GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI YETERİNCE DENETLENİYOR MU?

Turizm bakanlığını Covid-19 salgını nedeniyle zorunlu hale getirdiği uygulama, oteller arasında soruna neden oldu
Hotel Gazetesi
Posted on Kasım 25, 2020, 2:59 am
3 mins

Turizm bakanlığını Covid-19 salgını nedeniyle zorunlu hale getirdiği uygulama, oteller arasında soruna neden oldu

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI YETERİNCE DENETLENİYOR MU?

İstanbul’daki bazı otellerin ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ uygulamasına uymaması, oteller arasında haksız rekabete yol açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan bir genelge ile otellere “Güvenli Turizm Sertifikası” alma zorunluluğu getirilmişti.

İstanbul’daki birçok otel bu sertifika yönetmeliğine harfiyen uyarken, bazı otellerin sertifika almaya gerek duymaması, sertifikalı otel yöneticilerinin tepkisine yol açtı.

Grand Hilarium Hotel’in Genel Müdürü Ercan Ukay, sosyal medya hesabından konuyla ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

Ercan Ukay Grand Hilarium Hotel Genel Müdürü

Evet yine bir denetleme süreci, sorunlar, problemler ve dahası. Ama hala haksız rekabet, hala sertifikasız otellerle mücadele etmekteyiz, hala bir denetleme ve cezayi işlem yapılmamakta sertifika almayan işletmelere… Nerede adalet? Neden o zaman biz 5 aydır bunun mücadelesini veriyoruz?

Partnerlerimizden ricam, lütfen sertifikasız hotellerle çalışmayın…”

TEPKİ BÜYÜYECEK

Ercan Ukay’ın bu açıklaması, “Güvenli Turizm Sertifikası” sahibi diğer otellerin yöneticileri tarafından destek gördü. Ukay’ı arayan diğer sertifikalı otellerin yöneticileri kendisini açıklamasından dolayı kutlarken, yanındayız mesajı da verdiler. İstanbul’daki şehir otellerinin birçoğu, pandemi nedeniyle turizmin durma noktasına gelmesiyle faaliyetini durdururken, bazıları da mevcut koşullarda tesisi açık tutup, ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bir de buna ‘Güvenli Turizm Sertifikası’nın yol açtığı haksız rekabet eklenince, otel yöneticilerinin önümüzdeki günlerde buna karşı nasıl bir yol izleyeceklerini görüşmek üzere bir araya gelmeleri bekleniyor.

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI NASIL UYGULANIYOR?

Güvenli Turizm Sertifikası, yeni tip koronavirüs ile mücadele (Kovid-19) kapsamında, olağanüstü salgın koşullarında sağlıklı ve güvenli bir turizmi mümkün kılmak ve alınan tedbirlerin üst seviyede güvenirliliğini sağlayabilmek için Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı koordinasyonunda ve “www.tga.gov.tr” adresine müracaat edilerek alınıyor. Konaklama tesisinde üst düzey sağlık ve hijyen koşullarının yerine getirildiğini belgeleyen bu sertifikanın, uluslararası kuruluşlar tarafından aylık denetimlerle devamlılığı sağlanıyor. “Güvenli Turizm Sertifikası”nın, Bakanlık belgeli olan veya olmayan 30 oda ve üzeri kapasitedeki tüm konaklama tesislerince de alınması zorunlu.

Ayrıca sertifika alma zorunluluğu getirilen konaklama tesislerinin, sertifikasız faaliyet gösterdiğinin tespit edilmesi halinde işletme faaliyetlerine son verileceği belirtilmişti.


SON HABERLER

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.