Merhaba, Felaketlerin krizleri yeniden hortlatmak için kol gezdiği ülkemizde, pek çok müessese gibi biz de var olma mücadelemizi sürdürüyoruz. 

Her dönem yeni bir varyantıyla karşımıza çıkan ‘krize rağmen’, tüm yaşananlara inat, her defasında ‘biz buradayız’ diyebilmek elbette mutluluk veriyor. 

Şu anda elinizde tuttuğunuz “Hotel Gazetesi Travel Turkey İzmir Fuarı Özel Sayısı” ayakta olduğumuzun, bundan dolayı da mutlu olduğumuzun bir ifadesi. 

Periyodik olarak yayınlanamasak da turizmin büyük organizasyonlarına ses ve görüntü olmaya devam ediyoruz.

Ana konumuz Travel Turkey İzmir Fuarı olunca, kapak konumuz da doğal olarak, bu müthiş organizasyona ev sahipliği yapan kentin insanlarının seçtiği Belediye Başkanı Tunç Soyer. Sayın Soyer diyor ki, “Fuar sayesinde İzmir’in turizm potansiyelini artırmak için hazırladığımız İzmir Turizm Stratejisi ve Eylem Planı ile dünya uygarlıklarına yön veren pek çok kavram, düşünce ve yaklaşımın İzmir’den tüm dünyaya yayılmasını hedefliyoruz.”

Biz de kendisinin bu konudaki beklentilerine katkıda bulunmak için söz veriyoruz.

Fuarla eş zamanlı olarak ilk kez düzenlenen TTI Outdoor-Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı da konularımız arasında. 

Travel Turkey İzmir Fuarı özel sayısında yer alan diğer konulardan bazıları da şöyle:

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Eda Hazarhun, tarihin ilk çağlarından bu yana çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, tarım alanlarının genişliği ve uygun iklim koşullarından dolayı zengin mutfak kültürüne sahip İzmir’in lezzetlerini kaleme aldı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığının 2022 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiği oturumda soruları yanıtlarken turizm sektörüne umut dağıttı. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB tarafından 19-21 Kasım tarihlerinde Antalya’da ilki düzenlenen Turizm Kongresi, hem ilk hem de salgına rağmen başarılı geçti. TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, kongrenin, pandemi sonrası oluşacak yeni dünyaya sektörün ayak uydurabilmesi açısından önemini vurguladı. Bu kongreye ilişkin ayrıntılar yine gazetenizde, tarafınızdan okunmayı bekliyor.

Türkiye’nin önde gelen turizm firmalarından Jolly, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ile iş birliği yaparak sürdürülebilir turizm alanında farkındalık artırmak amacıyla bir çalışma başlattı. Bu yeni iş birliği, Jolly’nin geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin zengin mirasını gelecek nesillere bırakmak için başlattığı “Mirasım Türkiye” kampanyasına, yani sürdürülebilir turizm ile ilgili çalışmalarına devam etmesi anlamına geliyor. 

Jolly ile ilgili bir diğer haberimiz de İran’ın yoğun takipçiye sahip TV ve Sosyal Medya kanallarından Yerino TV ile bir süredir İranlılara özel projeler konusunda danışmanlık yapan Strateji İşbirliği Danışmanı ve aynı zamanda gazetemizin yazarı Yeşim Sarıtaş, birlikte, İranlılara Türkiye’yi tanıtmak için güzel bir turizm projesi oluşturdular. Bu konuyla ilgili ayrıntılar, tüm turizm profesyonellerini mutlu edecek, yeni ufuklar açacak türden. Buradan Yeşim Sarıtaş’ı kutluyoruz.

TravelShop Turkey tarafından Tokat’ta düzenlenen, Dünya Turizmine yön veren turizmcilerin buluştuğu Uluslararası Ekoturizm Çalıştayı’nda etkinliğe evsahipliği yapan Dedeman Otelleri Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman ile bu konuda bir söyleşi yaptık.” Dedeman Gelecek Nesilleri Düşünmek Zorundayız” dedi.

