TURİZMCİLER AYAĞA KALKTI

Sabah Gazetesi Yazarı Funda Karayel’in, bugün oteller hakkında yazdığı yazı, Turizm sektörünü ayağa kaldırırken, özellikle de konaklama sektörün yoğun tepkisine neden oldu.
Hotel Gazetesi
Posted on Aralık 05, 2020, 5:36 pm
8 mins

Sabah Gazetesi Yazarı Funda Karayel’in, bugün oteller hakkında yazdığı yazı, Turizm sektörünü ayağa kaldırırken, özellikle de konaklama sektörün yoğun tepkisine neden oldu. Karayel, yazısında, pandemiden en çok etkilenen ve çoğunun faaliyetini durdurduğu konaklama sektörünü hedef almıştı.

İşte turizm sektörünü ayağa kaldıran o yazı:

Yasakta oteller 3 gece 2 gün kampanyalarıyla fırsatçılık yapıyor

“Oteller, sokağa çıkma kısıtlaması süresince karşı konulamaz kampanyalarla herkesi kendisine çekmeye çalışıyor. Kaçamağın adı ne zaman ‘Yasak var, eve dönemiyorum’ olmuş? Otellerde müthiş bir ısrar var, 3 gece kal 2 gün öde kampanyaları mı dersiniz, özel buluşma paketleri mi… ‘Gel otelde restoranlar açık, ye, iç, sporunu yap, yasak seni etkilemesin’ düşüncesi hakim. Peki ya otellerde Covid- 19 yok mu? Neredeyse tüm seyahat siteleri ücretsiz, kredi kartsız rezervasyon yapmaya başlamışlar bile. Neden, virüs daha iyi yayılsın diye mi? Öte yandan konaklama rezervasyonunun başlangıç zamanı ile konaklama tesisine ulaşım süresi içerisinde rezervasyonu olduğunu belgelemek kaydıyla herhangi bir izin almaksızın özel ve toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edilebiliyor. Neden; hem kaçamak yapılsın, hem rahatça gezilsin diye mi? Şu an İstanbul’daki otellerin doluluk oranları inanılmaz, ‘İş için otelde kalmak zorundayım’ diyen eşler; pazartesi eve kesinlikle testle alınmalı. Yasakta otelde hafta sonu tatili yapan arkadaşlarınızla görüşürken bir daha düşünmenizi öneririm. Unutmadan; otelden dönen eş ya da sevgililerin, akıllı saatlerindeki sağlık uygulamasından nabzını mutlaka kontrol edin derim.”

KONAKLAMA SEKTÖRÜ SAĞLIKÇILARA SAHİP ÇIKIYOR

Covid-19 salgınının ülkemizde etkisini ilk gösterdiği dönemlerde, özellikle sağlık sektörünün salgından etkilenmemesi için otelini kapatmak yerine sektör çalışanlarına ücretsiz tahsis ederek mücadele destek veren konaklama sektörü, Funda Karayel’in “Yasakta oteller 3 gece 2 gün kampanyalarıyla fırsatçılık yapıyor” başlıklı yazısına sert gösterdi.

ARAŞTIRSA FARKINA VARACAK AMA…

Funda Karayel’in yazısında bahsettiği bazı ayrıntılardan konaklama sektörüne ne kadar yabancı olduğu anlaşılıyor. Pandemi döneminde ne gibi önlemler alındığına ve bu dönemde ayakta kalabilmek için verdikleri mücadeleye, hepsinden önemlisi de otellerin alınan önlemler sayesinde salgın döneminde en güvenli yerler arasında olduğunu bilmediği anlaşılan Karayel’in, otellere bu dönemde faaliyetlerini sürdürebilmeleri için sağlık bakanlığı tarafından ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ alma zorunluluğu getirdiğinden ve bu sertifikanın gereğini yerine getirip getirmediğini kontrol etmek için gizlice denetlendiğinden de haberi yok.

Old City Otelleri Platformu Başkanı 
Tarkan Akyüz

TURİZM STK’LARINDAN BÜYÜK TEPKİ

Funda Karayel’in yazısının gündeme düşmesiyle, sektörün önde gelen STK’ları, işletme yöneticileri ve otel sahipleri başta olmak üzere sektörden yoğun bir tepki geldi. Art arda yapılan açıklamalarla Karayel’i eleştirdiler.

KALEMİN KIRILSIN

Old City Otelleri Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, Funda Karayel’e tepki gösterenlerin başında geliyor. Akyüz, twitter hesabından Sabah Gazetesi yönetimine ve yazarın kendisini etiketleyerek verdiği yanıtta; “Biz Turizmciler olarak bu kampanyadan niye haberimiz yok. Ülkede Turizm bitmiş bir de böyle saçma sapan şeyler yazıp iyice moralimizi bozmayın. Kalemine sağlık derler ya. Senin de kalemin kırılsın.” ifadelerini kullandı.

TUROB’DAN KINAMA VE TEKZİP YAZISI

Turizm Sektörünün önde gelen STK’larından Türkiye Otelciler Birliği TÜROB da, yazarı tekzip etmeye hazırlanıyor. Yönetim, Sabah Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenine gönderilmek üzere bir yazı yazarak, yazarı kınayacak. Ayrıca bir de düzeltme yayınlanmasını isteyecek.

DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜNDE BÖYLE BİR YAZI!

Uluslararası Otelciler Derneği (INTHA) Başkanı Barış Türer, Köşe Yazarı Funda Karayel’in yazısına özel bir hatırlatma niteliğinde cevap verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Barış Türer, yazısında, “Çok Kıymetli Funda Hanım” diye hitap ederek başlayan yazıda, “araştırmacılıktan”, “gazetecilikten” ve “gözlemcilikten” çok uzak, 2 milyon barış elçisinin çalıştığı bir sektörü “kaçamak“, “özel buluşma paketleri” gibi tabirlerle Türk aile yapısına aykırı bir yapıymış gibi göstermiş olmanızı ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününde bir kadın olarak kaleme aldığınız tüm sektör çalışanlarının emek ve haklarına karşı yazdığınız bu köşe yazınızı şahsım, temsil ettiğim yönetim kurulum ve sektörüm adına esefle kınıyorum.” İfadelerini kullandı.

OTELLER KAÇAMAK YERİ DEĞİL!

Funda Karayel’in yazısında, Turizm sektörünün can damarı otelleri sanki sadece kaçamak için kullanılan yerler gibi lanse etmesine de sektör temsilcilerinin itirazı var.

Hilton Garden Inn Istanbul Genel Müdürü Ertuğrul Uzak, turizmin üst düzey STK’larını görev çağırdı. Uzak, “Bu bir suç duyurusudur” diye başlayan paylaşımında, “Turizm sektörünü, hafta sonu eşlerin ve sevgililerin birbirlerini aldattıkları bir fırsatçılık olarak yorumlamış olan, bu kötü niyetli, aile birliğine saldırı içeren, patavatsız ve toplumu şüphe, endişe ve galeyana sevk edici yazısını şiddetle kınıyor, bunun gibi cahillere yazı yazıp topluma hitap etme hakkı veren yöneticileri de akil olmaya, yetkili makamları da bu zat ile alakalı gerekeni yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

KİMLER NASIL TEPKİ GÖSTERDİ?

Funda Karayel’e sosyal medya hesabında tepki gösteren sektör temsilcileri ve yöneticilerinin paylaşımları şöyle:

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.