Yeniden bir hayat inşa etmek mümkün mü? Pandemiyle birlikte çok kişi bunu sorgulamaya başlamış olsa da 35 yaşından sonra hayatını değiştiren bir kadın olarak herkese “evet mümkün” demek istiyorum.

Sevgili Hotel Gazetesi okurları merhaba 🙂 

Her zaman ilk tanışmalar heyecan taşır. Bu ay itibarıyla sizlerle buluşuyor olacağım için ben de çok heyecanlıyım. Sevgili dostlarım Mustafa ve Aliye Üçbaş’ın büyük özen ve özveriyle hazırladıkları ve sektörün nabzını tutan gazetenin bir köşe yazarı olmak takdir edersiniz ki büyük bir onur.

2005 yılında dijital içerik üreticiliği ve fotoğraf yolculuğum başladı. Bu süreçte sağlık sektörünün en büyük grubunda beyaz yakalı olarak çalışırken radikal bir kararla kurumsal hayattan ayrıldım. Öncesinde sağlık, sigorta ve basın çalışma alanlarım olduğu için yeni hayatıma geçtiğimde geçmişten gelen bilgi ve deneyimimle hiç zorlanmadım.

Kurumsal hayatı bıraktım ama var olan iş disiplinim ve hayata nasıl devam edeceğim konusunda derin düşüncelerim sonrasında sağlık sektörünün ilk iletişim ajansını kurdum. Bu süreçte aktif olarak “blog yazarlığı” ve “fotoğrafçılık” devam etmekteydi. Hatta öyle bir noktaya geldim ki sektörün ilk sağlık turizmi fuarı Healthex’in iletişim ve pazarlama danışmanıyken fuara katılan birçok kişinin fotoğrafını çektiğim için “Ajans sahibi mi, fotoğrafçı mı?” konusunda epey kişinin aklı karışmıştı. Hayat o zaman günümüzdeki gibi aynı anda birkaç işi yapan kişileri anlamakta zorluk çekiyordu. Fotoğrafçılıkta da “fotoğraf mı çekeceksin, blog mu yazacaksın” sesleri yükselirken ben her ikisi de olacağımı çoktan söylemiştim. O günlerde beni eleştirenler bugün geldiğim noktada “sen geleceği çok erken gördün biz o treni yakalayamadık” diye takdir etmekte. O zaman ne yapıyoruz? Asla hayal kurmaktan vazgeçmiyor ve “yapamazsın olamazsın” sözlerini kenara koyuyoruz 🙂 

2010 yılına kadar ajans, 2014 yılına belgesel ve hikaye fotoğrafçılığı hayatımın her anındaydı. Bu süreçte iki kızım daha oldu. Bir yandan iş hayatı bir yandan annelik derken 2011 yılında dijital ekosistemde fark yaratan bir girişime imza atarak “blogger anne, blogger baba” kavramını sektöre kazandırdım. Anlayacağınız gibi dijital içerik üreticiliğim farklı bir sürece evrildi. 7/24 çalıştığım hikaye fotoğrafçılığını sonlandırmış olsam da fotoğraf üretmeye aktif olarak devam ediyorum. İzlemek isterseniz Instagramda @yesimmutlu71 fotoğraf @yesimmutlu içerik üreticiliği ve iş hesabım. 

2005 yılında hayata geçen yesimmutlu.com; sayısız dergi ve internet köşe yazarlığı getirdiği gibi global birçok iş birliğine imza attı. Türkiye’de “Influencer” ne demek dahi bilinmezken, içerik üretici olarak sayısız projeyi hayata geçirdik. Dijitalin ne demek olduğunu ajanslara öğretmek kadar sektörün tüm oyuncularına eşlik etmek muazzam bir deneyimdi. Bugün geriye dönüp baktığımda sadece “vay be” diyorum. 

16 yıldır blog ve dijital içerik üreticisi olarak devam eden serüvenim pandemide iki ödülle taçlandı. Milliyet Pembenar Yaşam ve Haberlercom yazılarımla “Yılın En İyi Dijital Köşe Yazarı” olarak Altın Kalite Ödülleri ve Altın Melek Ödülleri’ne layık görüldüm. Bu ödülleri pandemi’de almak benim için büyük mutluluk ve unutulmaz bir deneyimdi.

