Skal International dünyanın en iyisini seçiyor

Skal International dünyanın en iyisini seçiyor
HG Editör
Posted on Temmuz 04, 2020, 7:00 pm
18 mins

İZMİR SKAL KULUBÜ FİNALDE

Dünya turizm profesyonelleri tarafından küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymak amacıyla kurulan uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütü Skal International, dünyanın en iyi Skal Kulübü’nü seçiyor. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından dünyada tek olması yarışmanın önemini de artırmakta. Skal, bugün 103 Ülke’de  344 kulüp 14000 karar verici turizm profesyonellerinden oluşmakta.

DOKUZ ÜLKEDEN BİRİ TÜRKİYE

Yarışmaya, 1999’dan sonra Türkiye’den katılan tek kulüp olan İzmir Skal Kulübü, finale kalan 9 kulüpten biri oldu. İzmir Skal, Avustralya’dan 2, Amerika’dan 2, Fransa’dan 2, Hindistan’dan 1, Kanada’dan 3, Meksika’dan 1, Papua Yeni Gine’den 1 ve Yeni Zelanda’dan da 1 kulüp olmak üzere 13 Skal kulübüyle yarışacak. 

TURİZMDE İLKLERİN KENTİ İZMİR

İzmir Skal Başkanı Emre Gezgin, konuyla ilgili açıklamasında “Batıya açılan kapı, turizmde ilklerin kenti İzmir’in, en kapsamlı ve en eski turizm derneği olan İzmir Skal Kulübü’nün, bu topraklarda kurulması, gelişmesi ve bugüne kadar gelmesi tesadüf değil. Farklı medeniyetlerin kuruluşu ve gelişmesine önayak olarak, tarihi, kültürel ve ekonomik dokusu ile ülkemizin çok kültürlülüğünü yüzyıllar boyu temsil eden İzmir, Türkiye turizminin gelişimine her açıdan önderlik etmiştir.  İzmir’in bu dinamikleri, İzmir Skal Kulubü’nün, 1967 yılında kurulmasını kaçınılmaz kılmıştır. Turizm sektörünün farklı alanlarından kurum ve kuruluşları, kişileri bir araya getiren İzmir Skal Kulübü, alanında en eski sivil toplum kuruluşlarından biridir. ” dedi.

ÜYE SAYIMIZ İKİYE KATLANDI

2018 yılında İzmir Skal’ın başkanlığına seçilen Emre Gezgin, şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz sırada 29 kişinin bulunduğu kulübümüzde, bugün 61 üyemiz var. Üyelerimizin yüzde 60’ı erkek, yüzde 40’ı kadın turizm yöneticilerinden oluşmakta. Skal İzmir Kulübü üyeleri İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Yunanca, İbranice ve Arapça dillerinde konuşuyor. Kulübün üyeleri arasında şehir otelciliği, resort oteller, butik oteller, turist getiren ve gönderen seyahat acentaları, biletleme acentaları, sağlık turizmi acentaları, turizm yazarı, agro turizmci, eko turizmci müze, ulaştırma firması, rent a car, catering firması, turizm blog yazarı, otel danışmanlık firması bulunuyor. Kulüp üyelerimizin üyesi/yöneticisi olduğu 12 farklı STK’lar ise TÜRSAB – TÜROYD – ETİK – İZRO – İZFAŞ – ATURJET – TÜGİAD – EGİAD – İZTO – İSİAD – ROTARY – Chaîne des Rôtisseurs”

İZMİR SKAL’IN BAŞARI ŞANSI ÇOK YÜKSEK

Uzakrota Gökhan Erdoğan – İzmir Skal Başkanı Emre Gezgin

İzmir Skal Başkanı Emre Gezgin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Kulübümüzün, İzmir Truzim İl Müdürlüğü’nden geçen sene (2019) aldığı “Bölge Turizmine Katkı & Farkındalık” ödülü, Skal International tarafından STK’lar ile ortaklaşa gerçekleştirdiğim uyumlu çalışma ve Skal’ın tanıtımına verdiğim önemli katkıdan ötürü şahsıma verilen “Exemplary Skalleague” ödülümüz,

