Tarihi Atlas Sineması, yenilenen yüzüyle, ilk galasını 9 Nisan’da “Mimarların Piri Sinan” belgeseliyle yapacak.

Çekimleri 2018’de başlayan ve 3 yıl süren belgeselin galası, “9 Nisan Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü” kapsamında, İstanbul Valiliğinin ev sahipliğinde, 9 Nisan Cuma günü (bugün) saat 19.00’da Atlas Sineması’nda gerçekleşecek.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Osmanlı İmparatorluğu’nun “muhteşem” dönemine eserleriyle damga vuran, Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murad dönemlerinde 50 yıl boyunca “Mimarbaşı” olarak görev yapan Mimar Sinan’ın hayatı “Mimarların Piri Sinan” adıyla belgesel oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırlarına taştan mührünü vuran Mimar Sinan’ın İstanbul siluetine imzasını attığını vurguladı.

Yerlikaya, “Sadece İstanbul’a 335 eser kazandıran Koca Sinan gibi büyük bir mimarın kendinden sonraki nesillerden tek bir isteği vardı. Hayırla yad edilmek. Biz de İstanbul Valiliği olarak, bu yıl Mimar Sinan’ı özel bir etkinlikle anmak istedik. Çünkü başta İstanbul olmak üzere, üç kıtadaki birçok şehrin ve mimarlık dünyasının bu büyük ustaya gönül borcu var.” ifadelerini kullandı.

26 Şubat’ta yenilenen yüzüyle yeniden açılan tarihi mekanda düzenlenecek ilk galaya TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile iş, sanat ve spor dünyasından konukların katılımı bekleniyor.

Galada, Mimar Sinan’ın kendi el yazısıyla notlar düştüğü 4 asırlık Tezkiretü’l Bünyan adlı el yazması eser de sergilenecek.

Kaynak: aa

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.