Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: YERLİ TURİST BU YIL DAHA UZUN TATİL YAPACAK
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » YERLİ TURİST BU YIL DAHA UZUN TATİL YAPACAK
GenelGÜNDEMÖzel Haberler

YERLİ TURİST BU YIL DAHA UZUN TATİL YAPACAK

Hotel Gazetesi
Last updated: 31 Mayıs 2021 10:24
Hotel Gazetesi Published 31 Mayıs 2021
Share
SHARE

Türkiye’de 17 günlük tam kapanmanın olumlu sonuçlarının görülmeye başlandığı bu dönemde, turizmcilerin umutları arttı. Vaka sayılarının 5 bine yaklaşmasıyla, geçtiğimiz aylarda Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un açıkladığı 30 milyon turist hedefini yakalamak için turizmcilerin çalışmaları hız kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 1 Haziran’da normalleşmeyi işaret etmesi, turizmcileri de heyecanlandırdı. Normalleşme ile birlikte yurtiçi ve yurtdışından ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan sektör temsilcileri,  “Yeni normal hazırlıklarını” tamamladı. Turizm acenteleri ise rezervasyon taleplerine karşı yoğun mesai harcıyor. Holimax Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, “11 yıldır turizm sektöründe hizmet veriyoruz. Pandemi sürecinde her sektör gibi bizler de umutsuzluğa kapıldık ama gelen rezervasyon talepleri, yeniden yüzümüzü güldürdü. Bu sezon sektör olarak rekor kıracağız. Özellikle iç pazarda büyük hareketlilik bekliyoruz” diye konuştu.

Holimax Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer

“İptal garantili acenteler tercih ediliyor”

Erken rezervasyon sürecinde iptal garantili rezervasyonların yapıldığına dikkat çeken Becer, “Kapanma kararlarının belirsizliği, tatilcilerin iptal etme garantisi veren acenteleri tercih etmesine sebep oldu. Holimax olarak son günde bile iptal hakkı tanıyoruz ve ücret iadesi yapıyoruz. Müşterilerimiz bu avantajı çok önemsiyorlar” dedi. 2021 yılı rezervasyonlarını değerlendiren Becer, “Geçen yıllarda ortalama tesis kalış süreleri 3 gündü, bu sene ise pandeminin de etkisiyle ortalama kalış süreleri 6 güne çıktı. Yerli turist bu yıl daha uzun tatil yapacak” diye konuştu.

Ege, Akdeniz tatile göç alacak! 

Rusya’nın uçuş yasaklarını uzatmasıyla birlikte, Ağustos ayına kadar Rus turistin yerine yerli turist göreceklerini kaydeden Becer, “1 Haziran’dan sonra Ege ve Akdeniz bölgesine göç başlayacağını söyleyebilirim. Aşılanmanın hızlanması ile birlikte yine Avrupa’dan yoğun talep göreceğimize inanıyorum. Bu sezon Mart ayı yerine Haziran’da başlasa da, pandemi döneminin acısı çıkacak” diye konuştu. Ödeme yöntemlerine de dikkat çeken Becer, “Ağırlıklı olarak tatil rezervasyonlarına kredi kartı kullanımları öne çıkıyor. Ertelemeli kampanyalar daha çok tercih edildi. Taksitli tatil alışkanlığı bu yılda da değişmedi” dedi.  

“Türkiye’nin tanıtımına ağırlık vermeliyiz”

CRM Turizm markasıyla turizm sektörüne hem satış, hem pazarlama, call center hizmetleri gibi bütünleşik pazarlama hizmeti verdiklerini, bu yıl da Holimax markasını hayata geçirdiklerini belirten Becer, “Holimax güvenilir bir tatil platformu olarak hizmete başladı. Edindiğimiz tecrübeleri yeni nesil tatil anlayışıyla birleştirdik” dedi.Ülkemizin en fazla döviz getirisi sağlayan sektörlerinden birinin turizm sektörü olduğunu hatırlatan Becer, “Yurtdışı turizm gelirlerini artırmak için Türkiye’nin tanıtımına ağırlık verilmesi gerekiyor. Pandemi ile birlikte tüm dünyada değişen pazarlama modelleri, turizm sektörü için de geçerli oldu. Influencer marketing ile turizm tesislerimizin tanıtımlarının en etkili pazarlama yöntemi olduğunu gördük. Bu sebeple yine grubumuzun bünyesinde bulunan Regnum Partners markamızıhayata geçirdik” diye konuştu. Regnum Partners’ın turizm sektörünün ilk influencer ajansı olduğunu belirten Becer, “Bünyemizde bulunan uluslarası ve yerli influencer’larımızı, çalıştığımız turizm tesislerine yönlendirerek, özellikle yurtdışına ülkemizi ve destinasyonlarımızı tanıtmak için operasyonlarımıza başladık” dedi.

  • Limak Holding 50. Yılını Coşkuyla Kutladı!
  • Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden İshak Ağa Açıklaması
  • Suriye’de Trump Golf Sahası Projesi Neden Önemli?

Göz At

Qlusive Otel’de Yeni Nesil Güzellik ve İletişim Buluşması

Fuarcılıkta Roller Değişiyor: Uzakrota’dan Yeni Nesil Zirve Hamlesi “The Meet”

İstanbul Turizm Haftası Başladı: Kentin Hafızası ve Deneyimi Şehre Yayılıyor

Kuzey Ege Turizminde Yeni Dönem: İDA & Ayvalık Skal Kulübü Kuruldu

İstanbul Turizm Fuarı 2026’ya Güçlü Hazırlık: Küresel Satın Alma Programı ile Yeni İş Birlikleri Kapıda

TAGGED:1 haziranCumhurbaşkanıErken RezervasyonHolimaxHolimax Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan BecerMehmet ErsoyPANDEMİRamazan BecerSağlık BakanıTATİLTurizm BakanıYERLİ TURİST
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Limak Holding 50. Yılını Coşkuyla Kutladı! 21 Nisan 2026
  • Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden İshak Ağa Açıklaması 21 Nisan 2026
  • Suriye’de Trump Golf Sahası Projesi Neden Önemli? 21 Nisan 2026
  • Qlusive Otel’de Yeni Nesil Güzellik ve İletişim Buluşması 21 Nisan 2026
  • Kaş’ta 5 Bin Kaçak Yapı İçin Yeni İhale Duyurusu 21 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum