DEDEMAN HOTELS’E ‘YEŞİL ANAHTAR’ ÖDÜLÜ

DEDEMAN HOTELS’E ‘YEŞİL ANAHTAR’ ÖDÜLÜ
Hotel Gazetesi
Posted on Ekim 04, 2021, 1:46 am
4 mins

Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu DEDEMAN, en büyük ödüllerinin misafir memnuniyeti olduğunu söyledi. 

Sürdürülebilir Turizm konusunda yaptığı çalışmalar ve bu amaçla yapılan organizasyonlara verdiği destekle fark yaratan Türk turizminin ilk uluslararası otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın Yeşil Anahtar ödülünü kazandı.

Dedeman Hotels & Resorts International
Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman

Yeşil Anahtar Programı çevrenin korunması yönündeki girişimleri ödüllendirerek destekleyen, iklim değişikliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunmayı amaçlayan uluslararası bir eko- etikettir ve FEE ‘nin programlarından biri. 1994 yılında Danimarka’da uygulanmaya başlayan ve diğer Avrupa Ülkelerine yayılan Yeşil Anahtar Programı, Türkiye’de 2011 yılından bu yana Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülmekte.

Banu DEDEMAN

Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı

“MİSAFİR MEMNUNİYETİ

EN BÜYÜK ÖDÜLÜMÜZ”

Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman, konuyla ilgili açıklamasında, bu ödüle layık görülmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, önemli mesjalar verdi. Banu Dedeman’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Çevrenin korunması yönündeki girişimleri ödüllendirerek destekleyen, iklim değişikliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunmayı amaçlayan uluslararası bir eko-etiket ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (Foundation For Environmental Education-FEE) programlarından biri olan Yeşil Anahtar Ödülü’nü almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dedeman Hotels & Resorts International olarak misafirlerimiz ve sektörümüz için önem arz eden sürdürülebilir turizm başlığında hayata geçirdiğimiz tüm projelerimiz için misafirlerimizin memnuniyetini en büyük ödül sayıyor, her zaman daha iyi bir hizmet anlayışı ile buluşmaları için çalışıyoruz.”

YEŞİL ANAHTAR                                                                        

Yeşil Anahtar Ödülü Yeşil Anahtar Ulusal Jüri’si tarafından bir yıl için verilmekte olup her yıl başvurular yenilenmekte ve yeniden değerlendirilmekte.

Ülkemizde Yeşil Anahtar Ödülü alan tesisler öncelikle denetlenmekte, kriterlere uygun olan tesislere bayrak, plaket ve sertifikaları verilmektedir. Daha sonra yıl içinde de en az bir kez denetimleri yapılmakta, Kriterlere uymayan tesislerin ödülü yılsonu beklenmeden geri alınmaktadır.

2021 yılı itibari ile ülkemizde 103 tesiste Yeşil Anahtar Ödülü olup, Uluslararası alanda ise 65 ülkede uygulanmakta olan bu program kapsamında toplam 3200’ün üzerinde Yeşil Anahtar Ödüllü Tesis bulunmakta, Türkiye 65 ülke arasında 10. sırada yer almaktadır.

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.