GNC DANIŞMANLIK 2022 YILINDAN ÇOK UMUTLU

GNC DANIŞMANLIK 2022 YILINDAN ÇOK UMUTLU
MUSTAFA ÜÇBAŞ
Posted on Şubat 28, 2022, 3:50 am
9 mins

Turizm Sektörüne, Marka İletişim Danışmanlığı, Otel Ticari ve Pazarlama Stratejisi, Otel Ürün Geliştirme, Dijital Pazarlama ve Online Satış Danışmanlığı, Ziyafet ve Toplantı Satış gibi uzmanlık gerektiren konularda danışmanlık hizmeti veren GNC Hospitality Consulting-Management, sektördeki faaliyet alanını ve buna paralel uzman ekip kadrosunu da genişleterek, hizmet yelpazesine ‘otel yatırım ve marka danışmanlığı’nı da ekledi. GNC Hospitality Consulting-Management Yönetim Kurulu Başkanı, deneyimli turizmci Orhan Genceli, sektörün pandemi öncesi hareketliliğine dönmeye başladığı şu dönemde, sektörün geleceğine ilişkin düşüncelerini ve şirketin faaliyet alanlarının ayrıntılarını Hotel Gazetesi’ne anlattı.

Turizm Sektörüne yatırım danışmanlığı yapan deneyimli turizmci Orhan Genceli, “otel ve marka yatırımları 2021’de umduğumuzdan daha iyi gitti” dedi.

HEM MEKTEPLİ HEM ALAYLI

Orhan bey sizi tanımayanlar için kendinizi tanıtır mısınız? 

GNC DANIŞMANLIK ORHAN GENCELİ

Merhaba. Ben 35 yıllık hem alaylı, hem de mektepli kişilerden kabul edilen yaklaşık 15 farklı ülkede bir çok otelin açılış ya da yeniden yapılanmasında yöneticilik yapmış, lokal ve uluslararası markalarda tecrübe edinmiş, deneyimleri arasında birçok restoran markaları ve işletmeleri de olan, ayrıca dünyanın en büyük cruise şirketi olan Royal Caribbean’da 5 yıllık yöneticilik yapmış temelden bir turizmciyim. Bu tecrübelerimi danışmanlık ve çeşitli sektör platformları ve dergilerinde makalelerimle paylaşmaktayım. 

2018 DİNAMİKLERİNİ YAKALADIK

2021 yılı Otel ve Marka yatırımı açısından nasıl geçti?

Pandemi sürecinde yatırım ve marka entegrasyon işleri ciddi sekteye uğrasa da, 2021 yılı ortalarında durmuş olan ya da planlanan otel yatırımlarında kayda değer bir hareketlilik oldu. Bu süreçte 2018 dinamiklerini yakaladığımızı söyleyebilirim.

HİZMET AĞI VE PORFÖYÜ GENİŞLEDİ

Pandemi sebebiyle GNC Hospitality Consulting olarak hizmet alanlarınızda bir değişiklik oldu mu?

Biz GNC Hospitality Consulting olarak 2002 yılından beri restoran ve yiyecek-içecek danışmanlığı kapsamında Türkiye’de ve yurt dışında yaklaşık 15 yıl birçok global, kurumsal ve lokal restoran yatırımlarına danışmanlık yaptık. Kurumsal alt yapılar oluşturduk. Pandemiden bir yıl önce şirketimizin hizmet alanlarını genişleterek otel yatırım ve marka danışmanlığını ekleyip yatırımcılara hizmet vermeye devam ettik. Pandemi sürecinde markalarla yakın çalışarak global ve lokal birçok markada şirketimiz danışman olarak akredite oldu. 

GLOBAL VE LOKAL MARKALAR

Bu markalar hangi markalar? Tanıdığımız markalar mı?

Evet. Aslında gerek Türkiye’de gerek uluslararası pazarda bildiğimiz ve yakından tanıdığımız markalar; Radisson Group, Hilton, Marriott Hotels, Wyndham, Intercontinental, Accor Group gibi büyük global ve Dedeman ve Anemon Otelleri gibi lokal otel markalarının tümüyle akrediteyiz ve yakın çalışmaktayız. 

GNC DANIŞMANLIK ORHAN GENCELİ

“YATIRIMCININ TEMSİLCİLİĞİNİ YAPIYORUZ”

Yakın çalışmak derken bu markaların temsilcisi misiniz? 

