LES CLEFS D’OR TURKEY VE İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTI

HG Editör
Posted on Mart 12, 2022, 2:31 pm
3 mins

‘CONCİERGE’ DERSiNiN ZiLi ÇALDI! 

İki kurumun iş birliğiyle başlanan Concierge’lik eğitimine Kültür Üniversitesi Öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Les Clefs d’Or Turkey Yönetim Kurulu üyesi, EĞTİM KOMİTESİ DİREKTÖRÜ KEREM KATIOĞLU
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAM BAŞKANI PELİN TUNA ARSLAN

Temelleri yaklaşık yüz (100) yıl önce Fransa’nın başkenti Paris şehrinde atılan Les Clefs d’Or oluşumunun (U.I.C.H. Union Internationale des Concierges d’Hôtels www.lesclefsdor.org) Türkiye’deki tek resmi temsilcisi olan Les Clefs d’Or Turkey’in Yönetim Kurulu, mükemmel Concierge servisinin şifrelerini artık Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerine aktarmaya başladı.


İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği programı ve Les Clefs d’Or Turkey Yönetim Kurulu ile arasındaki iş birliği ile, Türkiye’de ilk defa bir üniversitede Concierge dersi verilmeye başlandı. Özellikle Avrupa ve Amerika’da birçok üniversitenin turizm bölümlerinde verilen ‘Concierge’ dersinin artık İstanbul Kültür Üniversitesi’nde de verilecek olması öğrenciler arasında büyük heyecan yarattı.

İLK DERSE BÜYÜK İLGİ!

Les Clefs d’Or Turkey Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda derneğin Eğitim Komitesi Direktörü Kerem Katıoğlu’nun vereceği toplam 14 hafta 28 saatten oluşan eğitim müfredatı sayesinde, öğrenciler mükemmel Concierge servisinin şifrelerini öğrenecekler. Üniversitelerin turizm bölümlerinden mezun olan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu, sektörün önemli meslek grubu concierge’lik hakkında bilgi sahibi değilken Turizm eğitimine büyük katkı sağlayacağı düşünülen ‘Concierge’ dersinin ilkine öğrenciler oldukça yoğun ilgi gösterdiler.


ULUSLARARASI STANDARTLARDA CONCİERGE EĞİTİMİ

Les Clefs d’Or (www.lesclefsdorturkey.com) üyelerinin her yıl dünyanın farklı bir şehrinde gerçekleştirdikleri Uluslararası Gala programının en az iki (2) gününün ayrıldığı eğitim programında, uluslararası eğitimler ve seminerler verilmekte. Her yıl düzenli olarak bu galaya katılan Les Clefs d’Or Turkey Üyeleri aldıkları bu yurtdışı eğitimlerini ülkeye döndüklerinde görevli oldukları otellerde sergilemekteler. Les Clefs d’Or Turkey yetkilileri tarafından yapılan açıklamada “Şimdi bu tecrübe ve birikimlerimizi İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerine aktararak Türkiye’de turizm eğitimine önemli bir katkılar sağlamayı ve turizm eğitimini daha üst seviye çıkmayı hedeflemekteyiz” ifadesini kullandılar.

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.