DEDEMAN’DAN 5 YILLIK STRATEJİK PLAN

DEDEMAN’DAN 5 YILLIK STRATEJİK PLAN
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 14, 2021, 6:22 am
7 mins

Türkiye’nin ilk uluslararası otel zinciri, enerjisini daha verimli ve daha etkili kullanmak için yeni bir adım atıyor

Türk turizminin ilk uluslararası otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International, hayata geçirdiği marka ve toplum odaklı projelerle hem örnek oluyor hem de sektörün gelişimine öncülük etmeye devam ediyor. En son geçtiğimiz Nisan ayında Park Dedeman Kastamonu’yu hizmete açan zincirin yakın gündeminde ise zincire yeni halkalar eklemenin yanı sıra, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar yer alıyor. Pandemi döneminde uzun vadeli hedeflerinde bir değişiklik yapmayan Dedeman, önümüzdeki 5 yılı planlamak için geçtiğimiz günlerde masaya oturdu.

DEDEMAN ZİRVESİ AĞUSTOS’TA TOPLANDI

Dedeman İstanbul’da 20-21 Ağustos tarihlerinde Dedeman Hotels & Resorts International üst yönetimi, otel müdürleri ve danışmanları, Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman liderliğinde ‘Dedeman Strateji Toplantısı’nda bir araya geldi. Dedeman’ın “Global düzeyde tercih edilen ve büyüyen bir otel zinciri olmak” vizyonu doğrultusunda önümüzdeki 5 yılın sektör ve marka özelinde değerlendirildiği toplantıyı, Akıl ve Yürek Eğitim Koçluk Şirketinin Kurucusu İlhan Gülertan yönetti.

HEDEFLERİN DETAYLARI BELİNLENDİ

İhtiyaç duyulan stratejilerin belirlenmesi odaklı Faz1 çalışmasının tamamlandığı toplantıda, markanın vizyonu iş ve iletişim hedefleri ile detaylandırılırken, stratejiye kaynak sağlayacak temel tanımlar da ele alındı. Dedeman’ın felsefesi ve değerlerinde yer alan misafir memnuniyeti, paydaşlara saygılı ve verimli iş birliği geliştirerek büyüme fırsatları ve bu odakta sistemin gücünü arttıracak adımlar workshop’un ana gündem maddelerini oluşturdu.

ANA İLKELER TESPİT EDİLDİ

Toplantıda strateji alanların belirlenmesi ve bu alanlar ile ilgili görüş ve anlayış birliğine varılması hedeflenirken, son 2 yılda büyüme odaklı bir strateji izleyen Dedeman Hotels & Resorts International’ın 5 yıllık stratejisine yol gösterecek ana ilkeler de tespit edildi.

Markayı bu günlere taşıyan ve güçlü bir marka olmasını sağlayan “Dedeman Misafirperverliğini” global standartlarla harmanlamak, güçlü bağlara sahip olunan misafir ve paydaşlarla ilişki ve bağları daha da kuvvetlendirerek vizyon yolculuğunda iş birliğini pekiştirmek ve finansal, operasyonel ve insan kaynakları alanında sahip olunan potansiyeli geliştirmek ve güçlendirmek olarak belirlendi.

AKIL VE YÜREK EĞİTİM KOÇLUK ŞİRKETİNİN DESTEĞİNDE

Hotel Gazetesi olarak, yakından takip ettiğimiz bu toplantıların bitiminde, “Deneyimli Dedeman Hotels & Resorts International yönetim kadrosunun bilgi ve tecrübeleri ile ufuk açıcı ve ilham verici katkılar ile strateji toplantısı gerçekleştirdik” diyen Akıl ve Yürek Eğitim Koçluk Şirketinin Kurucusu İlhan Gülertan ile markalarının strateji yolculuklarına dair sohbet ettik.

Merhabalar. Bugün Dedeman İstanbul’dayız. Özel bir bir workshop gerçekleşiyor. Öncelikle okurlarımız için sizi tanıyabilir miyiz?

Tabii ki. Ben İlhan Gülertan. Akıl Ve Yürek Eğitim Koçluk Şirketinin kurucusuyum. Yaklaşık otuz senedir bu alanda çalışıyorum. Şirketlerin liderlik yönetim alanında destek, eğitimler ve koçluklar veriyorum. Ayrıca şirketlerin stratejilerinin belirlenmesi konusunda da kendilerine yardımcı oluyorum. Bugün burada olma nedenim de Dedeman Otellerinin yeni dönem stratejisinin oluşmasına katkı sunmak.

Bugünkü toplantı hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl bir çalışma yapıldı? Amacı nedir?

Biraz önce söylediğim gibi Dedeman yeni bir döneme giriyor. Çok kuvvetli bir başlangıç yapıyor. Dedeman bu başlangıç için strateji belirliyor. Gerçekten Türkiye’nin çok güzide bir kuruluşu olarak önemli atılımlar gerçekleştiriyor. Bu enerjiyi ve isteği somut bir hale getirmek için tüm yöneticilerin katkısıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdik.

Peki, strateji belirlemenin önemi nedir? Açıklayabilir misiniz?

Şimdi hani “Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız hiçbir rüzgar size yardım etmez” diye klasik bir tanım var. Stratejiler şunun için önemli gitmek istediğimiz bir hedef var hepimizin işte Dedeman’ında bir hedefi var buraya nasıl gideceğini tarif etmek ve özellikle bu tarifi baz alarak tüm sistemi buna göre organize etmek son derece önemli. Strateji geleceği düşündürüyor, tüm organizasyona emekleri organize ediyor, motivasyonu arttırıyor, bağlılığı arttırıyor. Bize bir yol haritası sunuyor böylece hani siz de bugünlerde hepimiz yaşıyoruz ya belirsizlik ortamında bize bir yol gösteriyor ve ulaşacağımız yere daha az maliyetle daha hızlı gitmemize yardımcı oluyor.

Sizi tanıdığıma çok memnun oldum eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Şunu söyleyebilirim Türkiye hep çok yüksek enerjiye sahip bir ülke. Hepimiz görüyoruz büyük bir sürü sorunlardan vesairelerden çok hızlıca altından kalkabiliyoruz ama artık bunu bir stratejik bir plana bağlı olarak yapabilmek, önemini daha da arttırıyor. Bence Dedeman çok önemli bir adım atıyor bu anlamda. Var olan enerjisini daha verimli ve daha efektif kullanmak için bir adım atıyor. Herkesin bu strateji konusunda biraz daha kafa yormasını tavsiye ediyorum.

Dedeman Otel’i tebrik ediyoruz ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.