OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz’den otellere çağrı: “UCUZA SATIP UCUZ OTEL OLMAYALIM!”

OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz’den otellere çağrı: “UCUZA SATIP UCUZ OTEL OLMAYALIM!”
Hotel Gazetesi
Posted on Aralık 21, 2021, 3:54 pm
3 mins

OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, bazı Ortadoğulu ve Kuzey Afrikalı acentaların, ucuza oda satmak için yaptığı hileleri açıklayarak meslektaşlarını uyardı. Bazı acentaların arayıp, oteller arasında fiyat kıyaslaması yaparak piyasayı düşürmek ve ucuza oda kapatmak istediklerini hatırlatan Akyüz, otellerden buna meydan vermemelerini istedi. İşte Tarkan Akyüz’ün meslektaşlarına konuyla ilgili yaptığı çağrı: 

OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz

Türk Otellerinin yatak fiyati, Avrupa da, 1 fincan kahve ile eşit hale geldi.

“Gezi olayları ile beraber Türkiye’den çekilen Avrupalı turistin yerini Ortadoğulu ve Kuzey Afrikalı müşteriler alınca, oteller bazı ahlaksız Ortadoğulu ve Kuzey Afrikalı acentaların eline kaldı. Bu acentalar otelleri arayarak, “yanındaki otel şu fiyatı verdi, karşındaki otel bu fiyatı verdi, senin otelini bu fiyata satamıyoruz” deyip, yalan beyanda bulunarak, otel fiyatlarını dibe vurduruyorlar.

Biz bu durumu hiçbir Avrupa acentasında yaşamadık.

Bir gün iyi bir Ortadoğu acentasını akşam otelime davet ettim, güzel yedik içtik, acenta sahibi biraz kafayı bulunca, “bakın arkadaşlar! Biz sizi arıyoruz, pazarlık ediyoruz, sizden 20 $ da alsak, 50 dolara satıyoruz, 30 dolara da alsak 50 dolara satıyoruz. Bizim söylediklerimize asla inanmayın, bizler size her zaman bir dolar 2 dolar karla sattığımızı söylesek de, bu duruma asla kanmayın. Hiçbir acenta, kişi başı bir dolar 2 dolar için çalışmaz, 1 dolar 2 dolara ayakta kalamaz” diye açıkça itirafta bulundu. Bu sebeple bu ahlaksız Ortadoğulu ve Kuzey Afrikalı acentaların elinden kurtulmamız için, bir an önce Avrupalı turistin Türkiye’ye gelmesi şart. Avrupalı acentalarda öyle bir durum asla söz konusu değil. Avrupa acentaları Avrupalılar gibi çok kaliteliler, tabi bu söylediklerim her Ortadoğu ve Kuzey Afrika acentasını ilgilendirmiyor, çok kaliteli Ortadoğu veya Kuzey Afrika acentaları da mevcut. Bu sebeple, oteller, kesinlikle Ortadoğulu acentaların sözlerine kanarak fiyat düşürmesin, piyasayı kırmasın.

Avrupa’da kaliteli bir kahve dükkanında bir kahveyi 10 euro’dan aşağı içemiyoruz, iki kahve 20 euro. Biz bugün tarihi yarımadada double oda kahvaltı dahil 20 euro’ya satıyoruz, 2 yıldız-3 yıldız otel olarak, bu bize yakışmıyor, ülkemize yakışmıyor. Lütfen sağduyulu olalım, fiyatlarımızı yükseltelim, ucuza satıp ucuz ülke, ucuz otel, ucuz insan olmayalım.

Turizm Bakanlığı’nın, otellerin yıldız durumuna göre taban fiyat belirlemesi ve uymayanlara cezai işlem uygulaması gerekir.”

Saygılarımla

Tarkan Akyüz

Oldcity  Otelciler Platformu Başkanı

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.