TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA AÇILAN MARKA; SABİT AKKAYA

Yeşim MUTLU
Posted on Aralık 22, 2021, 2:51 pm
15 mins

TURİZM SEKÖTÖRÜNDE HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ!

Sabit Akkaya… Hayatımızı güzelleştiren iyi kalpli, eşsiz dost.

Çok kişinin Sabit Abisi.

Çalışanlarının dertlerini ortak olan onlarla ağlayan, onlarla gülen insan.

İş aşkıyla her zaman en iyi hizmeti sunan, başarılarına başarı eklerken; samimiyeti ve ilgisiyle her zaman özel hissettiren, kendi hayatını her zaman müşterisinin üzerinde tutan naif insan.

Yüzünden eksik olmayan gülümsemesiyle herkesin kıymetlisi.

Kuaförlük mesleğini çok üst seviyeye taşıyan; Cannes Film Festivali gibi dünyanın takip ettiği en önemli uluslararası organizasyonda yer alan Sabit Akkaya…Başarılarına başarı katmaya devam ediyor.

Her ne kadar çok kişi onun hikayesini biliyor olsa da İstanbul’un en seçkin otellerinde hizmet veren Sabit Akkaya’nın markası ve gelecek hayallerine dair bir söyleşi yapmak istedim.

Soğuk ve bulutlu bir günde Istanbul, Çırağan Palace Kempinski’de buluştuk. Fotoğraf çekimi için sarayın bahçesine çıktığımızda havanın rüzgarlı olmasına rağmen Sabit Bey’in enerjisiyle güneş bile bize yüzünü gösterdi.

Bu güzel günden, sohbetimizden, kahvemizden ve çekimimizden kalanları şimdi paylaşma zamanı 🙂

SABİT AKKAYA

Sevgili Sabit Akkaya, “Sabit Akkaya” markanızla Swissôtel The Bosphorus’dan sonra Conrad Istanbul Bosphorus, Raffles İstanbul Zorlu Center, Fairmont Quasar Istanbul, Çırağan Palace Kempinski ve Mandarin Oriental Doha içinde yer alıyorsunuz. 5 yıldızlı otellerde var olmanın  sırrı, anahtarı nedir?

Yılların kazandırmış olduğu otelcilik tecrübesi en büyük referansım. İlk salonum benim mektebimdi, öğrenirken öğrettim. Bizim anahtarımız otel yönetimi ve tüm otel ekibi ile bir ahenk yakalayabilmek. “Hepimiz aynı gemideyiz” söylemindeki gibi sadece bu gemi biraz fazla büyük 🙂 Salondaki ekip ruhu dışında o büyük ekibin bir parçası olmak, nezaketimizle, hoşgörülü ve yardımsever tavrımızla her lokasyonda memnuniyetle karşılandık ve kabul gördük.

Bu kabul görme durumu o kadar ortada ki… Kapının içerisinden girdiğiniz çıktığınız ana kadar muazzam hizmet alıyoruz. Markanızı kimler tercih ediyor?

Yelpazemiz çok geniş, güzellik yarışmalarından, moda çalışmalarına, dergi çekimlerinden, dizi setlerine uzanan geniş bir yelpazemiz var. Diğer tarafta 4 nesile hizmet veren bir markayız. Uluslararası başkanlar ve ailelerini salonlarımızda ağırlama şerefine nail olduk.

SABİT AKKAYA

Farklı lokasyonlarda şubeleri yönetmek zor olmalı… Sizde durum nasıl?

Bu bir ekip işidir. Doğru ekip ve ekibe inanmakla başladım. Ekibim de beni çok iyi tanır, beklenti seviyemin yüksek olduğunu bildiklerinden onlar da her işin hakkını vererek, büyük bir gayretle ve detaylara hakim bir çalışma prensibi ile hareket ederler. İnancımı hiçbir engelin yıkamayacağı bir ekip ruhuna sahibim. Her salon yöneticim benim sol yanımdır, doğrularıyla yanlışlarıyla benimdir. Onlar salonlarımı tek çatı altında yönetme konusunda en büyük destekçilerimdir.