Uzakorta Turizm Zirvesine (Dünyanın en büyük 10 turizm zirvesinden biri) Skal adına sponsor kulüp olmamız,

Riise Projesi (Toplumsal cinsel eşitlilik ve çeşitlilik) sosyal sorumluluk projemiz,

Dünya turizm örgütü 2010-2018 genel sekreteri, Avrupa Parlamentosu Turizm ve Transport Başkan Yardımcı ile Dünya ve Avrupa turizmin konuya lefleksi,

Firuz Bağlıkaya ile TÜRSAB’ın krize karşı çözümleri,

Prof. Dr.  Acar Baltaş ile sosya psikolojik analiz,

Sürdürülebilir turizmin uzman isimleri ile Corona sonrası yeni trend sürdürülebilir  turizm konulu süreklilik arz eden webinarlar düzenleyerek üyelerimiz başta olmak üzere tüm Skal Kulüp üyelerini, Corona döneminin yarattığı belirsizlik ortamını aydınlatmak,

TÜRSAB’ın  “İptal Etme Ertele” Sloganını önce İzmir görselleri sonra tüm Türkiye Skal Kulüplerine yayarak yabancı dillere çevirerek, yurtdışı kamuoyu dikkatini Skal International nezdinde çekmek,

Üye çeşitliliğimiz ve en önemlisi kulüp üyemiz olan turizm STK başkanları ile uyumlu işbirliğimiz, dünyanın en iyi kulübü adaylığımızı pekiştiren ulusal ve global ölçekte projelerimiz ve çalışmalarımızdır.”

İZMİR İÇİN ÜLKEMİZ İÇİN MÜTHİŞ BİR TANITIM FIRSATI

“Oylamanın yüzde 40’ını yönetim kurulu, yüzde 60’ını ise Skal’ın 102 ülkede bulunan yaklaşık 15 bin üyesi Eylül veya Ekim ayında elektronik ortamda oylama ile belirleyecek. Bu adaylık İzmir için büyük bir prestij. İzmir dünyanın en iyi Skal yarışmasına ilk defa aday oluyor. Daha önce İstanbul Skal bu ödülü almıştı. Skal’ın ve İzmir’in tanıtımı için yaptığı çalışmalarla İzmir Skal’ın, bu yarışta başarı şansı çok yüksek. Adaylığımız ile ilgili 2,5 dakikalık bir tanıtım filmimiz olacak. Burada hem İzmir’imizi hem de İzmir Skal’ı 102 ülkede tanıtma imkanımız olacak.”

BU SÜREÇTE DESTEK ÇOK ÖNEMLİ, ÇOK ANLAMLI

“Başta İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Murat Karaçanta, USDF Başkanı Savaş Çolakoğlu , Uluslararası Temsilcimiz Asuman Tarıman, Skal Türkiye Yönetim Kurulu, 17 Kulüp Başkanımızdan, geçmiş dönem başkanlarımızdan, üyelerimizden ve İzmir’in kanaat liderlerinden tebrik ve destek mesajları almak bizleri gururlandırmıştır.”

