ATİD’den pandemi sonrasına ‘HAZIRIZ’ açıklaması

ATİD’den pandemi sonrasına ‘HAZIRIZ’ açıklaması
Hotel Gazetesi
Posted on Nisan 01, 2021, 1:16 pm
5 mins

ATİD Başkanı Birol Akman ”ATİD YENİLENEN DÜNYAYA VE YENİLENEN TURİZME HAZIR

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği ATİD, bir bildiri yayınlayarak, pandemi sonrası turizm sektörünün yeni formatına hazır olduklarını açıkladı. ATİD Başkanı Birol Akman imzasıyla yayımlanan bildiride, pandemi sürecinin, ağırlığını yavaş yavaş hafiflettiği, ancak salgından alınan dersler ve edinilen tecrübelerle yenilenmenin ve değişimin gerekli olduğunun öğrenildiği belirtildi. ATİD’in sektör çalışanlarını yeni sürece bir an evvel adapte etmeyi başardığı, ayrıca yeni projeler hazırlayarak farklılıklar ortaya konulduğu vurgulanan açıklama şöyle:

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol AKMAN

ATİD YENİLENEN DÜNYAYA VE YENİLENEN TURİZME HAZIR

Temelleri 1984 yılında atılan ATİD; 37 yıllık köklü deneyimi ile ülkemizin bacasız sanayisi turizm sektörüne değer katmak için bir araya gelmiş geniş bir ailedir. Kurulduğu günden bu yana, ülkemizin ve bölgemizin turizmle ilgili sorunlarını çözmeyi ve Anadolu coğrafyasının sunduğu fırsatları geleceğe başarıyla taşımayı amaç edinmiştir. Bu amaç doğrultusunda da yıllardır yılmadan faaliyetlerini sürdürmüştür.

Geçtiğimiz yıl mart ayında hayatımıza giren ve başta turizm olmak üzere birçok sektörde olumsuz etki bırakan pandemi süreci, üzerimizdeki ağırlığını yavaş yavaş hafifletiyor. Bununla birlikte salgından sonra aldığımız dersler ve edindiğimiz tecrübeler, bir yenilenmenin ve değişimin gerekli olduğunu hepimize öğretmiş durumda.

ATİD ailesi; pandeminin ardından kapılarını araladığımız bu yeni dönemde, turizm sektörünün aldığı yaraları sarmak, seyahat etmeyi özleyen bireylerin bu özlemlerini dindirmek, turistlerin kaygılarını gidermek ve ülkemiz turizmini yeniden canlandırmak için üzerine düşen görevlerin farkında olarak çalışıyor.  Kuruluş bu amaçla oluşturulmuş stratejik planı doğrultusunda, teknolojik donanımı ve dijitalleşen dünyaya sağladığı uyumu da arkasına alarak başarılı adımlar atıyor.

Değişen toplumsal düzen, turizmi yenilemeyi de beraberinde getirmektedir

Toplumlar, algılar hatta dünya yenilenirken ATİD, bu yenilenme sürecinde hiç şüphesiz ki turizm sektöründe de gerçekleşecek köklü değişimlere yerinde manevralarla uyum sağlamaktadır. Gerek ilerici bakış açısı gerek yenilenmeye ve eğitime verdiği önemle bünyesindeki tüm kurumları, sektör çalışanlarını yeni sürece bir an evvel adapte etmeyi başarmıştır. Sadece adapte olmakla kalmayıp, yeni projeler hazırlayarak farklılıklar ortaya koymuştur.

Üyelerini sorunlarına çözüm olma arzusu ile ATİD, sektör ve kamu arasındaki sağlam bağlarını daha da güçlendirecek hem ülkemizin ekonomisine hem de paydaşlarının finansal durumuna katkılar sağlamak için yorulmadan çalışacaktır.

Küreselleşen dünya normlarına ayak uydurarak, yaşadığımız bu kadim toprakların zenginliğini dünyaya tanıtma gayesinde olan ATİD’in, sürekli vurguladığı gibi Anadolu’yu ve Başkent Ankara’yı bir dünya markası yapana kadar şartlar ne olursa olsun var gücüyle çalışacağı anlaşılmaktadır.

Özveri ve kararlılıkla faaliyet yürüten ATİD gibi kuruluşların, turizm sektöründe ülkemize ve dünyaya başarı ve kazanç getirmesi şüphesizdir.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.