2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü
Hotel Gazetesi
Posted on Nisan 02, 2021, 10:47 am
5 mins

ŞULE GÖKIRMAK: GELİN BU FIRSATI BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM

Bugün Dünya Otizm Farkındalık Günü. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, otizm hakkında farkındalık oluşturmak için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu konuda düzenlediği ses getiren organizasyonlarla Değer Otizm Derneği bir adım öne çıkıyor.

Değer Otizm Derneği, pandemi nedeniyle bu yıl diğer yıllardan farklı olarak derneğin Kartal’daki Taş Ev Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edilecek. Yönetimden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: 

Değerli gönüllülerimiz,

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde pandemi sebebi ile herhangi bir etkinlik gerçekleştirilemeyecektir. Bizler için büyük önem taşıyan bu özel günde, çocuklarımızla bu günü paylaşmak adına sizleri kurumumuza ziyaretleriniz için bekliyor olacağız.?? Unutmayalım otizm seçim değil, ama farkında olmak bizim seçimimizdir.?

Tüm Değer gönüllüsü dostlarımızı aşağıda belirtmiş olduğumuz yer, tarih ve saatte bekliyor olacağız.?

✅Tarih : 2 Nisan Cuma

✅Yer : Değer Otizm Derneği Merkez Binası / Kartal

✅Saat : 14:00

Değer Otizm Derneği

    Yönetim Kurulu

GÖKIRMAK’TAN GÜNE ÖZEL AÇIKLAMA

Değer Otizm Derneği Başkanı H. Şule Gökırmak, Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Gökırmak’ın açıklaması şöyle:

Gelin bu fırsatı birlikte değerlendirelim

Değer Otizm Derneği Başkanı H. Şule Gökırmak

Bildiğiniz gibi 2 Nisan, otizm hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

Farkındalık oluşturmanın önemini hepimiz biliyoruz. Birçok alanda olduğu gibi otizm de erken fark edildiğinde, bireyin topluma kazandırılması için tüm fırsatların kaçırılmadığı, bazı şeyler için zamanımızın olduğu anlamına gelir.

Dünyaya bilinçli bir gözle baktığımızda, otizmli bireylerin, kendisine gereken destek sağlanıp, uygun eğitim verildiğinde, neler yapabileceklerini görebiliriz. Bizar araştırırsak, bilimden sanata, dünyanın gidişatını değiştiren birçok isme rastlarız.

Ünlü bilim adamı Albert Einstein, müzik dehası Mozart, matematikçi Isaac Newton, ünlü yazar Hans Christian Andersen, dünyada hemen herkesin adını duyduğu isimlerden bazıları.

Biz Değer Otizm Derneği olarak otizmli bireylerin eğitimi için 6 yıl önce attığımız adımla çıktığımız yolda oldukça mesafe kat ettik. Belki bir Einstein yetiştiremedik ama yetenekli bir otizmliyi alanında ilerleterek topluma yararlı birey olarak eğitebilecek konuma geldik.

Desteğiniz sürdüğü takdirde, bir Einstein, bir Mozart, bir Newton bir Andersen olmalarına yardım edebilecek konuma da geleceğiz.

Medeniyetin, gelişmişliğin, çağdaşlığın göstergesi toplumun engelli, yaşlı, ve yardıma muhtaç bireylerine sağlayabildiği olanaklarla ölçülür. Biz de çağdaş bir toplum olmamız yolunda otizmli bireylere verdiğimiz hizmetle katkıda bulunuyoruz.

Bunun vicdani huzurunu hissediyor, Değer Otizm Derneği’ne katılarak sizi de bu huzura ortak olmaya çağırıyoruz..

Saygılarımla

H.Şule Gökırmak

Değer Otizm Derneği Kurucu Başkanı 

TURİZM SEKTÖRÜ ARTIK CEPTE
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hotelgazetesi

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.