ÖDÜLÜ ALIP BURADA KUTLAYACAĞIZ

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta

Geceye katılarak İzmir Skal’a desteklerini belirten İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta şöyle konuştu: “Turizm ve arkadaşlığı uluslararası boyutta destekleyen, bir örgüt olan, Skal’ın dünya turizmine, dostluk, paydaşlık, demokratiklik ve evrensellik anlayışına bağlı olarak, yaptığı katkılar göz ardı edilemez. Hepimizin malumu olduğu üzere, eşsiz kültürel, tarihi ve doğal zenginliklere ve güzelliklere sahip ülkemiz, dünyanın sayılı turizm destinasyonlarından biridir. Ancak, ülkemiz turizm açısından böyle önemli bir konuma sahip iken, 629 km.lik sahil şeridi, birbirinden göz alıcı kültürel, tarihi ve coğrafi güzellikleri barındırmasına rağmen, ilimiz İzmir ne yazık ki turizm pastasından hak ettiği payı alamamaktadır. Bizler inanıyoruz ki turizmde sahip olunan güzellikler, konaklama tesislerinin niteliği, hizmet kalitesi ve anlayışı ile misafirperverliğimiz kadar uluslararası lobicilik faaliyetlerinin önemi de çok büyüktür. İşte bu bağlamda İzmir Skal’ın dünya turizmi camiası ile olan ikili iyi ilişkileri, iş birliği faaliyetleri, başta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’müz olmak üzere turizmimizin diğer paydaşları olan TÜRSAB – İZTO – İZRO – TÜROYD – ETİK – İZFAŞ gibi STK’lar yanı sıra yerel yönetimlerle de yapmış olduğu iş bilirliği ile  yarattığı sinerji turizmimize de olumlu olarak yansımıştır.  İzmir Skal’ın bu katkıların dolayı, her yıl düzenlenen turizm haftasında, programın göz bebeği olan ve turizm sektörüne katkı sağlayan kurum, kuruluş ve işletmelere verilen Artemis ödüllerinden biri olan “2019 Farkındalık Onur Ödülü” İzmir Skal Kulübü’ne verilmiştir. İlimizin turizmine büyük katkılar sağlayan başta Başkan Emre Gezgin olmak üzere tüm Skal Üyelerine teşekkür ediyor başarı çalışmalarının devamı diliyorum. Ayrıca İzmir Skal’ın şampiyon olacağına kesinlikle inanıyorum. İnşallah burada da bu ödülü alarak kutlayacağız. İzmir Skal ile çok iyi ilişkiler içinde çalışıyoruz, her zaman desteklerimizi vermeye hazırız, tekrar bu başarısından dolayı kutluyorum.”

YILIN KULÜBÜ ÖDÜLÜNÜ KAZANACAĞIZ

Türkiye Skal Federasyonu onursal üyesi Sayın Ali Acundaş

50 yılı aşkın turizm deneyimine sahip, İzmir Skal Kulübü’nün geçmiş dönem başkanlarından ve Türkiye Skal Federasyonu onursal üyesi Sayın Ali Acundaş, destek için Kuşadası’ndan geldi. Ali Acundaş şunları söyledi: “Skal ilkelerine gönülden bağlı bir büyüğünüz olarak, bugün en mutlu günlerimden birini yaşıyorum. Bildiğiniz gibi dünyamız ve ülkemiz çok kritik günlerden geçiyor. Pandeminin getirdiği büyük bir ekonomik çöküşün içindeyiz. Kapalı olan tesisler, icra yoluyla satışa çıkarılan oteller, telefonum çalacak mı diye bekleyen seyahat acentaları, evlerinde ödeyeceği taksitleri düşünen rehber kardeşlerimiz, yüzbinlerce işsiz kalan yada maaşlarını alamayan çalışanlarımız, kendi sorunlarının kendisinin çözmesi beklenen turizm sektörünün içindeyiz. Bu kadar olumsuz şartlara rağmen, buna direnen yılmayan bütün gücüyle çalışan turizmin isimsiz kahramanları da var. Onur duyarak söyleyebilirim ki bunların başında İzmir Skal Kulübü gelmektedir. Nefes almadan koşturan bir başkanımız var. Gerçekten çalışan bir yönetim kurulumuz var ve Skal’a inanan üyelerimiz var. Kendileri çeşitli çevrelerden ve sektörümüz içinden de gelen bazı engellemelere rağmen STK’lar içinde,Skal Türkiye ve Dünya Skal Kulüpleri içinde ses getirmeye devam ediyorlar. Bu yıl zorlu bir elemeden geçerek yılın kulübü ödülüne aday oldular. Tüm olumsuz göstergelerin yanında büyük çabaların sonunda ele geçen, bu sonuç bu haber, bugünün benim için en mutlu günlerden birinin olmasını sağladı. Şimdi hepimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Tek yürek halinde, hazırlıklarımızı tamamlayıp yılın kulübü ödülünü kazanmalıyız. Sevgili Başkanım Emre’ye, yönetim kurulu üyelerimize ve emeklerini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir parçası olmaktan gurur duyduğum Skal’ın sevgisiyle sizleri kucaklıyorum.”

