Turizm ve Teknolojiyi Buluşturan Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu IFITT Türkiye’nin Yeni Yönetim Kurulu Belli Oldu

Seyahat ve turizm alanında bilgi teknolojileri kullanmak için deneyim, bilgi ve heyecanın paylaşılması, sektörle iş birliğinin geliştirilmesi, toplumsal sorumluluk hissedilmesi ve bilimsel mükemmelliğin hedeflenmesi misyonu ile kurulan Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu kısa adı ile IFITT Türkiye Bölümü’nün yeni yönetim kurulu belli oldu. IFITT Türkiye’nin kuruluşundan bu yana önemli etkinlikler gerçekleştirerek başarılara imza atan Dr. Eda Avcı, Dr. Gizem Kayar, Dr. Seden Doğan ve Dr. Senem Yazıcı’dan oluşan yönetim kurulu yerini yeni yönetim kuruluna bıraktı.

IFITT Türkiye’nin yeni Başkanı turizm sektör temsilcisi, profesyonel turist rehberi, danışman, turizm alanında farklı dernek ve birliklerin yönetim kurullarında da yönetim kurulu üyesi olarak bulunan Mine Güneş Kaya; Başkan Yardımcısı ise Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Ozan Aksöz oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde doktora öğrenimine devam eden Eda Hazarhun Sayman, Kırklareli Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi olan Sinan Baran Bayar ise Genel Sekreter olarak belirlendi.

Türkiye’nin turizm teknolojisinin geleceğinde IFITT Türkiye önemli bir yer alacak

IFITT Türkiye Başkanı Mine Güneş Kaya “Bir önceki dönem görev yapan Başkan ve yönetim kurulu üyelerimiz Dr. Eda Avcı, Dr. Gizem Kayar, Dr. Seden Doğan ve Dr. Senem Yazıcı kurucu yönetim sıfatları ile de her zaman akademi ve özel sektörde onursal nitelikleri ile ve yaptıkları güzel çalışmalar ile anılacaklardır.

IFITT Türkiye Başkanı Mine Güneş Kaya

Turizm ve seyahat endüstrileri, özellikle pandemi dönemi ile birlikte hızlanan dijitalleşme koşullarına daha hızlı adapte olabilmek için efor sarf ediyorlar. Görevimiz akademi ve gelişen trendler ışığında özel sektör ile de bütünleşerek, teknolojideki son gelişmeleri paylaşmak, birlik olmak ve başarımızı dalga dalga büyütmek. Burada yönetim olarak Dr. Ozan Aksöz, Eda Hazarhun ve Sinan Baran Bayar ile etkili noktaları düşünerek, üyelerimizle ve dış paydaşlarımızla bir uyum halinde çalışacağımıza inanıyoruz.”

Yeni yönetim 24 Kasım 2021 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirerek IFITT Türkiye’nin yeni hedeflerini planladı.

Bu çerçevede IFITT Türkiye’nin özel sektör-akademi işbirliği güçlendirerek, turizmde yeni teknolojileri fikirde ve sahada yansıtması, ulusal ve uluslararası etkinliklerle bir bütün halinde, ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleriyle iş birlikleri gerçekleştirmesi, bünyesinde üretilen projeler ile ulusal ve uluslararası fon kuruluşlarına başvurular yapması bekleniyor.  Özel tanıtım programları, mentor-mentee faaliyetleri, dönemsel bilgilendirme okullarının açılacağı yoğun bir faaliyet dönemi başlatılacak. 

IFITT Türkiye Başkanı Mine Güneş Kaya “IFITT Türkiye Yönetim Kurulu olarak pandemi döneminde  turizmin sadece teknoloji ve dijital gelişmelere duyarlı değil, ancak iklim değişikliği, karbon sıfır uygulamaları, yeşil mutabakat, sürdürülebilirlik, sürdürülebilir turizm ve işletme amaçları ile döngüsel ekonomiye uzanan geniş bir yelpazede konunun ele alınması gerektiğine inanıyoruz.

Turizm teknolojileri sadece turizmciye yardım etmez, turizmle beraber hareket eden birçok sektöre yardım edebilir. AR, VR, aplikasyonlar, metaverse, oyunlaştırma süreçleri beraberinde destinasyonların sürdürülebilir yönetimlerine, akıllılıklarına, düzenli kaynak kullanımlarına, belki de etki yatırımlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede inanıyoruz ki birçok paydaş ile buluşulacak ve Türkiye’nin turizm teknolojisinin geleceğinde IFITT Türkiye önemli bir yer alacak.”

Sektör ve akademiden konuklarla IFITT Talks söyleşilerine hız kesmeden devam edileceğini vurgulayan IFITT Türkiye Başkanı Mine Güneş Kaya, ilerleyen dönemde IFITT’in kalbi niteliğindeki “ENTER” Konferanslarına da ev sahipliği yapmak istediklerini de belirtti.

Bilgi için:

IFITT TURKEY CHAPTER

Mine Güneş Kaya

Dr. Ozan Aksöz

Eda Hazarhun

Sinan  Baran Bayar

ifitt.turkey@gmail.com

https://tr.linkedin.com/in/ifitt-turkey-chapter-117a42199

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.