Ağırlıklı olarak Swiss Swissôtel The Bosphorus ve Çırağan Palace Kempinski şubelerinizden hizmet alıyorum. Zaman zaman da Raffles İstanbul Zorlu Center.  Dikkatimi çeken çalışanlarınızın iletişim, müşteri deneyimi ve yabancı dil konusunda yeterlilikleri çok yüksek. İşe alımda ciddi bir süreçten geçtikleri belli oluyor. Sabit Akkaya ekibi hangi eğitimlerden geçiyor?

Salon misafirlerimiz farklı kültürlerden, farklı dillerden ve farklı moda ve yaşam tarzlarından oluşmakta. Bu da bizim misyonumuzu belirliyor, aynı zamanda büyük de bir sorumluluk gerektiriyor.

Marka olarak kendi stratejimiz gereği ekibe katılan her değerin yaşam tarzını yükseltebilecek kişisel gelişim eğitimlerini yıl içinde belirli periyodlar da tekrarlıyoruz. Yüksek motivasyona sahip bir ekibin her zaman pozitif yansımaları olduğuna şahit oluyorum, bu yüzden eğitim benim hassas konumdur. İhtiyaç durumlarında mesleki bireysel gelişim konularında da münferit çalışmalar ve workshop katılımları da sunarak, eksikleri tamamlamak için çaba harcıyoruz. Aynı dili konuşabilmek için otel bünyesinde sunulan tüm eğitimleri ekibim de alıyor. Karşılama, hizmet, hijyen ve sanitasyon eğitimleri de rutin eğitimler arasında.

SABİT AKKAYA EKİBİ

Türkiye dışında Mandarin Oriental Doha’da da şubeniz bulunuyor. Farklı kültürlerle buluşma kadar farklı insanlarla bir arada olmak çok büyük bir deneyim bana göre. Doha’daki müşteri kitlesi ile Türkiye’deki müşteri kitlesi nasıl? Beklentileri hangi yönde?

Doha’nın kültürü ve alışkanlıkları bize yakın olmasa da kadınların tek bir amacı var. Güzelleşmek, iyi ve kaliteli hizmet almak. Lokasyonlarımız ve içinde bulunduğumuz oteller markamıza olan beklentiyi hep yüksek bir seviyeye taşıdığından hem Türk hem de Katar’lı misafirlerimiz ile ilk tanışmadan itibaren büyük bir güven bağı kurmaktayız. Trendleri ve dinamikleri entegre ettiğimiz hizmetlerimiz her iki ülke hanımefendilerine ve beyefendilerine de hitap ediyor ve memnuniyetle karşılanıyor.

Pandemide hepimizin hayatı çok değişti. Aylarca tam kapanma yaşadık. Sonra kontrollü yaşam ve kısmi kapanmalar. Sağlık Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının uyması gereken zorunlulukları resmi olarak bildirdi. Pandemide siz ve çalışanlar süreci nasıl geçirdi? Pandemiye nasıl uyumlandınız?

Her şeyden önce pandemide markamız büyük bir değer kazandı. Hem salonlarımız donanım anlamında hem de ekibimiz enformasyon eğitimleriyle bu sürece hazırlandı. Dünya çapında örnek alınan ve otoritelerce emsal gösterilen detaylarla fark yarattık. Diversey Türkiye ile her ay periyodik değerlendirmeden geçmekteyiz, misafirlerimizin temas ettiği her noktadan alınan swap’larla laboratuvar analizleri ile test edilmekte. Pandemi döneminin en başında başlattığımız bu risk denetim sürecinin kalıcı olmasını istediğimden aylık periyodlarda denetimlere devam ediyoruz.

Yakın gelecekte sizi farklı lokasyonlarda görecek miyiz? Yeni şube ilave etme planı var mı?

Herkes büyümeyi ister, fakat bu konuda kendimce çok önemli kriterlerim var. Mühim olan ikna olabileceğim bir lokasyon, kalite ve bana heyecan hissettirecek bir yönetimle benzer bakış açılarına sahip olmak. Ekip olarak üzerimize düşen görevi layığıyla yerine getirdiğimiz birçok referansımızın olması yeni oluşumlarda tercih sebebi olmamızı sağlıyor.

