TURİZMDE ŞAFAK SÖKMEK ÜZERE

TURİZMDE ŞAFAK SÖKMEK ÜZERE
HG Editör
Posted on Temmuz 12, 2021, 10:50 pm
8 mins

Farkındayız, pandemi süreci herkesi çok yordu, üzdü, bunalttı ama şafak sökmek üzere.

Açıklayayım;

A-) Aşı haberleri, tünelin sonundaki ışık gibi. Aşılama hızında yakalanan olağan üstü başarı umut verici. Bununla birlikte gelen psikolojik rahatlama seyahatleri olumlu etkileyecek.

B-) Rakamlar yalan söylemez, Dünya’nın her yerinden gelen istatistikler iki trendin habercisi:

1. Tüm rezervasyonlar 0-24 saat bandında gerçekleşiyor yani son dakika rezervasyonları çok ciddi seviyelerde.

2. İnsanlar bunalmış durumda, fırsat buldukları anda her şeye rağmen seyahat etmek istiyorlar. Bir dönem insanlar acaba seyahat etmeye cesaret eder mi diye düşünüyorduk. Ancak geldiğimiz noktada şundan eminiz; hükümetler izin verdiği sürece insanlar seyahat edecekler.

Bu değerlendirmeleri kendi içimde yapıyordum henüz herkesle paylaşacak kadar olgunlaştırmamıştım. 

Ancak Dünya’da vaka sayılarının düştüğü ve aşılamanın neredeyse tamamlandığı yerlerden gelen seyahat haberleri umut verici. 

Örneğin Çin’den gelen son rakamlar kendi içimde yaptığım değerlendirmeleri doğrular nitelikteydi, bu sebeple yazmaya karar verdim.

Çin›in altın haftasında (Golden week, Çin’deki en uzun tatillerden birisi 1-7 Ekimi kapsıyor) otel doluluk oranları beklenenin çok üzerinde gerçekleşti. Doluluklar tatil döneminde %85’i buldu. Onca riske rağmen Çinliler seyahat etmeyi tercih etti.

Bu trendler ve istatistikler, 2021 Temmuz ve sonrasının iyi geçeceğinin habercisi. Aşılama aynı başarıyla devam eder ve 2022 yılında şaşırtıcı bir gelişme olmazsa Covid-19’un yakamızdan düşeceğini söyleyebiliriz. Eğer böyle olursa 2022 sezonu muazzam başarılara gebe. Buna yürekten inanıyorum. 2022 yılının beklenenin (beklenmeyen bir şey olmazsa:) çok üzerinde gerçekleşeceğini düşünüyorum.

Peki Turizmciler Olarak 2021 Temmuz sonrası ve 2022 Yılına Hem Fiziksel Hem de Zihinsel Olarak Nasıl Hazırlanmalıyız?

Hotel Linkage İş Geliştirme ve Pazarlamadan Sorumlu Şirket Başkanı Erhan KAYA

“Gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki andır” sözündeki gibi, şafağa çok az kaldı, karanlık sizi korkutmasın.

Ataletinize yenilmeyin. Şu dönemdeki en büyük düşmanımız atalettir.

Dinamik olarak projelerinizi ve çalışmalarınızı (önlemlerinizi alarak) devam ettirin. Yani hareket halinde olun (fiziksel, dolaşım ve hareketten bahsetmiyorum, proje, üretim, planlama gibi kurumsal ve zihinsel dinamizmi kastediyorum). Unutmayın “Alem hareket üzredir.”

Dijitalleşmeye ve inovasyona (yeniliğe) kucak açmak zorundayız. Bu artık bir zorunluluk, lüks değil.

Bu noktada dijitalleşmeyi ve inovasyonu çok doğru anlamak ve tanımlamak gerekiyor.

Peki İnovasyon ve Dijitalleşme Nedir?

Bir Alman şirketi olan Fraunhofer-Gesellshaft 1990’ların başında MP3’ü icat etti.

2008 yılında İsveç merkezli Spotify isimli bir şirket geldi, bu mp3’leri bulutta depolamaya ve ücretsiz olarak insanlara sunmaya başladı.

