TTYD Başkanı Oya Narin, sektörle ilgili kısa ve uzun vadede beklentilerini açıkladı

HG Editör
Posted on Şubat 27, 2022, 2:57 am
6 mins

Turizm Yatırımcıları Derneği TTYD Başkanı Oya Narin, yeni yılda turizm sektörünün beklentilerini, gelişmeleri ve turizmin geleceğine ilişkin düşüncelerini Hotel Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi  Halil Özdür’e değerlendirdi. Pandemiye rağmen yeni sezonla ilgili iyimser bir tablo çizen Narin, buna gerekçe olarak sektör temsilcilerinin 2021 yılı faaliyetlerindeki hareketlenmeyi gösterdi. Narin hedeflerinin 2019 yılının rakamlarını yakalamak olduğunu söyledi.

TTYD BAŞKANI OYA NARİN – HOTEL GAZETESİ EGE BÖLGE TEMSİLCİSİ HALİL ÖZDÜR

İVME 2023 YILLARINDA DAHA DA ARTAR 

“TTYD olarak beklentilerimiz 2022 yılında Türkiye’nin turizm sektörünün hareketli geçmesi yönündedir. Normalleşme süreci ile birlikte hem resort turizmine hem de İstanbul başta olmak üzere şehir turizmine ilginin de artacağına inanıyoruz. İstanbul’da turizm sektöründeki mevcut temsilciler faaliyetlerini 2021 yılında hızlandırdılar. Tersane İstanbul Contemporary Istanbul ile açılışını yaptı, Galataport’a da ilk kruvaziyer gemileri gelmeye başladı. 2022 ve 2023 yıllarında ise İstanbul kültür sanat alanında İslam Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, İstanbul Şehir Müzesi ve yeni Sadberk Hanım Müzelerinin açılması ile sanat ve kültür altyapısındaki gelişmelerin dünyaya aktarılmasında öncülük edecektir. Şimdiden bu başarılı pazarlama stratejisi ile dünyanın ilgisinin çekmekteyiz. 

Bu sene ikinci çeyrek itibarı ile pandeminin özellikle ülkemizde ve hedef pazarlarımızda kontrol altına alınması ile 2019 rakamlarını yakalayabilmeyi hedefliyoruz. Başarılı bir pazarlama stratejisi ve hedef kitle odaklı tanıtım faaliyetleri ile dünyanın ilgisinin ülkemize çekerek bu ivmenin 2023 yıllarında da artarak devam edeceğine inanıyoruz.” 

YATIRIMLAR ARTARAK DEVAM EDECEK

TTYD Başkanı Oya Narin, turizm ile ilgili yatırımlar açısından 2022’nin bir geçiş yılı olacağını, 2023 yılı ve sonrasında ise yatırım ortamındaki gelişmelerle hızlanacağını düşünüyor. Narin’in turizm yatırımları konusunda beklentilerini şu sözlerle açıkladı: “Bakanlığımızın önderliğinde Çeşme ve Didim’de “Ege Turizm Projesi” devam etmekte. Çanakkale Köprüsünün de tamamlanması ile birlikte bu mega projelere olacak büyük ilgi yeni yatırımları da tetikleyecektir. Bununla birlikte, özellikle Akdeniz çanağında rekabetçiliğimizi korumak için son 30 yılda yapılmış yaklaşık 1 milyon yatağın yenilenmesine ihtiyaç bulunmaktadır.  Bu dönüşümün yapılabilmesi için gelecek beş yıl için en az 15 milyar TL’lik yenileme yatırımları gerekmekte ve bunun finanse edilebilmesi çok önemli. Bu yenilemeleri modern ziyaretçi profil, beklenti ve standartlarına uygun olarak ve sürdürülebilirlik odaklı şekilde gerçekleştirebilirsek gelecek 20 yıl için özellikle kıyı turizminde rekabet gücümüzü ve avantajımızı koruyabiliriz. Bununla birlikte üçüncü yaş turizmi, kış turizmi gibi turizmin çeşitlenmesine yönelik yatırımlara da ihtiyaç var ve bütün bu yatırımlara yabancı yatırımcının da gayet iştahlı olduğunu ve fırsatları koruduğunu görüyoruz.”

TURİZMİN GELECEK 20 YILINI TASARLAYACAĞIZ

TTYD Başkanı Oya Narin 33 yılını geride bırakan TTYD’nin, turizm sektörüne 60 milyar dolarlık yatırım yapmış üyeleri, yenilikçi, markalaşmış, finansal olarak güçlü ve sürdürülebilir bir turizm yatırım anlayışı ile Turizm Yatırım Forumu etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek forumun, turizm sektörünün gelecek 20 yılını tasarlamak üzere 16 Mayıs’ta Mandarin Oriental Bosphorus Istanbul’da yapılacağını aktaran Narin, şunları kaydetti: “TTYD’ye ait bir marka ve organizasyon olarak geçmişte başarılı şekilde icra ettiğimiz Turizm Yatırım Forumu’nu 2020 yılında Türkiye ve yakın bölgesindeki turizm yatırım ağlarının temel buluşma, öğrenme ve ticaret platformu olmasını hedefi ile yeniden hayata geçirdik. Türkiye’nin küresel ölçekte turizm yatırımlarının önemli bir referans noktası olan, networking, iş ve finansman imkanları sağlayan B2B platformu TIF 2022 ile uluslararası yatırımcılar, finansal kuruluşlar, bankalar, fonlar, uluslararası otel markaları, turizme şekil veren uluslararası fikir önderleri, teknolojik oyun kurucuları ve gayrimenkul geliştirme şirketleri bir araya gelerek Türkiye’de yatırım piyasasını değerlendirecekler. Uluslararası yatırım kurumları ile artan iletişimimiz ülkemizi küresel ölçekte turizm yatırımlarının önemli bir odağı, referans noktası ve yönlendiricisi olma mertebesine çok kısa sürede ulaştıracaktır.”

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.