Konaklama sektörü, yeni yıla güvenli ve moralli giriyor AKYÜZ: “2022’DEN BEKLENTİMİZ YÜKSEK”

Konaklama sektörü, yeni yıla güvenli ve moralli giriyor AKYÜZ: “2022’DEN BEKLENTİMİZ YÜKSEK”
Hotel Gazetesi
Posted on Aralık 29, 2021, 3:39 am
3 mins

OldCity Otelciler Platformu Başkanı yeni yıla ilişkin mesajında, bu beklentiyi üzüntüye çevirebilecek bir konuyla ilgili yetkilileri göreve çağırdı. 

OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Turizm sektörünün yeni yılını kutlayan Başkan Akyüz, bu vesileyle de sektörün oldukça önemli bir sorunu konusunda yetkililere seslendi. Gelecek sezona ilişkin umutlu mesajlar veren OldCity Otelciler Platformu Başkanı Akyüz, basit belge konusunda Turizm Bakanlığı’nın devreye girmesi gerektiğini vurguladı.

OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz

Tarkan Akyüz’ün yeni yıl mesajı şöyle: “2021 yılını geride bırakırken, 2021’in ikinci yarısında otellerimiz para kazanmaya başladı. Lakin 1,5 yıllık ara vermenin yaralarını henüz saramadı. 2022 beklentimiz ocak-şubat rezervasyonları her ne kadar zayıf gözükse de İstanbul’un ölü sezonu olması dolayısı ile %50’lerde kaparız. Bir aksilik olmazsa mart ayı itibariyle ufaktan hareketlenmeye başlar ve nisan ayında normal para kazanmaya başlarız. Bunlar normal zamanda yaptığımız işler, lakin her şeyi pandemi belirliyor. Para kazanmamızı da, oteli kapatmamızı da. Bu sebeple 2022’den beklentimiz yüksek, moraller düzgün. Ancak şu sıralar otellerin aklını basit belge karıştırıyor, otellerimiz basit belgeyi alana kadar rahat edemeyecek. Birçok otelin belediye ile alakalı sıkıntıları var. Belgesi olmayan otellerin, 2022 yılında bu belge için çok uğraşacaklarını düşünüyorum. Turizm Bakanlığı’nın bu işe el atıp belediyelerle otel sahipleri arasında arabuluculuk yapması gerekir. Aksi takdirde Türkiye genelinde binlerce otel kapanıp, yüzbinlerce kişi işsiz kalacak. Avrupa ve Balkanlar seçim olacağı düşüncesiyle huzursuz ve rezervasyonlarını son dakika yapmak istiyorlar. Seçim tarihi de bir an önce belirlense Turizmimiz çok daha güzel hale gelecek. Oldcity Otelciler Platformu adına Tüm Turizm Camiasına ve sevenlerimize huzur dolu, bereket dolu, sağlık dolu bir yıl dilerim.”

Saygılarımla

OldCity Otelciler Platformu Başkanı

Tarkan Akyüz

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.