İlk Uzay Otelinin konaklama ücreti belli oldu

İlk Uzay Otelinin konaklama ücreti belli oldu
HG Editör
Posted on Mart 10, 2021, 8:33 am
2 mins

2025 yılında yapımına başlanacak ve 2027 yılında hizmete girecek ilk uzay otelinin konaklama maliyeti belli oldu. Uzayda konaklamak isteyenlerin milyon dolarları gözden çıkarması gerekecek.

ABD’de faaliyet gösteren The Gateway Vakfı’na bağlı Orbital Assembly Corporation (OAC) tarafından geliştirilen Voyager İstasyonu’na kurulacak uzay oteli, ilk müşterilerini 2027’de ağırlayacağı açıklandı.

Neredeyse dünyadaki otellerde bulunan bütün imkanlara sahip olacak dünyanın ilk uzay oteli üzerindeki çalışmalar 2025 yılında başlayacak ve 2027 yılında hizmet vermeye başlayacak.

Yapay yer çekimine sahip ilk uzay oteli; sinema, seyir salonu, spa ve çeşitli temalarda restoranlar da dahil olmak üzere beklenen her şeye sahip olacak.

90 DAKİKADA BİR DÜNYA ETRAFINDA DÖNECEK

Uzay oteli, Dünya’nın etrafındaki yolculuğunu her 90 dakika bir tamamlayacak. Otelin toplam kapasitesinin ise 400 kişilik olacağı belirtildi.

Alçak Dünya yörüngesine yerleştirilecek ilk uzay otelinde konaklamak için milyon dolarları gözden çıkarmanız gerekecek. Otelin geliştiricisi ABD’li The Gateway Vakfı’na bağlı Orbital Assembly Corporation (OAC), yaşattığı deneyime göre otelin uygun fiyatlı olacağını söyledi.

Eğer proje tamamlanırsa, uzay istasyonu şimdiye kadar insan eliyle yapılmış ve uzaya konan en büyük nesne olacak.

OAC’nin yaptığı açıklamalara göre tarihin ilk uzay oteli, yaşatacağı deneyime göre uygun bir fiyat etiketine sahip olacak. Buna göre, bu tür bir uzay seyahatinin 3 günlük maliyeti, mevcut koşullar altındaki tahminlere göre 5 milyon dolar olacak. Bu 5 milyon doların içerisinde 5 yıldızlı otellerin konforuna ek olarak, dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce‘un konserleri de olacakmış. Ekip, her gece iki gösteri olacağını, böylelikle yıldız sanatçının uzaydaki sahne gösterilerine de eşlik edilebileceğini söylüyor. Her şey planlandığı gibi olursa, bu otel 2027 yıllında hizmet vermeye başlayacak.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.