TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Rusya’nın aldığı kararın Türkiye’ye maliyetini açıkladı

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Rusya’nın aldığı kararın Türkiye’ye maliyetini açıkladı
HG Editör
Posted on Nisan 14, 2021, 12:15 pm
2 mins

1.5 MİLYAR DOLARLIK KAYBA YOL AÇACAK 

Türkiye Otelciler Birliği TÜROB, Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova’nın açıkladığı iki ülke arasındaki tarifeli ve charther uçak seferleri 15 Nisan-1 Haziran 2021 döneminde tek taraflı olarak durdurulması kararının sektöre etkisini değerlendirdi.

2 MİLYON TURİST KAYBI

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin

Rusya Federasyonu’nun kararının, Türk turizm sektörünün milyon turist kaybına yol açacağını belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, bunun Türkiye’nin turizm gelirinde yol açacağı kaybı hesapladıklarını açıkladı. Eresin, Rusların en fazla tatile çıktıkları ‘Mayıs Bayramı’nı da kapsayan yasaklamalardan başta Antalya olmak üzere İstanbul ve Kapadokya dahil bireysel seyahat eden yaklaşık iki milyon turist ve 1.5 milyar dolar turizm geliri kaybına yol açacağını tahmin etiklerini söyledi.

DAHA ZORLU BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

Turizm sektörünün gerek çalışanları gerekse işverenlerinin çok zorlu bir yılı geride bıraktığının altını çizen Eresin, bu kararla birlikte daha da zorlu bir sürece girileceğini dile getirdi. Eresin, “Faaliyetlerine geçici olarak ara veren birçok otel, sezonla birlikte yeniden açılma planlarını da iptal ederek kapalı kalma kararı almaya başladı. Şimdi tüm umudumuz, hükümetimiz tarafından Kısa Çalışma Ödeneği’nin tekrar devreye alınması başta olmak üzere işletmelerin vergisel ödevlerinin ötelenmesi, KGF, banka kredileri gibi finansman sorunlarının acil eylem planı kapsamında çözüme kavuşturularak geleceklerini teminat altına alacak uygulamaların devreye sokulması yönünde olacak” diye konuştu.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.