Açılıştan kısa bir süre sonra pandemi yüzünden faaliyetine ara vermek zorunda kalan All Seasons Suites’te, yeniden açıldığı Eylül ayından bu yana işler iyi gidiyor. Sahibi TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Topaloğlu ile yaptığımız röportaj, aynı durumda olan birçok girişimciye moral olacak.

Otellerin misafir ilişkilerini dijital platforma taşıyan WeBee’nin Müşteri Çözümleri 

ve Operasyon Direktörü Mehtap Topçu, iş dünyasının nabzını tutan Kobilife Dergisi’ne verdiği röportajda, A’dan Z’ye WeBee’yi, hedeflerini, uygulamanın ayrıntılarını ve kullanıcılarına sağladığı yararları anlattı. 

24 Mayıs 2021’de hizmete giren İBİS STYLES İSTANBUL Merter, konumu, fiziki özellikleri ve diğer avantajlarını tecrübeli isim Atalay Arıcıoğlu ile birleştirince, bölgenin en çok tercih edilen oteli haline geldi. Biz de hem oteli hem Atalay Arıcıoğlu’nu, yine sökterdeki genç profesyonellere örnek olabilecek bir başarı hikayesi olarak sayfalarımıza taşıdık.

Ayrıca her sayımızda olduğu gibi bu özel sayımızda da sektörün duayenleri, ihtisas sahipleri, bilir kişilerine sayfalarımızda yer vererek, Hotel Gazetesi’nin normal sayılarındaki geleneğimizi sürdürdük ki, Turizm sektörünün aynası olduğumuz unutulmasın.

Sektörün duayen ismi Hüseyin Kurtoğulları, “Usta” isimli kitabındaki anılarından, bir dönem melodisi ve sözleriyle dillere dolanan şarkıdaki “Agora Meyhanesi”ni yazdı.. 

Turizm Fuarı denince görmeye alıştığımız isimlerin başında, turizm fotoğrafları konusunda uzman Halil Tuncer gelir. Geçtiğimiz yaz ebediyete uğurladığımız Halil Ağabey’in olmadığı bu ilk fuarda kendisini arayan sadece biz olmayacağız. Mustafa Üçbaş, kendisine olan sevgisini ve özlemini yazıya döktü..

Geliştirdiği seyahat teknoloji yazılımlarıyla, turizm sektöründe ulusal ve uluslararası başarılara imza atan ICI Tech AŞ. ve Türkiye içerisindeki Tüm 4 ve 5 yıldızlı üst düzey IT yöneticisi pozisyonundaki profesyonellerden oluşan HOTEL CIO grubu ile ortak, özel katılımlı bir zirve düzenledi. 

Başarılı kadın girişimciler arasında küresel bir iş ağı oluşturmak amacıyla kurulan ve IWEC’in Uluslararası Kadın Girişimciler Yarışması’nda, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı ve Müberra Eresin’e ödül kazandı.

Yazarlarımızdan İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı Pelin Tuna ile yine yazarlarımızdan HZM Turizm Otelcilik ve Danışmanlık firmasının Yönetim Kurulu Başkanı yanı sıra Sheraton Bishkek otelinde İş Geliştirme Direktörü Hakan Arslan, 18 Kasım 2021 tarihinde evlendiler. Kendilerine bir ömür boyu mutluluklar dileriz.

Tüm bunlar sektörün mücadelesine ilham kaynağı olacak gelişmeler olarak gazetemizin sayfalarını süslüyor.

Biz Hotel Gazetesi olarak yine turizmi ilgilendiren önemli organizasyonlarda yerimizi almaya devem edeceğiz. Bu mücadelemizde bizlere destek olan tüm sektör temsilcilerine, teşekkür ederiz…

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.