TOURMAG DERGİSİNİN YENİ SAYISI ÇIKTI

TOURMAG DERGİSİNİN YENİ SAYISI ÇIKTI
Hotel Gazetesi
Posted on Temmuz 22, 2021, 4:08 pm
3 mins

Kapak konusu: 10 Numara Şehir Balıkesir

TOURMAG Turizm Dergisi, yeni sayısında eşsiz doğası, tarihi değerleri ve gastronomisiyle öne çıkmaya başlayan Balıkesir‘i kapağa taşıdı. Sahip olduğu değerleriyle “Marka Şehir” olma yolunda önemli adımlar atan Balıkesir’in yerel değerlerini, derginin Balıkesir doğumlu olan editörlerinden Serap Gürses yazdı.

USTALARINDAN TURİZM, TARİH VE KÜLTÜR

Dergi sayfalarında ünlü gezi yazarı Saffet Emre Tonguç’un Fatih Sultan Mehmet’in kayınpederi ve sadrazamı Zağnos Paşa, Karesi Bey ve mübadele izlerini anlatan yazıları da yer almakta. Bir başka gezi yazarı Mehmet Altay ise, ünü dünyaya yayılan, hatta bir kültür mozaiği kabul edilen Kaz Dağları’na başka bir pencereden bakarak mutlaka görülmesi gereken bir bölge olduğunun altını çizmiş. Okunduğunda fark edileceği gibi üç önemli yazar da Balıkesir‘i anlatmaya doyamamış. Dergi yönetimi yaptığı açıklamada, kapak konusu yapılan iller için genelde 8 sayfa olarak planlanan kapak dosya haberlerinin Balıkesir’e özel 18 sayfa olarak yayınlamak durumunda kaldıkları notunu eklemiş.

BİZİMLE KOSOVA’YA GELİR MİSİNİZ?

Derginin diğer sayfalarında ünlü gezgin ve seyahat yazarı Melih Uslu okurlarını Kosova’ya götürürken; Osman Öndeş de “Bodrum’da Hüzünlü Bir Öykü” başlığı ile Dünya’nın yedinci harikası Mausoleum ve Cnidus’ın nasıl yağmalandığına değinmiş. Yiğit Uygun Leros’u, Onur Sancak Bulgaristan’ı, Faruk Bangir Eskişehir’i, Nurdan Güney ise antik kent Perge’yi yazmış. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile Nil Özer’in yaptığı söyleşi, Tunç İsmail Ayerdem’in “Kurumsal Yaşamdan Dünyaya Açılan Kapı” başlığıyla yayınlanan röportaj da yine keyifle okunacak yazılar arasında.

TALEB RIFAI: PANDEMİ KRİZİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

Önemli bir turizm zirvesi için İzmir’e gelen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) eski Genel Sekreteri Taleb Rifai, TOURMAG Turizm Dergisi’ne özel röportaj vermiş.  Aynı zamanda Akdeniz Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi de olan derginin yazarlarından Dr. Barbaros Kon’un sorularını cevaplayan Rifai; “Yaşanmakta olan pandemi krizini, sürdürülebilir bir turizm için fırsata dönüştürmeliyiz” mesajı vererek, özellikle turizmciler tarafından dikkatle okunması gerektiğini tavsiye ediyor.

ÜCRETSİZ KARGO İLE ADRESİNİZE GELSİN

TOURMAG Turizm Dergisi’ne Balıkesir’deki dergi satış noktalarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca, www.kiletisimyayinlari.com adresinden ücretsiz kargo ve sürpriz hediyelerle adresinize isteyebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.