B2B LUXURY MİCE ÇALIŞTAYI’NA MUHTEŞEM AÇILIŞ

B2B LUXURY MİCE ÇALIŞTAYI’NA MUHTEŞEM AÇILIŞ
Hotel Gazetesi
Posted on Nisan 07, 2021, 3:51 am
7 mins

TravelShop Turkey, dünya turizminin liderlerini İstanbul’da buluşturarak bir hayali gerçeğe dönüştürdü

Murtaza Kalender: “2020 yılındaki Turizm ticari kayıplarımızı bu tip çalışmalarımızla daha da hızlı bir şekilde telafi edeceğiz”

2020 yılında covid 19 salgını nedeniyle durma noktasına gelen dünya turizmi, TravelShop Turkey’in düzenlediği Luxury B2B MICE Çalıştayı ile hareketlendi.

İstanbul Turizm Derneği İSTTA iş birliğiyle Pullman Otel’dedüzenlenen çalıştayda, dünyada ilk defa bu kadar önemli konuşmacı bir araya geldi. Luxury B2B MICE Çalıştayı’nın açılışı, yurtdışından gelen 14 üst düzey STK yetkilisi ve Türkiye’den 6 farklı lider konuşmacının katılımıyla yapıldı.

DÜNYA TURİZM ZİRVESİ

2021 yılının en önemli Turizm Çalıştayı’nın açılışında, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, USTOA (ABD Tur Operatörleri Birliği) Başkanı Terry Dale, Kırgızistan Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hancerli, ISTTA Başkanı Yalçın Aydın ve TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, yaptıkları konuşmalarla, sektörün bugünü ve yarınına ilişkin görüşlerini aktardılar.

BU HAYALİ KENETLENEREK GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

Organizasyonu gerçekleştiren Murtaza Kalender, konuşmasına, İstanbul’da bir hayalin gerçekleştirilmiş olmasından ötürü çok mutlu olduğunu belirterek başladı. Kalender “Evet, bu tür bir organizasyon, bu dönemde bir hayaldi ki sektör olarak kenetlenerek bu hayali de gerçekleştirdik” dedi.


Ardından, organizasyona destek olan ve emeği geçenlere teşekkür eden Kalender, “Öncelikle Türk Turizm Tanıtma ve Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Accor Grubu, Pullman Otel, İstanbul Turizm Derneği, Acun Ses ve Görüntü Ekipmanları Sistemleri ve sayamadığım tüm kıymetli insanların hepsine çok teşekkür ederim.
Okyanus ötesinden konuşmacı olarak gelen tüm misafirlerimize, 200’den fazla yurtdışından bu etkinlik için gelen Tur Operatörlerine şükranlarımı sunarım.
Ayrıca, bu etkinlik için ayrılan masa ve stantları alarak bize destek olan tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum”
dedi.

2020 YILININ KAYIPLARINI TELAFİ EDECEĞİZ

Dünyada ilk defa bu kadar üst düzey konuşmacının, Türkiye’ye geldiğini ve bunu da İstanbul’da hayata geçirdiklerinin altını çizen Kalender; “Ülke olarak ve camia olarak bunun keyfini sürmeliyiz.” Dedi.

Kalender şunları aktardı: “2020 yılındaki Turizm ticari kayıplarımızı bu tip çalışmalarımızla daha da hızlı bir şekilde telafi edeceğimize inanıyorum.

Bu etkinlikle birlikte kendimize yeni bir misyon edinerek, ülkemizin 81 ilde 12 ayda Turizm destinasyonu olma yolunda efor sarf edeceğimizin bilinmesini isterim.

Bakanlığımızın 2023 yılı hedefi olan 70 milyon turist 70 milyar dolar gelir hedefini tüm sektör paydaşlarıyla yan yana gelerek başaracağımıza inanıyorum.”

BU TÜR ÜST DÜZEY TANITIMLARA İHTİYACIMIZ VAR

İstanbul Turizm Derneği ISTTA Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aydın ise, sözlerine, bu kadar güzel bir global etkinliğin İstanbul’da gerçekleşmesinden ötürü duydukları memnuniyeti belirterek başladı.

İstanbul Turizm Derneği olarak bu etkinliğin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Aydın, ülkemizin bu tür üst düzey tanıtımlara ihtiyacı olduğunu, nitelikli turist getirmek için dünyada otorite sahibi konuşmacıların ülkemizde ağırlamak gerektiğini belirtti. Yalçın; “İstanbul Turizm Derneği olarak bu tip çalışmalara her zaman destek vereceğiz. Bu vesile ile bir kez daha katılım gösteren herkese çok teşekkür eder, 2021 yılının Turizm açısından bereketli bir yıl olmasını temenni ederiz” dedi.   
7 Nisan’da sona erecek Çalıştay’a konuşmacı olarak gelen dünyanın önde gelen turizm yöneticileri de açılışta hazır bulundular.

Mr Bob DuglinVice President at American Society of Travel Advisors (ASTA)
Mrs Roberta GaribaldiPresident of the Italian Food and Wine Tourism Association, WFTA Board Member
Mr Riaz MunshiPresident of Outbound Tour Operators Association of India (OTOAI)
Mr Muhammad Tariq SirajChairman at Travel Agents Association of Pakistan
Mr Rufet HajiyevPresident of Association of Travel Agencies of Azerbaijan
Ruslan GuliyevPresident of Azerbaijan Health and Thermal Tourism Support Association
Ms María Gómez SaenzPresident at EMA (Event Managers Association Spain)
Mr Saurabh TutejaGeneral Secretary at Enterprising Travel Agents Association
Mr. Damjan PintarSlovenian Champer of Mountain Resorts
Mr. Sven BossuAICP CEO The International Association of Convention Centres
Mr. Karl ZieglerStrategic Planner at WTO (Worl Tour Operator) Network

Fotograflar için…

https://www.facebook.com/media/set?vanity=mustafa.hotelfotografcisi&set=a.4182311695135101

TURİZM SEKTÖRÜ ARTIK CEPTE
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hotelgazetesi

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.