Sabit Bey, Dünya çok hızlı değişiyor. Ekonomi yeniden şekilleniyor. Siz bu süreçte yatırımcı almayı düşünüyor musunuz?

Bunun için birden çok faktörün bir araya gelmesi gerekiyor. Heyecanımı mesleğime kanalize etmeme olanak sağlayan, ticari işletme sorumluluğunu taşıyacağına inandığım, mesleğimle ilgili ufkumu açacak bir yatırımcı ile neden olmasın. Her şeyden önce ülkem için böyle bir görev üstlenmek ve istihdam sağlamak beni onure eder. Örnek vermem gerekirse Katar Doha salonum Türk ekiplerine emanet, bana inanan ve benim de inandığım, örf ve adetlerimize saygı duyan ve Türk kültürünü en iyi şekilde sunabilen bir ekiple yola devam ediyoruz.

Marka işbirliklerine sıcak bakıyor musunuz?

Bence her markanın kendi yolunu doğru çizmesi ve misyonunu net bir şekilde belirlemesi gerekiyor. Benim için bir işbirliğinde ticaretten daha çok markaya katacağı değer her zaman ağır basar. İdeal şartlar oluştuğu durumda marka işbirliklerine sıcak bakıyorum, doğru birliktelikle güzel bir sinerji oluşacağına inanıyorum.

Alanınız da en iyi olmak muhteşem bir duygu olmalı. Bu kadar bilgi ve deneyim birikimi herkese kısmet olmaz. Gelecek planlarınız içerisinde bünyesinde kuaför bulunan zincir otellere danışmanlık yapmak var mı? Hiç düşündünüz mü?

En büyük hayallerimden bir tanesi. Bugüne kadar edindiğim otel hizmet tecrübem ile mimari kısmından başlayarak, ekip ve ekipman desteğine kadar çok geniş bir yelpazede destek sunabilecek donanım ve tecrübe biriktirdim. Mimari açıdan mükemmel dizayn edilmiş bir salonun işleyiş anlamındaki eksiklerini önceden tespit edebilmek, mali kayıpların önüne geçecektir. Otel işletme yapısı önceliğinde eğitim verilen bir ekip desteği sunmak, işletmenin otel içerisinde varolma adaptasyonunu kolaylaştıracağından sistemin daha kolay kurulmasını ve ideal şartları oluşturup, beklentilerin de karşılanmasını sağlayacaktır.

Sektörde bir Sabit Akkaya kolay yetişmiyor 🙂 Sabit Akkaya enerjisini ilhamını nereden alıyor?

Beni dünyaya getirip büyüten ailemin bana verdiği en büyük nasihat çok çalışmak oldu. Aklımın köşesinde bu düşünce hep varoldu. Konfüçyüs’un dediği gibi ‘Uzun bir yolculuk tek bir adımla başlar.’ Benim yolculuğumda attığım her adım beni güzel insanlarla karşılaştırdı. Bana katılan her değerle içimde varolan sanat aşkı ve bu mesleğe olan sevgim daha da arttı. Enerjim hep daha iyisini aramak, ilham kaynağım ise ailem, sevdiklerim, hizmet sunduğum misafirlerim ve yoluma eşlikleriyle değer katan kıymetli ekibimdir.

Hayata güzellik katan sevgili Sabit Akkaya ve her zaman en iyi hizmeti sunan ekibine çok teşekkür ederim. Hayat sizinle çok daha güzel.

Yeşim Mutlu

SABİT AKKAYA – YEŞİM MUTLU

SABİT AKKAYA HAKKINDA

Uzman ekibiyle İstanbul’un en seçkin otellerinde hizmet veren tecrübeli kuaför Sabit Akkaya, mesleğe 1969 yılında Nişantaşı’nda başladı. Mesleğinde ustalık ve usta eğitmenliği diploması alan Akkaya, kuaförlüğün yanı sıra işletmecilikteki yeteneği ile sektörde otel kuaförlüğü kavramını yeniden tanımlamış durumda. Kuaförler Derneği ikinci başkanı olan Sabit Akkaya, otel kuaförlüğünde başarılı yükselişinin ardından 2014 yılında kendi markasını yarattı.

