TURİZMİN FİŞİNİ ÇEKMEYİN!

TURİZMİN FİŞİNİ ÇEKMEYİN!
Hotel Gazetesi
Posted on Şubat 23, 2021, 1:19 pm
3 mins

TÜRSAB M.I.C.E. İhtisas Başkanı ve I-MICE Derneği Başkanı Hüseyin Kurt KÇÖ’nün Mart ayında kaldırılacak olması kararına itiraz etti:

TÜRSAB M.I.C.E. İhtisas Başkanı ve I-MICE Derneği Başkanı
Hüseyin Kurt

TURİZMİN FİŞİNİ ÇEKMEYİN!

Geçtiğimiz yıl Pandemi sürecinde özellikle turizm sektörünün yaşamını idame ettirmesine yardımcı olan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) uygulamasının 2021 Mart ayında sona ereceği bildirildi. Aynı zamanda normalleşme süreci olarak da işaret edilen Mart 2021’de bu uygulamanın kaldırılması sektörü nasıl etkileyecek? Bu sorunun yanıtını Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) M.I.C.E. İhtisas Başkanı ve Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Başkanı Hüseyin Kurt’a sorduk. Deneyimli turizmci yanıtında, KÇÖ’nün kaldırılmasının turizmin fişini çekmekle eşdeğer olduğunu söyledi. Nisan ayında başlaması muhtemel turizm hareketliliğinin deniz-kum-güneş turizmi olduğunu ve Kongre, toplantı, etkinlik ve fuar sektörü için hareketliliğin ancak Eylül ayında ama kısıtlı olarak başlayabileceğini hatırlatan Kurt, “KÇÖ” devam etmeli. MICE sektörü hayatta kalmalı” dedi.

TURİZM ÜST BAŞLIKTIR

Kurt şöyle konuştu: “Bizim sektör özellikle neredeyse bitmek üzere KÇÖ ile direnmeye, hayatına devam etmeye ayakta kalmaya çalışıyordu. KÇÖ’nün uzamaması sektörün fişini çekmekle eşdeğer.

Tabi aslında en büyük sorun düğmeyi baştan yanlış iliklememek. Ne demek istiyorum. Turizm üst başlıktır. Bunun alt başlıkları MICE, IATA, kültür, doğa, incoming, outgoing vb. turizm çeşitleridir.

Her birinin hedef kitlesi, hizmet içeriği ve beklentisi farklıdır. Dolayısıyla çok uzun yıllardır üst başlık üzerinden genel politika üretiliyor. Bunun yansıması da diğer segmentlerde farklı karşılık buluyor.

NİSAN’DA HAREKETLENECEK OLAN TURİZMİN TAMAMI DEĞİL!

Nisan ayında turizm hareketliliği başlar mı? Evet başlar ama nasıl bir potansiyelle? Peki buradaki turizm hareketliliği nedir? Deniz, kum ve güneş üçlüsü. Ama MİCE açısından durum böyle değil ki! Bizim tarafta en erken hareketlilik Eylül ve sonrası. Dolayısıyla sen turizm Nisan’da başlayacak, KÇÖ uzamasın dersen. MİCE ve diğer segmentler ne yapacak? Onlarda iş başlamıyor ki!”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.