Pandemiden sonra seyahat nasıl olacak?

Pandemiden sonra seyahat nasıl olacak?
HG Editör
Posted on Temmuz 11, 2021, 8:07 pm
3 mins

Hepimizin merak ettiği konu üzerinde ben de zaman zaman yoğunlaşırken, tüm öngörülerimi aşağıda sıraladım:

Seyahatin temel bir insan faaliyeti olduğunu kavrayıp, pandemiden yavaş yavaş çıkarken gelecek nasıl gelecek?

Daha az kalabalık yerleri ziyaret etmeye daha fazla ilgi olacak.

Doğanın keşfi artarak devam edecek.

Karbon ayak izini azaltmak için çevre dostu konaklama yerlerini tercih eden bilinçli kitle artacak.

Küçük topluluklar daha büyük rol oynayacak. Gezginler, ekonomik olarak mücadele eden küçük kasabaları, popüler olan destinasyonlar kadar tercih edecek. Aynı hedef yerler arasında yarışmak yerine daha az bilinen bölgelere yavaş seyahat etme eğilimi artacak. Bu durum yerel işletmelerin varlığını korumakla kalmayıp, turizm sermayesinin daha geniş kitlelere yayılımını sağlamış olacak.

Nicelikten çok kalite aranacak.

Yüksek kilometreli gezginler, yapılacaklar listelerine daha fazla kafa yoracak. Tutku için seyahat, keşfetme özgürlüğü ile beraber harekete geçecek. Daha seyrek ama daha özenli geziler ile gelirden daha çok payı geziye ayırma isteği görülecek.

Nitelikli seyahatler düzenlemeye yardımcı olabilecek operatörler yaygınlaşırken, daha sofistike geziler revaçta olacak.

Tatil iptallerinin gösterdiği ve öğrettiği şey, bir seyahat acentesi aracılığıyla yapılan rezervasyonların uzmanlığı ve finansal korumasının,  ödediğiniz komisyon tutarından daha ağır basması oldu. Seyahat acentelerinin güvenilirliği daha önem kazanacak. 

Evde seyahat etmeyi keşfettik. Normalde yılda iki kez uluslararası seyahat eden biri, çevrimiçi kültürel yemek kursları, oyunlar ve sanal müze gezileri gibi yurtdışı deneyimleri ile seyahat ruhunu canlı tutmaya devam edebilecek.

Pandemi süresince evlerimizde kilitli kaldığımızı varsayarsak, markete gitmenin seyahat gibi gelebildiği günler bakış açımızı derinden etkiledi, açık havada olmanın sihrini gösterdi.

Topraklanmak, doğada olmak için fırsat kovaladığımız geçtiğimiz bir buçuk yılda, seyahatin zihinsel sağlığı ve kişisel gelişimi artırmak için önemli olduğunu iyice kavradık.  Bunu destekleyecek bir çok araştırma; Seyahatin empatiyi, enerjiyi, dikkati ve odaklanmayı geliştirdiğini kanıtlanıyor, hatta seyahate çıkma planlamasının  bile aynı derecede etkili olduğu söylüyor.

Seyahat etmeyi dört gözle beklemenin, maddi ürünleri satın almayı beklemekten çok, mutluluğu önemli ölçüde artırdığı artık biliniyor. 

Bekleyen seyahatler, turizm endüstrisi son dönemeçte, sonrasında yüksek vitese geçecek.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.