TURİZMDE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ‘BARIŞ’ SAĞLANMALI

TURİZMDE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ‘BARIŞ’ SAĞLANMALI
Hotel Gazetesi
Posted on Ocak 20, 2021, 6:08 pm
4 mins
Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü
Cem Polatoğlu

Pandemiden en çok etkilenen ve bu nedenle zor günler geçiren turizm sektörü, çıkış yolu arıyor. Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, Turizm Bakanı Ersoy ile TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya arasındaki dargınlığın sektöründeki sorunların çözümünü geciktirdiğini söyledi

Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu:

TURİZMDE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ‘BARIŞ’ SAĞLANMALI

Tur operatörleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelerek sorunlarının çözümü için destek istedi. Görüşmenin ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, sektörün önemli sorunlarının çözülebilmesi için atılması gereken adımın Bakan Ersoy ile sektörün en büyük meslek kuruluşu olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya arasında küslük bulunduğunu ve bu ikili arısındaki dargınlığın sona ermesi gerektiğini söyledi.

SORUNLAR BİRİKTİ

Bakan Ersoy ile Bağlıkaya’nın TÜRSAB seçimlerinde kol kola olduğunu ancak sonradan aralarının açıldığını belirten Polatoğlu, “Onların küslüğü yüzünden bizim bir sürü işimiz hal olmuyor. Çünkü öyle sorunlarımız var ki bunların yüz yüze gelerek konuşulup çözüme bağlanması lazım. Öyle yazı göndererek, basına demeç vererek olmuyor. Bakan ile başkan da dargın olunca işte o çözüm getirecek görüşmeler bir türlü gerçekleşmiyor” dedi.

OFİS TUTMA KOŞULU KALDIRILSIN

Polatoğlu son görüşmede çözülmesi için gündeme getirdikleri sorunları şöyle sıraladı: “Biz acenteler artık sürekli home ofis istiyoruz. Mevcut düzenlemede bir ofis açma zorunluluğu var. Oysa bugün ABD’deki turizm acentelerinin yüzde 70’i, Kanada’da ise yüzde 80’ni home ofis çalışır. Yurtdışından turist getiren acenteler çoğu zaman turistin yüzünü bile görmüyor. Ben 35 yıllık turizmciyim kalkıp getirdiğim bir turist bile ‘Senin ofisini göreyim’ demedi. Türkiye’de 11 bin acente var. Bunların zaten yüzde 95’i ortalama dört kişi kimi zaman tek kişi çalışıyor. Ancak ofis tutma şartı olunca bunun yıllık maliyeti yıllık 200 bin lirayı buluyor. Bu boşa giden bir para Biz diyoruz ki bu parayı kiraya değil, acentemizin ve Türkiye’nin tanıtımına harcayalım.

PANDEMİ SÜRECİNDE BELGELER DONDURULSUN

Polatoğlu, Bakan Ersoy’a ayrıca pandemi sürecinde acente belgelerinin dondurulması talebini ilettiklerini, böylece belgeden kaynaklı vergilendirme yapılmamasını istediklerini belirtti. Bu dönemde tek kuruş kazanmadıkları halde bu belgeden dolayı kira ödediklerini hatırlatan Polatoğlu, “Bunu Bakan Ersoy’a söyledik. O da bize bunun için talebin TÜRSAB’dan gelmesi gerektiğini söyledi. Yani bu tür nedenlerle TÜRSAB ve bakanlığın görüşmesi çok önemli.

YERLİ TURİSTE REHBERLİK İÇİNYABANCI DİL ZORUNLULUĞU KALDIRILSIN

Polatoğlu, son olarak sadece yerli turistlere yönelik çalışan ancak yabancı dil bilmediği için rehberlik kokartı verilmeyen kişilere de kokart verilmesini talep ettiklerini kaydederek, bu konuda da Bakan Ersoy’dan olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.