Hem tatil hem tedavi için doğru adres HİLAS THERMAL RESORT

Hem tatil hem tedavi için doğru adres HİLAS THERMAL RESORT
HG Editör
Posted on Temmuz 11, 2021, 6:28 pm
6 mins

Samsun’un Ladik ilçesine bağlı Hamamayağı Kaplıcası, birçok rahatsızlığa iyi gelen termal suyu nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerin şifa aradığı yer haline geldi. Kaplıca için gelenlerin konakladığı Hilas Thermal Resort’un Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen, hem kaplıca hem de tesis hakkında sorularımızı yanıtladı. 

HİLAS THERMAL RESORT YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZAFER DİLMEN

Başka hangi rahatsızlıklara iyi geliyor? 

Kaynağından 38 derecede çıkan akro-termal suyumuz özellikle eklem ağrıları, sinir sistemi ve cilt hastalıklarına iyi geliyor. Ayrıca mineraller bakımından zengin içeriğe sahip olduğundan bağırsak sistemini düzenlemeye de yardımcı oluyor.

Evliya Çelebi’nin ‘Seyahatname’sinde ‘gençlik suyu’ diye bahsettiği Ladik Hamamayağı Kaplıcasının suyundaki mineraller birçok hastalığa iyi geliyor. Lâdik Akdağ Yatırım ve Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen, «Kaplıca sularının romatizmalı hastalıklara, sinirsel hastalıklara, eklem ve kireçleme gibi hastalıkların da tedavisinde olumlu etki yaptığı tıbbi olarak kanıtlanmıştır. Hamamayağı Kaplıcası ise ülkemizdeki birinci derecede önemli kaplıcalardan biridir. Böyle bir tesisin bölgeye ve istihdama sağladığı katkı büyüktür” dedi.

Hilas Thermal Resort & Spa Projesi Nasıl Ortaya Çıktı?

500 yıllık geçmişe sahip, Romalılar döneminde “Helas” olarak adlandırılan termal bölge daha sonra “Hırlas” akabinde “Hamamayağı” ismini almıştır. Tarihte de çok önemli bir yere ve öneme sahip olan bu yer, birçok gezginin ve yöre insanının uğrak yeri olmuştur. Bizler de bu tarihi yaşatmak ve ileriye götürmek için kaplıca suyun özelliklerini bozmadan, çevreye duyarlı davranarak bu projeyi Ladikli iş adamları olarak yıllar öncesinde planlamaya başladık. Birçok hastalığa şifa olan termal suyumuzun konforlu ve modern bir tesisle entegre edip 2018 yılında konuklarımızın hizmetine sunduk.

Hilas Hotel’in özelliklerinden bahseder misiniz?

Konum itibariyle Samsun ve Merzifon Havalimanları arasında, Karadeniz Otoyol geçişi üzerinde ve kış aylarında yoğun ilgi gören Akdağ Kayak Merkezi’ne yakın konumda bulunmaktayız. Tesisimiz 12 ay açık olup, geniş alanları bulunan ve 4 farklı tipte 60 adet odası olan, yeme & içme, toplantı imkanlarına sahiptir. Ayrıca 4 ayrı havuzu ve kaydırakları bulunan Hilas Aquapark’ı da 2020 Ağustos Ayı’nda konuklarımızın hizmetine sunduk. Geniş alanlara sahip Sağlık Kulübümüzde; kadın-erkek bölümleri ayrı ve her bir alan içerisinde yarı olimpik havuz, spa, sauna gibi hizmetlerin yanı sıra, vücut bakım, masaj terapileri de oldukça çeşitlilik göstermektedir. Misafirlerini aileleriyle kullanabilecekleri aile banyolarımız birçok kişi tarafından talep görmektedir. 15000 m2 mesire alanına sahip işletmemizde misafirlerimiz hem trekking, hem piknik hem de dinlenme olanağı bulabiliyor. 

HİLAS THERMAL RESORT SPA

Konuklarınız neden Hilas Termal Otel’i tercih ediyor?

Bizler yıllar boyunca ailelerimizle Hamamayağı Kaplıcaları’na gelip hem şifa hem huzur bulduk. Hilas’a yurtiçi ve yurtdışından gelen birçok konuğun da yıllardan beri bizim aldığımız keyfi ve huzuru tesis ve hizmetleriyle yaşadığını görüyoruz. Bunun için hem Anadolu misafirperverliğini hem modern yaşamın getirdiği tüm ihtiyaçları, sağlıklı yaşamla birlikte Hilas’ta sunmaya başladık. Çok önceleri buralara gelen kişilerin dahi birçok kez geldiğini gördüğümüzde yapılan yatırımın ne kadar doğru olduğunu gördük. Birçok misafirimiz buraya yalnızca termal suyumuz için gelmiyor, otelimizi konaklama anlamında da kullanıyor. Bunun sebebinin de her geçen gün tesisimizde arttırmaya çalıştırdığımız otelcilik standartları ve hizmetlerimize bağlayabiliriz. 

Gelecekle ilgili yatırımı planlarınız var mı?

Mevcut tesisimizi nasıl daha iyi hale getirebileceğimiz konusunda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bunun dışında tesisin yanında bungalov konaklama alanları, yeni termal havuzlar ve mevcut otelimizin karşısında satın aldığımız alan üzerine çevreye duyarlı 200 oda kapasiteli Termal Resort Kompleksi’nin proje çizimleri tamamlandı. 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.