HOTEL GAZETESİ ‘ALKAZAR RÜYASI’NI GÖRDÜ

HOTEL GAZETESİ ‘ALKAZAR RÜYASI’NI GÖRDÜ
Hotel Gazetesi
Posted on Aralık 08, 2021, 5:59 pm
4 mins

Hışım Grup tarafından restore edilerek yeniden sanatın hizmetine sunulan Alkazar Sineması, turizm sektörünün sesi Hotel Gazetesi’ni ağırladı.

Turizm sektörünün sesi Hotel Gazetesi, 7 Aralık’ta farklı bir gün geçirdi. Gazete, yönetimi ve yazarlarıyla birlikte neredeyse tam kadro, Beyoğlu’ndaki Alkazar Rüyası’nı ziyaret etti. Hışım Grup tarafından restore edilerek yeniden sanatseverlerin hizmetine sunulan Alkazar Sineması, yalnızca sinema salonu olarak değil, modern çağın sanatçılarına da eserlerini uygulama ve tanıtma fırsatı verilecek şekilde dizayn edilmiş.

Hope Alkazar adıyla açılan tarihi mekanın yeni konseptini görmek, ayrıca Refik Anadol’un çok konuşulan dijital sergisini gezmek için burada buluşan Hotel Gazetesi ekibinde, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Üçbaş, Yazı İşleri Müdürü Aliye Üçbaş, Yayın Danışmanı Remzi Yılmaz, Yazarlar Ebru Yener (Modacı), Yeşim Sarıtaş (Turizm Danışmanı), Yeşim Mutlu (Fotoğrafçı Influencer Dijital İçerik Üreticisi) yer aldı.

Hışım Grup Danışmanı Hatice Şule Gökırmak’ın davetiyle gerçekleşen Organizasyonda, Hotel Gazetesi ekibine, Şule Gökırmak’ın yanı sıra, grubun otellerinden sorumlu Genel Müdürü Soner Mungan ve E-Ticaret Uzmanı Begümtan Tutaysaldır eşlik etti.

TÜRKİYE’DE EŞİ BENZERİ OLMAYAN SERGİ

Nike’ın destekleriyle Refik Anadol Studio tarafında hayata geçirilen Alkazar Rüyası, “interaktif yapay zeka sineması” olarak tanımlanabilecek ve HOPE Alkazar’a özel olarak hazırlanmış toplam 20 dakikalık 2 bölümden oluşan bir deneyim.

Alkazar Rüyası dünyada ilk defa eski sinema arşivleri ile yapay zekanın bir araya geldiği ve izleyici hareketleri sayesinde form değiştirebilen bir interaktif deneyim olma özelliği taşıyor.

Alkazar Rüyası’nın ilk kısmı, 150’den fazla Yeşilçam filmleri ile onlara ait kayıt ve görüntülerin en son teknoloji yapay zeka tarafından izlenmesi sonucu oluşan rüyalarını bizimle buluşturan bir yapay zeka sineması sunuyor. 8 dakikalık ikinci bölüm ise gerçek zamanlı insan hareketlerinin yapay zeka ile bir araya gelmesiyle oluşan interaktif bir deneyim. İnsanlar beden hareketleriyle deneyimin bir parçası haline geliyor.

Alınan bilgiye göre, salon çok amaçlı olarak kullanılmak üzere tasarlanmış. Klasik sinema gösteriminin yapılabileceği salonda, ayrıca sanatın farklı dallarında gösteriler, defile, söyleşi gibi etkinlikler düzenlenebilecek.

Dış görünüş olarak Beyoğlu’nun tarihi görünümüne uygun olarak restore edilen Alkazar Sineması, açıldığı günden beri Türkiye’nin her yerinden gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

HATİCE ŞULE GÖKIRMAK’A TEŞEKKÜR Hotel Gazetesi ekibi, Alkazar Sineması ziyaretinin ardından Hışım Grubun Karaköy’deki Nordstern Oteli’ne geçerek, burada Genel Koordinatör Soner Mungan’ın ikram ettiği kahve ile günün yorgunluğunu atarken, uzum zamandan bu yana ilk kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Gazetenin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Üçbaş, bu özel davet nedeniyle grubun danışmanı Hatice Şule Gökırmak’a teşekkür etti. 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.