Sabit Akkaya, 72. Cannes Film Festivali’nde saç şekillendiren ilk Türk Kuaför olmasının yanı sıra Türkiye’nin en ünlü ve en başarılı modacılarıyla Fashion Week backstage’lerinde çalışmış, güzellik yarışmalarına katılmış ve moda çalışmalarına, dergi, televizyon, trend çekimlerine imzasını atmış, birçok önemli yarışmada jüri üyeliği görevini üstlenmiştir.

Aldığı birçok ödül yanında 2021 yılı Mart ayında ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen Sabit Akkaya bugün Swissôtel The Bosphorus’dan sonra Conrad Istanbul Bosphorus, Raffles İstanbul Zorlu Center, Fairmont Quasar Istanbul, Çırağan Palace Kempinski ve Mandarin Oriental Doha içinde yer alan nezih salonlarında hem kadına hem erkeğe yönelik uygulamalarla müşterilerinin memnuniyetini yükseltmektedir.

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim MUTLU
24 Temmuz 1971'de Çanakkale'de doğdu. Uzun yıllar sağlık sektöründe proje, marka yönetimi, pazarlama ve iletişim alanında çalıştı. Çalışma hayatını fotoğraf çekmek için bıraktı. 2014 yılına kadar doğum, düğün gibi birçok özel anı ölümsüzleştiren Yeşim Mutlu, fotoğraf eğitimleri, sosyal medya eğitimleri, dijital içerik üretimi, sosyal sorumluluk projeleri, fotoröportaj ve fotoğraf projeleriyle sanat hayatına devam ediyor. http:/www.yesimmutlu.com/ adresli blogunda içerik üretiyor. Yeşim Mutlu’nun Melis, Maya Su ve Mira adında üç kızı var.  Yeşim Mutlu fotoğraf projelerinde hayat buluyor. Kişisel ve karma olmak üzere birçok sergi çalışması bulunuyor. Yeşim Mutlu; 2011 yılında yayınlanan “Engelsizsiniz” (Destek Yayınevi) ve “30 yaşa mektuplar” (Doğan Kitap), "Nisan, Ayların En Güzeli” Hülya Uçansu/ Doğan Kitap) kitapların da kapak fotoğraflarının yanı sıra sanat ve iş dünyasına ait birçok ünlüyü fotoğrafladı. Uluslararası fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. milliyet.com.tr Pembe Nar Yaşam, Haberler.com’da dijital köşe yazarı olarak okuyucularla buluşan Yeşim Mutlu’nun; 2020- 2021 yılında Milliyet ve Haberler olmak üzere “Yılın En iyi Dijital Köşe Yazarı “ olarak beş ayrı ödülü bulunuyor. Yeşim Mutlu birçok internet sitesinde teknoloji, yaşam, sağlık, otomobil vb hakkında yazılar yazarken, Yüksek Teknoloji ve Sosyopix dergilerinde köşe yazılarıyla buluşuyor. 2005 yılında blog yazarak başladığı dijital ekosistemde fikir lideri olarak sayısız projeye imza atan Yeşim Mutlu “Sosyal Medya Stratejik Danışmanı” olarak markalarla işbirliği yapıyor. Anne olmak, Sosyal Medya, Hayat ve Fotoğraf hakkında üniversitelerde, sektörel konferanslarda,  iş yerlerinde , hastanelerde vb bir çok yerde konuşmacı olarak yer alıyor. En çok okunan bloglar arasında yer alan yesimmutlucom ile aktif bir içerik üreticisi ve sosyal medya insanı olan Yeşim Mutlu hayatı, fotoğraf çekmeyi, yazmayı ve hayata farklı bakmayı çok seviyor. Kendisini tanımlamakta zaman zaman zorlansa da fotoğrafçı, anne, dijital içerik üreticisi, hayal kurucu ve yeni dünya insanı olarak tanımlıyor… http://www.yesimmutlu.com http://www.instagram.com/yesimmutlu http://www.twitter.com/yesimmutlu71 http://www.youtube.com/yesimmutlu http://wwww.facebook.com/yesimmutluphotographer https://www.linkedin.com/in/yeşim-mutlu-7202b317

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.