35 yaş sonrası çıktığım bu yolculukta yaptığım işleri hiç iş olarak görmediğimi ve büyük keyifle yaptığımı söylemek isterim. Aynı şekilde dijital dünyada etik olmayan hiçbir projede yer almadım. Attığım tüm adımlarda sosyal sorumluluk ve sürdürebilirlik bakış açımla hareket ediyorum. İnanmadığım bir deneyimin içinde asla olmam / olmak dahi istemem. İçerik üretirken de “kopyala yapıştır” bakış açım hiç olmadı. Bu sebeple de özel haber, söyleşi olarak özgün yazılarımla var oluyorum. 

Yaşam tarzı bir blogum olduğu gibi dijital köşelerimde aynı paralellikte. Milliyet ve Haberlercom’un yanı sıra Yüksek Teknoloji dergisinde “Tekno Mutlu” köşemde dijital dünyaya dair yazılarımla buluşuyorum. Sosyopix dergisinde de fotoğraf yazılarım yer alıyor. 

Sizlerle de Hotel Gazetesi’nde hayatımda ne varsa onu paylaşmak isterim. Bazen bir tatil, bazen bir otel, bazen bir restoran, bazen bir sergi, bazen bir konser bazen bir kitap resim, bazen bir sohbette sizlerle beraber buluşuyor olacağız.

İlk buluşmamızda sizlere kısaca “YSM kimdir, neler yapar?” Anlatmak istedim. 

Ben Hotel Gazetesi’ne siz köşeme hoş geldiniz. 

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim MUTLU
24 Temmuz 1971'de Çanakkale'de doğdu. Uzun yıllar sağlık sektöründe proje, marka yönetimi, pazarlama ve iletişim alanında çalıştı. Çalışma hayatını fotoğraf çekmek için bıraktı. 2014 yılına kadar doğum, düğün gibi birçok özel anı ölümsüzleştiren Yeşim Mutlu, fotoğraf eğitimleri, sosyal medya eğitimleri, dijital içerik üretimi, sosyal sorumluluk projeleri, fotoröportaj ve fotoğraf projeleriyle sanat hayatına devam ediyor. http:/www.yesimmutlu.com/ adresli blogunda içerik üretiyor. Yeşim Mutlu’nun Melis, Maya Su ve Mira adında üç kızı var.  Yeşim Mutlu fotoğraf projelerinde hayat buluyor. Kişisel ve karma olmak üzere birçok sergi çalışması bulunuyor. Yeşim Mutlu; 2011 yılında yayınlanan “Engelsizsiniz” (Destek Yayınevi) ve “30 yaşa mektuplar” (Doğan Kitap), "Nisan, Ayların En Güzeli” Hülya Uçansu/ Doğan Kitap) kitapların da kapak fotoğraflarının yanı sıra sanat ve iş dünyasına ait birçok ünlüyü fotoğrafladı. Uluslararası fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. milliyet.com.tr Pembe Nar Yaşam, Haberler.com’da dijital köşe yazarı olarak okuyucularla buluşan Yeşim Mutlu’nun; 2020- 2021 yılında Milliyet ve Haberler olmak üzere “Yılın En iyi Dijital Köşe Yazarı “ olarak beş ayrı ödülü bulunuyor. Yeşim Mutlu birçok internet sitesinde teknoloji, yaşam, sağlık, otomobil vb hakkında yazılar yazarken, Yüksek Teknoloji ve Sosyopix dergilerinde köşe yazılarıyla buluşuyor. 2005 yılında blog yazarak başladığı dijital ekosistemde fikir lideri olarak sayısız projeye imza atan Yeşim Mutlu “Sosyal Medya Stratejik Danışmanı” olarak markalarla işbirliği yapıyor. Anne olmak, Sosyal Medya, Hayat ve Fotoğraf hakkında üniversitelerde, sektörel konferanslarda,  iş yerlerinde , hastanelerde vb bir çok yerde konuşmacı olarak yer alıyor. En çok okunan bloglar arasında yer alan yesimmutlucom ile aktif bir içerik üreticisi ve sosyal medya insanı olan Yeşim Mutlu hayatı, fotoğraf çekmeyi, yazmayı ve hayata farklı bakmayı çok seviyor. Kendisini tanımlamakta zaman zaman zorlansa da fotoğrafçı, anne, dijital içerik üreticisi, hayal kurucu ve yeni dünya insanı olarak tanımlıyor… http://www.yesimmutlu.com http://www.instagram.com/yesimmutlu http://www.twitter.com/yesimmutlu71 http://www.youtube.com/yesimmutlu http://wwww.facebook.com/yesimmutluphotographer https://www.linkedin.com/in/yeşim-mutlu-7202b317

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.