
Turizmcilerin Duayeni Hüseyin Kurtoğulları, 55 yıllık anılarını bu kitapta
topladı
Turizm sektörüne yıllarını veren ve sektörde ‘Usta’ lâkabıyla bilinen Hüseyin Kurtoğulları, meslekte geçen 55 yılının deneyimlerini ve birikimlerini yeni kuşaklara aktarmak amacıyla anılarını yazdı.
Kitabın önsözünde yazma gerekçesini “Aslanlar kendi hikâyelerini yazmadıkları sürece avcıların anlattıkları hikâyeleri dinlerler” sözleriyle anlatan Kurtoğulları’nın kitabı, duayen turizmcinin kendi hayatını anlatmakla kalmayıp, Türk Turizminin 55 yılda geçtiği evreleri ve bugünkü durumuna gelirken yaşanılan zorlukları da gözler önüne seriyor.
Yazar Hüseyin Kurtoğulları, bu kitapta, turizme kattıklarını, turizmin kendisine kattıklarını; ilginç anılarını, kendine özgü bir mizahi kıvraklıkla, kronolojik bir düzende anlatırken, aslında okuyucularına onun yaşamıyla birlikte Türk turizminin 55 yıllık kısa tarihini öğretiyor.
TURİZMİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ ONU ANLATIYOR
Mesleki yaşamı boyunca, hem birçok ilki ülkemiz turizmine kazandıran, sektöre birçok yönetici ve eleman kazandıran Hüseyin Kurtoğulları, kitaba sektörde meslektaşlarının kendisine hitap ettiği unvanı, USTA ismini verdi. Gerek yetiştirdiği ünlü turizmciler ve gerekse kilit noktalarda sektöre yön veren turizm profesyonellerinden bazıları, kitapta kendisiyle ilgili düşüncelerini şu cümlelerle anlatıyor:

• “Turizm sektöründe herkes “Usta” sözcüğünü duyduğu zaman sevgili Kurtoğulları’ndan bahsedildiğini bilir…”
Talha Çamaş, Visitur

• “Göğsümü gererek “Ustam” demek ve onun mektebinde yetişmiş olmak yaşamındaki en özel değerlerdendir…”
Çetin Gürcün, Intermed Tours

• Halâ parıldayan belleğiyle Türkiye turizminin ayaklı bir ansiklopedisi gibi. Bugünlerde “Ben turizmi bıraktım” diyerek hem kendini, hem de bizleri kandırdığını sanıp kıs kıs gülüyor…”
Faruk Pekin, Fest Travel

• “Usta, Ne Düşünüyorsun Bu Hususta? Bu soru bizim sektörde başka hiç kimseye bu kadar fazla sorulmamıştır… İlklerin adamıdır.
Cemal Kızıltan, Tourismo

• “Usta Türk turizminde birçok turizmciyi yetiştirdi. Pek çok haksızlıkla da uğraşmak zorunda kaldı, ama neşesinden ve enerjisinden hiçbir şey kaybetmedi.
Cem & Hülya Aslantaş, Universal Turizm

‘USTA’NIN KÜNYESİ
Kitap Adı : USTA “Turizme ve Türkiye Tanıtımına Adanmış Bir Ömür”
Editör : İ. Bülent ÇELİK
Ekin Grubu Yayınları / Otobiyografi 360 sayfa
Remzi Kitabevi * Kırmızı Kedi * Pandora
Ve tüm internet kitapçılarından satın alınabilir.

- Van’ın Gevaş ilçesinde yer alan Akdamar Adası, her yıl binlerce […]
- İspanya ve Mısır’daki arkeologlar, El-Bahnasa kasabasının bulunduğu alanda yer alan […]
- Yeni Nesil Konaklama Zirvesi, 4 Kadın Girişimcinin Vizyonuyla Sektöre Yön […]
- Peter S. Goodman / New York Times Ortadoğu’daki savaş, enerji […]
- Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, uluslararası kuruluşların, özellikle IMF’nin yalnızca […]
- Etkinlik kapsamında katılımcılar, İstanbul ve Kapadokya’nın sunduğu turizm fırsatlarını yerinde […]
- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi […]
- Esenler’de gerçekleşen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Bilim Esenler’in açılışını […]
- Esenler Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TİKA […]
- İstanbul Lütfi Kırdar’da “Sıfır Atık” Dönemi Başladı Kongre ve etkinlik […]