İzmir Skal Asbaşkanı Güner Güney

TANITIMIN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞU BİR DÖNEMDEYİZ

İzmir Skal Asbaşkanı Güner Güney; “Başta İzmir olmak üzere , Türkiye turizmine pandemi döneminde doğrudan katkı yapacak olan dünyanın en iyi skal kulübü finalistliğini çok önemsiyoruz. Tanıtımın çok önemli olduğu bu dönemde, Uluslararası arenada İzmir ve Türkiye’yi temsil etmekten dolayı çok mutluyuz.” dedi.

İZMİR’İN TURİZM POTANSİYELİNİ DÜNYAYA ANLATMA İMKANI DOĞACAK

İzmir Skal’ın PR’dan sorumlu yönetim kurulu üyesi ve ETİK Başkan Yardımcısı D. Bülent TERCAN ise, gelişmelerin İzmir’in tanıtımı için büyük fırsatlar yarattığına dikkat çekti.

ETİK Başkan Yardımcısı D. Bülent TERCAN

Skal İzmir’in dünyanın en iyi kulüp adaylığını gurur verici bir atak olarak niteleyen TERCAN, “Bu kentimizin tanıtımı için müthiş bir fırsat. Corona virüs pandemisi sebebiyle turizm sektörü çok zor bir dönem yaşıyor. Bu sadece 2020 için değil, turizmin geleceği açısından da bizi endişelendiriyor. Önümüzdeki yıllarda turist aslanın ağzında değil, midesinde olacak” diye konuştu.

Corona salgınının ağır tahribat yarattığı turizm sektörünün tanıtıma her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu kaydeden D. Bülent TERCAN sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Skal’ın adaylığı vesilesi ile İzmir’in turizm potansiyelini dünyaya anlatma imkanı doğacak. Bu tanıtım seferberliğinde İzmir Skal’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İzmir Ticaret Odası’nın desteğini göreceğimize inanıyoruz. Sıradan bir sahil kasabasını “Sakin Şehir” imajı ile bir dünya markası yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç SOYER zaten turizm sektörünün değerini en iyi bilen, turizm sektörünün ekonomiye getirdiği artıları topluma ispatlayan bir idarecimiz. O’nu turizm sektörünün duayenleri arasında görüyoruz. Öte yanda salgın ile duran kent ticaretine can suyu niteliğinde olacak bu çalışmaları İzmir Ticaret Odası yöneticilerinin de doğru şekilde değerlendireceğini ve destekleyeceğini umuyoruz. Neticede her şey İzmir’in kazanması için.”

TURİZMİN CANLANMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

İzmir Skal yönetim kurulu üyesi ve TÜROYD İzmir Başkanı Aydın Tokbaş, “İzmir Skal Kulübü’nün, Dünya’nın en iyi kulübüne aday olması ve finale kalması sadece kulübü ilgilendiren bir konu değil, tüm İzmir’in sahip çıkması gereken bir konudur. Özellikle pandemi süresince kriz noktasına gelen turizm ve paydaşlarının tekrar canlanması ve ülkemizin tanıtımı açısından çok önemlidir. Bu konuda hem İzmir hem de ülke genelinde herkesin katkı koyması, heyecanımıza ortak olması gerekmektedir.” dedi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.