takım medya kuruluşlarında yer alan haber ve yorumlardan ziyade, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak resmi açıklamanın beklenmesini öneririz.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.