Yani mevcut teknolojiler üzerinden farklı bir iş modeli ortaya koydu.

Bunu harika bir pazarlama stratejisiyle birleştirdi.

Sonuç; bugün hepimiz Spotify’ı tanırken hiçbirimiz Fraunhofer-Gesellshaft’ın adını bile bilmiyoruz.

Bir başka örnekle pekiştirelim;

Daha önce farklı vesilelerle, size Kodak firması ve dijital kameraların hikayesini anlatmıştım, yazmıştım.

Teknoloji tarihinin en ilginç hikayelerinden biridir.

Dijital kamerayı icat eden Kodak firması, bu teknolojiye inanmadığı veya ayak uyduramadığı için iflas etti.

Özetle; Öncelikle pazardaki ihtiyaçları iyi anlamak gerekiyor. Buna göre mevcut teknolojiyi doğru bir iş modeli ve doğru bir pazarlama stratejisiyle bir araya getirerek hamleler yapmak yeni dönemde yapılabilecek en doğru hareketlerin başında geliyor.

Bir şey icat etmenize gerek yok.

İhtiyacı analiz ettikten sonra mevcut teknolojiyi doğru iş modelleriyle birleştiren bir vizyon ortaya koyabilmek yeni Dünya’da her şeyden çok daha kıymetli olacaktır. Bana sorarsanız sermayenin kendinden bile daha kıymetlidir.

Nitekim Kodak örneğinde olduğu gibi bir şey icat edip, bunu kullanacak vizyonu ortaya koyamadığınızda güçlü sermayeniz bile sizi iflas etmekten kurtaramıyor.

Vizyon, iş modeli, doğru teknoloji ve doğru pazarlama bu konunun anahtar kelimeleri.

Yukarıda da bahsettiğimi gibi şafak sökmek üzere.

Atalete yenik düşmeyin.

Dijitalleşmeyi ve inovasyonu ihmal etmeyin.

Sonrasında güneşli günlerde hep beraber bunların karşılığını fazlasıyla alacağız.

Kalın sağlıcakla

www.hotellinkage.com

DEĞİŞİME CESARETİN VAR MI?

Dünya sürekli değişiyor. Bu değişim sizi zorlayabilir. Derin bir nefes alın ve rahatlayın. Doğru yerdesiniz. Direct Booking Suite, Channel Manager, Booking Engine ve Revenue Intelligence gibi birçok ürünümüzün yanı sıra, birinci sınıf danışmanlık ve müşteri desteğiyle hızlı değişim ortamında daha güçlü adımlarla ilerlemeniz için Hotel Linkage olarak yanınızdayız.

7500’ün ÜZERİNDE BAŞARI HİKAYESİ

Kaos teorisine göre oluşan her karmaşanın içinde bir düzen vardır. Hotel Linkage olarak, partnerimiz olan binlerce otelle omuz omuza çalışarak, karmaşık teknoloji süreçlerinin içindeki düzeni keşfetmelerine ve karlılıklarını arttırmalarına yardımcı oluyoruz.

200M’UN ÜZERİNDE DOĞRUDAN GELİR

Termodinamiğin kanunlarından biri olan Entropi’ye göre, hareket etmeyen her şey zamanla kaybolur. Aynı şey teknoloji kullanımı için de geçerlidir. Sadece teknolojiyi satın almanız, yeterli değildir, aynı zamanda etkin bir şekilde yönetmeniz gerekir. Hotel Linkage olarak binlerce otelin web sitesini yeniden tasarladık, Dünya’nın en gelişmiş rezervasyon sistemiyle donattık ve sürekli olarak bu siteleri modern pazarlama yaklaşımlarını kullanarak yönettik. Doğru teknoloji ve dinamik yönetimle, partner otellerimiz milyonlarca dolar ek gelir elde ettiler.

400’ün ÜZERİNDE ENTEGRASYON

Hotel Linkage kanal yönetim sistemi ile bütün online acenteleri tek bir kontrol panelinden yönetmeye hazır mısınız? Hotel Linkage kanal yönetim araçları ile tek bir platform üzerinden 400’den fazla online acenteye bağlanabilir ve Dünya’nın rezervasyonunu almaya başlayabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.