OTELLERİ GELECEĞE TAŞIYAN TEKNOLOJi icibot

HG Editör
Posted on Şubat 15, 2022, 1:31 pm
4 mins

Pandemi döneminde güvenli ve temassız tatil anlayışının zorunlu hale gelmesi ve alınan yeni tedbir kararlarıyla birlikte, otel misafirlerinin dijital olarak sunulan hizmetlere ilgisi arttı.

Türk yazılımcılar tarafından Türkiye’de oteller için geliştirilen ‘mobil asistan’ icibot, bu vesileyle dünyaya açıldı. Kısa sürede turizm sektöründe adından söz ettiren icibot’a, Microsoft’un Türkiye’deki en büyük ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) partnerlerinden biri olan Pargesoft şirketi ortak oldu. İşte icibot’un kullanan otellere sağladığı avantajlardan bazıları: 

OPERASYON VERİMLİLİĞİ SAĞLIYOR 

icibot ile misafirler otele girişlerinden çıktıkları ana kadar temas kurmadan ve personel ile yüz yüze görüşme ihtiyacı duymadan odalarına giriş işlemlerini online yapabiliyor, otel hakkında bilgi alabiliyor, otel içerisindeki aktiviteleri öğrenebiliyor ve tüm alanlara rezervasyon yapıp özel servisleri satın alabiliyor.

TEK BİR PLATFORM ÜZERİNDEN EN İYİ HİZMET

COVID-19 salgını önlemlerinin gerektirdiği temassız çözümler, otellerin misafirleriyle daha etkili bir etkileşim kurmasını ve tek bir platform üzerinden en iyi hizmeti sunmasını sağlıyor. Bu çözümün avantajları otellere rekabette öne geçmeyi sağlayacak iç görüler kazandırırken tüketicilerin de kendilerine en uygun hizmetlere daha kolay erişmesinin yolunu açıyor

MEMNUNİYETİ VE GELİRLERİ ARTTIRAN TEKNOLOJİ

icibot sadece misafir isteklerini gidermek için değil, oda dışı gelirleri arttırmak içinde kullanıyor. Misafir memnuniyetinde ise misafire özel hizmet vererek olası şikâyetlerin önüne geçiyor. Herhangi bir konuda şikâyeti olan misafiri tesis içindeyken bulma ve sorunu anında giderme lüksünü yaşatıyor. Bu durum hem yorum sitelerinde olası olumsuz yorumların önüne geçerek tatil sonrası misafir şikâyetlerini engelliyor. Olumsuz yorumların önüne geçildiğinde müşteri aynı tesise bir daha gelmek istiyor. Bunun yanında tatil merkezi olumlu puanlamalar sayesinde daha başka tatilcilerin de dikkatini çekmiş oluyor. Kısacası geleceğe doğru atılacak bir adım otellere ve müşterilere inanılmaz katkılar sağlar.  

HER ÖLÇEKTE OTELE TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM 

Bir otel süreçlerini değiştirmeden, teknik yatırımlar yapmadan, yeni personeller almadan, yeni süreçler yaratmadan doğrudan misafir süreçlerini dijitale taşıyabilir. 900-1000 odalı dev bir otel de 10 odalı başka bir butik otel de, aynı gün, ek bir yatırım yapmadan, birkaç saat içerisinde icibot kullanmaya başlayabiliyor.

Kısa sürede dünyaya açılarak uluslararası marka haline gelen ‘mobil asistan’ icibot’un kullanıcı otellere yararı saymakla bitmiyor. Bu özelliği icibot’a son iki yılda 3 turizm Oscar’ı getirdi. 

İcibot’un Kazandığı Ödüller

Dünyanın Lider Otel Teknolojisi Sağlayıcısı 

World’s Leading Hotel Technology Provider (Uzakrota Travel Awards 2020) 

Dünyanın Önde Gelen Seyahat Girişimi – Shallwego sponsorluğunda

World’s Leading Travel Startup – Sponsored by Shallwego (Uzakrota Travel Awards 2021)

Dünyanın En İyi Otel Teknoloji Girişimi 

World’s Best Hotel Tech Startup 2021 (World’s Travel Tech Awards 2021)

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.