Turizme ve Türkiye Tanıtımına Adanmış Bir Ömür USTA

Turizme ve Türkiye Tanıtımına Adanmış Bir Ömür USTA
Hotel Gazetesi
Posted on Mart 22, 2021, 4:04 am
3 mins

Turizmcilerin Duayeni Hüseyin Kurtoğulları, 55 yıllık anılarını bu kitapta
topladı

Turizm sektörüne yıllarını veren ve sektörde ‘Usta’ lâkabıyla bilinen Hüseyin Kurtoğulları, meslekte geçen 55 yılının deneyimlerini ve birikimlerini yeni kuşaklara aktarmak amacıyla anılarını yazdı. 
Kitabın önsözünde yazma gerekçesini “Aslanlar kendi hikâyelerini yazmadıkları sürece avcıların anlattıkları hikâyeleri dinlerler” sözleriyle anlatan Kurtoğulları’nın kitabı, duayen turizmcinin kendi hayatını anlatmakla kalmayıp, Türk Turizminin 55 yılda geçtiği evreleri ve bugünkü durumuna gelirken yaşanılan zorlukları da gözler önüne seriyor.
Yazar Hüseyin Kurtoğulları, bu kitapta, turizme kattıklarını, turizmin kendisine kattıklarını; ilginç anılarını, kendine özgü bir mizahi kıvraklıkla, kronolojik bir düzende anlatırken, aslında okuyucularına onun yaşamıyla birlikte Türk turizminin 55 yıllık kısa tarihini öğretiyor.

TURİZMİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ ONU ANLATIYOR

Mesleki yaşamı boyunca, hem birçok ilki ülkemiz turizmine kazandıran, sektöre birçok yönetici ve eleman kazandıran Hüseyin Kurtoğulları, kitaba sektörde meslektaşlarının kendisine hitap ettiği unvanı, USTA ismini verdi. Gerek yetiştirdiği ünlü turizmciler ve gerekse kilit noktalarda sektöre yön veren turizm profesyonellerinden bazıları, kitapta kendisiyle ilgili düşüncelerini şu cümlelerle anlatıyor: 

• “Turizm sektöründe herkes “Usta” sözcüğünü duyduğu zaman sevgili Kurtoğulları’ndan bahsedildiğini bilir…”

Talha Çamaş, Visitur

• “Göğsümü gererek “Ustam” demek ve onun mektebinde yetişmiş olmak yaşamındaki en özel değerlerdendir…”

Çetin Gürcün, Intermed Tours

• Halâ parıldayan belleğiyle Türkiye turizminin ayaklı bir ansiklopedisi gibi. Bugünlerde “Ben turizmi bıraktım” diyerek hem kendini, hem de bizleri kandırdığını sanıp kıs kıs gülüyor…”

Faruk Pekin, Fest Travel


• “Usta, Ne Düşünüyorsun Bu Hususta? Bu soru bizim sektörde başka hiç kimseye bu kadar fazla sorulmamıştır… İlklerin adamıdır.

Cemal Kızıltan, Tourismo

• “Usta Türk turizminde birçok turizmciyi yetiştirdi. Pek çok haksızlıkla da uğraşmak zorunda kaldı, ama neşesinden ve enerjisinden hiçbir şey kaybetmedi.

Cem & Hülya Aslantaş, Universal Turizm

‘USTA’NIN KÜNYESİ 
Kitap Adı        : USTA “Turizme ve Türkiye Tanıtımına Adanmış Bir Ömür”
Editör              : İ. Bülent ÇELİK
Ekin Grubu Yayınları / Otobiyografi 360 sayfa
 
Remzi Kitabevi * Kırmızı Kedi * Pandora
Ve tüm internet kitapçılarından satın alınabilir.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.