icibot KULLANAN OTELLER UYGULAMADAN MEMNUN

icibot KULLANAN OTELLER UYGULAMADAN MEMNUN
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 21, 2021, 12:58 pm
5 mins

Misafirle temassız iletişim uygulaması, yoğunluğu ve düzensizliği ortadan kaldırıyor

Birçok alanda zorunluluk haline gelen temassızlık gün geçtikçe hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmaya devam ediyor. Özellikle de turizm sektöründe, temassız misafir ilişkilerini düzenleyen uygulamaların önemi daha da arttı.

Bu alandaki uygulamalarıyla sektöre öncülük eden icibot, temassız misafir uygulamasını kullanan otellerde yaptığı araştırma sonucunda hazırladığı raporla, icibot otel uygulamasına geçen kurumlara yararlarını gözler önüne serdi. İşte icibot’un kullanıcısı Akka Hotels’e uygulamanın sağladığı avantajlar:

TEMASSIZ TEKNOLOJİ MİSAFİRLERİN BAĞLILIĞINI ARTTIRIYOR

Farklı türden, farklı bölgelerdeki oteller kullandığı teknolojiyle sunduğu hizmetleri birleştirerek fark yaratan bir deneyim sunabiliyor. Antalya Kemer’de misafirlerine iyi bir tatil deneyimi sunan Akka Hotels teknolojiyle birçok hizmetini birleştirmiş ve misafir memnuniyetini daha da arttırmıştır. Bin beş yüz kişinin yemek yediği ana restoranında kapasite yönetimini mobil uygulama ile yaparak, yoğunluğu önleyerek ciddi bir başarıya imza atmış durumda. Bunun dışında misafirle temas ettiği birçok alanı teknolojiyle dönüştürerek, elde ettiği misafir deneyim bilgisiyle iş süreçlerini geliştirmeye devam etmektedir.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ICIBOT İLE TANIŞTIK”

Akka Hotels Turizm Koordinatörü
Aşkın Kahraman

Akka Hotels Turizm Koordinatörü Aşkın Kahraman; uygulamaya neden ihtiyaç duyduklarını şöyle anlattı: “Ekibimizden bir mobil uygulamamız olması yönünde bir fikir geldi. Bir mobil uygulamanın misafir tarafından kullanılması için bir gerekçe olduğunu düşünüyorum. Bir otelin uygulamasını neden kullanayım? Pandemi aslında bize bu fırsatı verdi. Bizim için temelde tüm alanların rezervasyonlarını bu alandan gerçekleştirme şansı verdi. Daha önce bu çok mümkün değildi. Bu dönem icibot ile tanıştık, hızlı bir kurulum ve uygulama sürecine geçtik. Ana restoran, alakart restoranlar, Spa ve fitness gibi tüm alanları rezervasyonlu kullanma imkanı ilk beklentimizdi. Misafir otele geldikten sonra uygulamayı yükledi, yükledikten sonra da tüm istek ve taleplerini bize doğrudan gönderebildi.”

“ARAŞTIRARAK ICIBOT’U SEÇTİK”

“Birçok farklı uygulamayı gördük, inceledik ve denedik. Çıkış noktamız bir uygulamamız olsun şeklinde değildi. Bir ihtiyaç ve analiz neticesinde bu kararı aldık. Sürdürülebilir olması bizim için çok önemliydi. Takım arkadaşlarımızın tamamı bir uygulamamız olmalı yönündeydi. Aynı heyecanı hissettiğimiz için icibot ekibi ile çok hızlı yol aldık. İcibot’u gelişime açık olması, bize özel çözümleri sundukları için seçtik.”

RESTORANDAKİ YOĞUNLUĞU ICIBOT İLE YÖNETTİK

“Öğle ve akşam yemeklerinde üç saat dilimi uygulayarak olabilecek yoğunluğu önledik. Misafir hangi aralıkta yemek istediğini bize iletti, bizlerde tüm planlamamızı bu yönde yaparak misafirlerimize kusursuz hizmet vermek için çaba sarf ettik. Bu bize de misafire de büyük bir memnuniyet sağladı.”

MİSAFİRLERİN TAMAMA YAKINI UYGULAMAYI KULLANIYOR

“Antalya’daki iki otelimizde de net bir istatistik var ve bu sayılar misafirlerimizin %88’inin uygulamamıza en az bir defa giriş yaptığını gösteriyor. Her odadan en az bir kişinin uygulamamızı kayıtsız şartsız kullandığını düşünürsek bu çok büyük bir başarı diye düşünüyoruz. Çünkü kapasite yönetimi yaparken misafiri bir sistem içerisine sokmak büyük bir risk. Memnuniyetsizlik potansiyeli çok yüksekte olabilir, sistem kullanması için onu zorluyoruz diye de algılayabilir. Ancak biz misafiri motive ederek uygulamamızı kullanması yönünde motive ettik.”

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.