AŞI TURİZMİN ÖNÜNÜ AÇTI

AŞI TURİZMİN ÖNÜNÜ AÇTI
HG Editör
Posted on Mayıs 31, 2021, 7:23 am
2 mins

ATİD Genel Sekreteri Zazaoğlu, aşının, salgının etkilerini bir nebze olsun azalttığını söyledi. Zazaoğlu, “Aşı çalışmalarının hızla ilerlemesiyle turizmde güzel günler görmeye çok yakınız” dedi

ATİD GENEL SEKRETERİ SEMİH ZAZAOĞLU

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Genel Sekreteri Semih Zazaoğlu, koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen iş kolu turizm sektörünün aşı çalışmaları sayesinde toparlanma sürecine gireceğini söyledi.


Türkiye’de hayata geçirilen uygulamaların 2020 turizm sezonunda salgının etkilerini bir nebze de olsa hafiflettiğini kaydeden Zazaoğlu, bu yıl turizmde gurbetçilerin ve iç pazarın sektöre önemli katkı sağladığını söyledi.

RAKAMLARI İKİYE KATLAYACAĞIZ

Bu yılın rakamlarının 2021’de ikiye katlanacağını vurgulayan Zazaoğlu, “Türkiye’de 2021’de 25 milyon turist, 17 milyar dolar gelir bekliyoruz. Yeni yıldan umutluyuz, bu yılın rakamlarını ikiye katlayacağız gibi gözüküyor. 2021’de Rusya birinci, Almanya ikinci pazar olacaktır. Aşının pozitif etkisini göreceğiz” dedi.
Salgının önüne geçilmesi amacıyla geliştirilen aşıların Türkiye ve tüm dünyada uygulamaya geçmesi ve olumlu etkilerinin görülmesinin ardından, 2021 sezonunda turizmin hızla ayağa kalkacağına inanan Zazaoğlu, şunları söyledi: “Aşı anlaşmaları ve uygulamalarındaki pozitif gelişmeler planlara olumlu yansıdı. Ülkemizde aşı çalışmalarının hızla ilerlemesiyle turizmde güzel günler görmeye çok yakınız. Pandemi ağır etkisini yitirdikten ve insanlar salgın stresinden kurtulduktan sonra sezonda büyük bir yoğunluk yaşanacağına inanıyoruz.”

Zazaoğlu, hükümetin yaz aylarında tam katılımlı aşı kampanyasını tamamlama hedefinin sektöre olan olumlu etkilerini görmeye başladıklarını da sözlerine ekledi.  

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.