TURİZM KENDİNE OLAN İNANCINI KAYBETTİ!

TURİZM KENDİNE OLAN İNANCINI KAYBETTİ!
HG Editör
Posted on Temmuz 12, 2021, 4:40 pm
4 mins

I-MICE Başkanı ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurt’un yaptığı anket, Pandeminin turizm sektörü üzerinde yaptığı korkunç tahribatı gözler önüne serdi. 

I-MICE BAŞKANI / TÜRSAB YÖNETİM KURULU ÜYESİ HÜSEYİN KURT

Covid-19 Pandemisi üzerine bugüne kadar söylenen tüm yorumlar, yapılan bir anketle anlamını yitirdi. Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Başkanı ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurt’un yaptığı anket, Pandeminin turizm sektörü üzerinde yaptığı tahribatın boyutlarını ortaya koydu. Aynı zamanda Oliva MICE ve Globemeets Kurucu Ortağı olan Kurt’un, Instagram üzerinden gerçekleştirdiği, toplamda 1.600 + kişinin katıldığı, soruların 24 saat yayında kaldığı ve herkesin sadece 1 oy kullanma hakkının olduğu anketin sonuçlarına göre, pandemi sektör profesyonellerinin dörtte üçünü yüksek derecede etkiledi.

İşte o anketin değerlendirme sonuçları:

*Pandemiden ekonomik veya ticari olarak % 50 üzerinde etkilendim diyenlerin oranı % 77 olup, bu da bize pandeminin ekonomik olarak sektör paydaşları üzerinde nasıl bir tahribat yarattığını göstermektedir. 

*Yaz dönemi tatil planlamaları adına şimdilik belirsizliğin yine oranlara yansıdığını görüyoruz. Yanı sıra yüksek ölçüde insanların hala tatilini yazlık, butik otel, tekne ve Resort otel olarak planladığını görmekteyiz. 

*Yurt içi MICE organizasyonlarında kısıtlı bir hareketliliğin yansıdığını, Incoming MICE ve Outgoing Incentive tarafında hala hava sahalarının açılması, uluslararası şirketlerin çalışanlarına getirdiği seyahat ve fiziki toplantı katılım kısıtlaması, aşı pasaportu, ülke uygulamaları etkisini yüksek ölçüde hissettirmektedir. 

*Yurt dışı seyahatlerde kurların önümüzdeki süreçte belirgin etkisini görebileceğimizi oransal olarak görebiliyoruz. 

*Devletimizin açıklamış olduğu teşvik ve desteklerin oldukça yetersiz kaldığı anketlere yansımakla birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da süreci doğru yönetemediğini yansımalarda görüyoruz. Ayrıca muhalefet partilerinin de süreç içerisinde sektörün sesi olamadıkları ankete yansımış durumda. 

*Kapalı mekanlarda gerçekleşen düğünlerde katılım kararsızlığı görünse de açık mekanda yapılacak düğünlere katılımın çok yüksek oranda seyrettiğini görmekteyiz. 

*Uçuş süresi arttıkça havayoluyla seyahat etme talebinin azaldığını görülmektedir. 

*Sektör paydaşlarının her şeyin ne zaman normale döneceği ile ilgili öngörülerinin 2022 yılında toplandığı görülmektedir. 

*MICE sektöründe talep patlaması yaşanır mı sorusuna ise ihtiyatlı bir yanıtın geldiğini görüyoruz. 

*Pandemi sonrası ön plana çıkacak organizasyonlarda toplantı, eğitim, seminer, bayii toplantıları, teşvik ve motivasyon seyahatlerinin ön plana çıktığı görülmektedir. 

*Sektörden kopuşun % 25’e yaklaştığı görülmekle birlikte bunun yanı sıra bir diğer üzücü sonuç; sektöre olan inanç tarafında. Burada da % 41’lik çok yüksek bir oran göze çarpmaktadır. Sektör paydaşları günden güne sektöre olan inancını kaybetmekte ve ümidini yitirmektedir. 

*Dijitalleşmenin hayatımızda yer edeceğini de yine çıkan oranlardan görebiliyoruz.

Anket sonuçları için :

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.