İstanbul Merter’de Uluslararası bir marka

HG Editör
Posted on Aralık 27, 2021, 3:29 am
12 mins

24 Mayıs 2021’de hizmete giren otel, konumu, fiziki özellikleri ve diğer avantajlarını tecrübeli isim Atalay Arıcıoğlu ile birleştirince, bölgenin en çok tercih edilen oteli haline geldi

İstanbul Merter’de geçen yıl hizmete açılan İbis Styles İstanbul Merter’in satış direktörlüğüne getirilen ve çok kısa bir sürede otelin genel müdürlüğüne atanan Atalay Arıcıoğlu, sektörde bu alanda bir ilke imza attı. Göreve başlar başlamaz kolları sıvayan ve otelin avantajlarını değerlendirerek bölgenin en tercih edilen otelleri arasındaki yerini almasında etkili olan Arıcıoğlu ile bir röportaj yaparak, A’dan Z’ye İbis Styles İstanbul Merter’i konuştuk.

20 YILI AŞKIN TECRÜBE

ATALAY ARICIOĞLU

• Atalay Bey sizi tanıyabilir miyiz? 

“26.12.1979 İstanbul Doğumluyum. Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Fakültesi’nden mezun oldum.

Sektörde ilk deneyimimi staj dönemiyle Antalya Tekirova Corinthia Hotel’in Yiyecek-İçecek departmanında işe başladım. Sonraki okul arası yaz dönemlerinde Bodrum Kervansaray Otel ve sonraki sene Bodrum Divan Palmira Hotel’de Resepsiyon departmanında ve son olarak Marmaris Julian Hotel’de resepsiyonist olarak çalışarak deneyim kazanmaya çalıştım. Yurt dışında İngiltere’de 1 yıl dil eğitimi ve askerlik görevinden sonra ilk uzun dönem çalışma hayatım İstanbul’da Yeşilköy Çınar Otel’in resepsiyon departmanında başladı. 6 yıllık bir süreçten sonra terfi ve teklif alarak Anadolu yakasında Ağaoğlu My City Hotel’de Resepsiyon Şefi olarak çalışma imkanım oldu.

Sonrasında yine Çınar Hotel’in bünyesinde olan Harbiye Bentley Hotel’de Önbüro Müdürü olarak 3 yıl görev yaptım. Akabinde ilk genel müdürlük deneyimimi Beyoğlu Odda Hotel’de yaşarken, otele 2 adet apart ilave ederek, 3 otelin koordinatörlüğünü yaptım.

6 yıl kadar Sultanahmet’te Dosso Dossi Hotel’de Satıştan Sorumlu Genel Müdürlük görevi, Sura Hotel’de Otel Müdürlüğü, Satış Müdürlüğü ve Satış Geliştirme Direktörlüğü görevlerini yerine getirdikten sonra, Mahmutbey’de Tryp By Wyndham’ın Satış Müdürlüğü görevini üstlendim. 

2021 Ağustos ayında Merter Ramada Otel’in satış müdürlüğünü yaptıktan sonra, gelen teklife icabet ederek Ibis Style Merter’de Satış Direktörü olarak göreve başladım. Şu an yaklaşık 1 aydır Ibis Styles İstanbul Merter Hotel’de Genel Müdür olarak görev almaktayım.

İBİS STYLE MERTER

HEDEFİMİZ BÖLGEDE EN FAZLA TERCİH EDİLEN OTEL OLMAK

• İbis Style Merter hakkında bilgi verir misiniz?

Ibis Style İstanbul Merter Hotelimizi 24 Mayıs 2021 tarihinde açtık. Yatırımcılarımız 2 ortak olup, tekstil sektöründe faaliyet göstermektedirler. 

Şehir Otelciliğindeki iddiamız, özellikle bölgemizdeki dinamikleri bilip, eksi ve artı yönlerimizi tespit ederek, rakiplerin mevcut durumunu da göz önüne alıp, buna göre stratejiler geliştirip, farklı olanı misafirlere yaşatmak olacaktır.

Bu hedefler doğrultusunda bölgede en fazla tercih edilen ve en çok misafir memnuniyeti sağlayan otel olma önceliğimiz ilk hedeflerimiz arasındadır. Bu amaç ile açılışımız itibari ile çevrede çok fazla ses getirmeyi başarmış ve konaklayan misafirlerimizin memnuniyetleri bizlere ayrı bir keyif vermektedir.

HEM ADADOLU MUTFAĞI HEM DÜNYA MUTFAĞI

Otelimiz Oda & Kahvaltı konsepti ile hizmet etmektedir. Style Restaurantımız otelimizin ana restaurantı olup kahvaltı sonrası hem otel içi, hem otel dışı Misafirlerimize sunduğu eşsiz tatlar ile  alakart hizmet vermektedir. Otelin mutfağında ise deneyimli ŞEF Ufuk Güneş bulunmakta. Şefimiz hem Anadolu mutfağı, hem de dünya mutfağını sentezleyip eşsiz ve tarifsiz lezzetler sunuyor. Ufuk Şef, yenilikçi ve eski mutfak kültürlerini harmanlayarak farklı sunum teknikleriyle misafirin karşısına çıkarmakta. 

1500 metrekarelik Spa alanında benzerlerine göre en büyük kapalı yüzme havuzu, sauna, buhar odası ve Türk hamamına sahip otelde ayrıca geniş, konforlu ve yenilikçi teknolojik spor ekipmanlarıyla hem otel misafirlerine hem de bölgeye hizmet sağlıyor.. 

Otelin içindeki toplantı salonların ise hem kurumsal şirket toplantılarına cevap verecek, hem de banket organizasyonlarıyla çevreye renk katacak şekilde dekore edilmiş. Özel toplantılarda ve geceleri toplantı salonlarının adedi, kapasite ve ölçüleri değişebiliyor.  