Marka temsilciliği yaparken sadece bir marka üzerinden danışmanlık yapabilirsiniz. Oysa GNC olarak biz, yatırımcının temsilciliğini yapmaktayız. Tüm markalara eşit mesafedeyiz. Projenin analizlerini yapıp, fizibilite çalışmalarını tamamladıktan sonra uygun olan markalardan teklifler alarak yatırımcıya en avantajlı olacak markanın konumlandırılmasına destek oluyoruz. 

ARSADAN OTELİN PERSONEL SEÇİMİNE KADAR

Sadece marka danışmanlığı mı yapıyorsunuz?

Yatırım, fizibilite, yönetim, yani bir otel yatırımı için gerekli olan tüm hizmetleri vermekteyiz. Arsa sürecinden başlıyoruz, ön fizibilite ve market analizlerini yapıyoruz, marka konumlandırmasından sonra yatırım sürecinde yatırımcıya destek oluyoruz. Otel ekibinin kurulması, pre-opening aşamalarında yatırımcının ve entegre olan markanın yanında yer alıyoruz. Genel müdür ve bütün personelin seçilmesinde be yerleştirilmesinde destek oluyoruz. Otel açılış sürecine kadar her aşamada yatırımcıya destek oluyoruz. 

ULUSLARARASI ALANDA HİZMET

Hizmetleriniz otel açılışına kadar mı? Sonrasında neler yapıyorsunuz? 

Dünyada third-party management sistem adında bir yönetim sistemi var. Avrupa’da ve özellikle ABD’de çok yaygın olarak kullanılan bir sistem. Türkiye’de henüz oturmuş bir sistem değil. Biz şirketimizin yapılanmasını ve kariyer yapılanmamızı yıllardır bu sistem üzerine planladık. Şimdilik Türkiye’den herhangi bir projemiz olmasa da İran’da ve Dağıstan’da (Rusya) 5 yıldız segment ve alt segment otel yatırımlarına yönetim danışmanlığı sözleşmeleri yaptık. Türkiye’de de yatırımcılarla bu konuda görüşmelerimize başladık. Sözleşme aşamasına gelen pek çok görüşmemiz çeşitli şehirlerde devam etmektedir. 

PERSONELDEN YÖNETİME OTELCİLİK EĞİTİMİ

Otel gelir getiren üniteleriyle ilgili bir danışmanlık hizmetiniz var mı? 

Ben ve birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız, her birimiz konusunda uzman en az 35 yıllık yerli ve uluslararası marka tecrübeli bir ekibiz. Bu sebeple, bir otelin ihtiyacı olacak tüm alanlarda otel fizibilitesini yaparak bir otelin ihtiyacı olabilecek tüm kanallardan ve tüm segmentlere pazarlama, denetleme, personel eğitimleri, iş geliştirme, teknolojik alt yapıların geliştirilmesi, yönetim ekibinin eğitilmesi, iş güvenliği, marka standartlarının oluşturulması, yatırımcı ve ailesine otel yönetimi eğitimleri veriyoruz. 

DANIŞMANLIK OTELCİLİKLE SINIRLI DEĞİL

Sadece otellere mi veriyorsunuz danışmanlığı?

Turizm büyük bir endüstri. Bu şemsiyenin altında çeşitli sektörler var. Otelcilik bunlardan sadece bir tanesi. Bizim hizmet alanımız tüm turizm endüstrisi için geçerli. Bu alanda konusunun uzmanı ekip arkadaşlarımızla ihtiyaca göre (tailor-made) hizmet de vermekteyiz. 

Son olarak, başka bir hizmet alanınız var mı? 

Biz aynı zamanda Goodssol’un Türkiye master franchise’ı olduğu Gloria Jeans Coffee (VGS) sisteminin otelcilik hizmetleri yetkilisiyiz. Otellere lobi ve otel sınırları içerisindeki dükkanların, üniversite ve hastane kampüslerinde franchise bedeli ödemeden (tüm bedeller) Gloria Jeans Coffee shop veya corner’ların açılmasında danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Bu da otellerde iş yapmayan, atıl kalan, gelir getirmeyen lobi ve dükkanların iş yapmasını ve gelir getirmesini sağlamaktadır. Otelci meslektaşlarım bu konuyla ilgili destek isterlerse bize ulaşabilirler. 

gnchospitality.com 

www.otelmarka.com

Tel. 0216 519 22 72

Gsm.+90532 558 5885

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.