KKTC Antalya Temsilcisi Nazmi Pınar “PANDEMİ’DEN DOLAYI KKTC TURİZMİNDE ÇOK CİDDİ KAYIPLAR VAR! “

HG Editör
Posted on Nisan 29, 2021, 1:50 am
3 mins

KKTC Antalya Temsilcisi Nazmi Pınar KKTC turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Pandeminin bir çok ülkeyi etkilediğini bu süreçte KKTC’nin Pandemiden dolayı turizmde çok ciddi kayıplar yaşadığını söyledi.

Turizmde çok ciddi kayıplar var!

Nazmi Pınar yaptığı açıklamada, “Maalesef dünya genelinde ekonomik anlamda en çok zorluk içerisinde olan ve etkilenen sektör turizm sektörü oldu. Bu ülkeleri de etkiledi. Bireyleri de, şirketleri de etkiledi. Tabi bu bağlamda ülkemiz KKTC’yi de etkiledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Pandemiden dolayı turizmde çok ciddi kayıplar var. Antalya şu anda Turizmin başkenti. Antalya belki bir şekilde iç turizmle zoraki operasyonlarla tabiri caizse tencereyi kaynatmaya çalışıyor. Kuzey Kıbrıs bir ada ülkesi. Ada ülkesi olmasından dolayı maalesef Antalya gibi bir şansa sahip değil. Pandemi döneminde tamamen kapandık. Şu anda da çok sınırlı sayıda uçak seferi var. Geçmişte Antalya üzerinden günde beş altı uçak uçarken, şu anda maalesef Antalya’dan uçak yok. Sadece İstanbul ve Ankara üzerinden var, oda sınırlı sayıda günde bir ya da iki tane.  Mayıs ayı itibarı ile sayın Bakan Fikri Ataoğlu’nun da müjdeyi verdiği gibi bir açılım sağlanacak. Elbette KKTC halkının sağlığı da önemli. Turizm çalışanlarının sağlığı da önemli. Ancak sağlık ve ekonomi arasında son iki yılda yaşanan çelişki artık bugün kendisini daha da ortaya çıkardı.”dedi.

Bileklik uygulaması başladı

Nazmi Pınar, adaya gelen turistler için Nisan sonunda bileklik uygulaması başlattıklarını ve  3 günlüğüne otelden çıkmamak kaydıyla, bileklik takarak turist kabul edildiğini söyleyerek “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Pandemi dönemini en başarılı atlatan ülke oldu. Vaka sayılarına baktığınızda , ölüm oranına baktığınızda, nüfusta küçük olduğu için , Ada ülkesi olduğu için çok radikal tedbirler aldığı için şu anda KKTC dünyada Pandemiyi sağlık anlamında en hafif atlatan ülke olmuştur. Ekonomik anlamda bunun bedelini ağır ödemekteyiz. Sağlık anlamında şu anda en güvenilir ülke diyebilirim. Mayıs itibarı ile açılımlar daha da büyüyecek. Nisan sonunda bileklik uygulaması başlattık. 3 günlüğüne otelden çıkmamak kaydıyla, bileklik takarak turist kabul ediyoruz. Mayısta inşallah daha büyük açılımlar olacak. Ve tekrar eski arzu ettiğimiz günlere döneceğiz ümidindeyiz.”diye konuştu. Video: https://www.youtube.com/watch?v=FyP7BZYbtmg

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.