KONUMUMUZ ÇOK AVANTAJLI

Lokasyonumuz tekstil merkezinin tam kalbinde bulunmakla birlikte misafirlere sunduğu eşsiz ulaşım İmkanı bölgede avantajlı bir konumda bulunmaktadır. Tramway ve Metrobüse yürüme mesafesinde  olan otelimiz, Merter bölgesine iş amaçlı gelen misafirlerimiz için eşsiz bir lokasyon konumundadır.

3 FARKLI ODA SEÇENEĞİ

Toplamda 211 odamız bulunmaktadır. Standart Oda, Superior ve Family odaları olamak üzere 3 farklı oda kategorimiz mevcuttur.

Standart odalarımız yaklaşık 24 m2 olmakla birlikte modern ve yeni nesil mimari dokunuşlar ile misafirlere eşsiz ve keyifli konfor sunmaktadır. Toplamda 304 yatak kapasitesi ile bölgede birinci sırada hizmet etmekteyiz. Ayrıca otelimiz yeni nesil otel anlayışı ile inşa edilmiş ve otelin tüm outletlerinde dijitalleşme ön plana çıkmaktadır. Misafirler otelde ulaşmak istedikleri her alana dijital menüler ve paneller ile ulaşabilmektedirler.

BÖLGENİN EN YÜKSEK YATAK KAPASİTESİNE SAHİBİZ

• Satış stratejiniz ve Misafir profiliniz hakkında neler söylemek istersiniz? ,

Misafir profilimiz bölgemizin ticaret bölgesi olmasından dolayı geniş bir yelpazeye sahiptir. Dünyanın hemen hemen her bölgesinden gelen geniş bir misafir portföyü bulunmaktadır. Satış & Pazarlama stratejilerimiz ile ilgili olarak da otelimizin bulunduğu lokasyonu göz önünde  bulundurduğumuzda, dönemsel olarak farklı stratejiler uygulamaktayız.

DİJİTALLEŞEN YENİ DÜNYAYA AYAK UYDURDUK

Bölgede egemen bazı pazarlara yönelik satışları artırabilme için ülke bazlı çalışmalar ön plana çıkmaktadır. Ayrıca toplamda bölgenin en büyük yatak kapasitesine sahip otel olma özelliği ile satış stratejilerimizi belirlememizde bizlere yol göstermektedir. Kısaca otelimizin satış stratejilerini oluştururken, Grup, Online, Corporate ve Diğer segment dağılımlarında konumlandırdık ve bu doğrultuda bütçe hedeflerimizi oluşturduk. Ayrıca pazarlama kısmında özellikle dijitalleşen yeni dünya modelinde biz de Ibis Style İstanbul  Merter Hotel olarak  pazarda kendimizi olması gereken yerde konumlandırmış durumundayız. Tüm sosyal medya kanallarında, business kanallarda bulunarak otelimizi yaşayan bir yer olarak misafirlerimize sunmaktayız.

Özellikle Instagram, facebook, twitter, linkedin gibi dijital kanallarda haber ve görsel içerik tasarımlar üreterek gerekli tüm satış & pazarlama faaliyetlerimizin duyurularını yapmaktayız. Pandemi dönemi ile birlikte bizde gerekli tüm önlemleri alarak misafirlerimize sağlıklı, hijyenik, konforlu ve huzurlu ortamı sunmak için tüm prosedürleri tamamlamış bulunmaktayız.

ALL SAFE CERTİFİCATE ALDIK

• Pandemi sırasında hijyen çok büyük önem kazandı. İbis Style Merter olarak nasıl bir politika izlediniz?

Otelimiz açılış öncesi yoğun çalışmalar neticesinde All Safe Certificate almaya hak kazanmış ve misafirlerine bu anlamda güvenli ve sağlıklı koşullarda konaklama olanağını sağlamıştır.

Breau Veritas tarafından düzenli olarak yapılan denetimlerde aldığımız başarı sertifikaları ile pandemi sürecinde ne kadar hassas ve titiz çalıştığımızı göstermekteyiz. Pandemi ile ilgili olarak misafirler otele ilk giriş aşamasından başlayarak termal kamera vasıtası ile ateşleri ölçülmekte, el dezenfektanları ile misafirlerin el hijyenleri sağlanmaktadır. 

YENİ DÖNEMDEN UMUTLUYUM, ANCAK…

• 2022 yılı için öngörünüz nedir?

2022 yılının 2021 yılına göre daha pozitif geçeceğine inanıyorum hem veriler hem reele yansıması açısından. Çünkü dolar ve euro’nun baskısını hafifletmek, dış borcu oluşan döviz rezerviyle baskılamak için Turizme ihtiyaç var. 

Baştaki yazılarımda da bahsettiğim üzere tüm pazarlarla çalışan oteller bu konuda çeşitlilik ve talep yoğunluğunu günlük ortalama oda fiyatını yükselterek bütçelerini de bu anlamda gelir tarafında yukarı yönlü arttırarak güzel bir sezon geçirebileceklerdir.

Ama yine devlete ve STK’lara, belediye ve diğer kamu kuruluşlarına büyük iş düşmekte. 

Altyapıdan pazarlamaya değin birçok konuda turizme destek olmalılar, ses getiren uluslararası organizasyonlar geri dönmeli, Galataport eksikliğindeki farkı kapamalı, kongreler ivedi geri dönmeli, bunlar da sağlandığı zaman 2022 ve sonrası güzel günlere dönüşün habercisi olabilir. Tabii pandeminin de etkisini azalttığı ve kurallara daha fazla uyulduğu bir dönem olması koşulu ile.”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.