Mezopotamya Gastronomi Platformu kuruldu

Mezopotamya Gastronomi Platformu kuruldu
Hotel Gazetesi
Posted on Mart 15, 2022, 7:01 am
3 mins
hotelrunner hotelgazetesi hemen başla

Güney Doğu Anadolu coğrafyasının gastronomi zenginliklerini tanıtmak, tarladan sofraya sürdürülebilir projelere destek olmak, bölge şehirlerini birer Gastro-kent’e dönüştürmekamacıyla ‘Mezopotamya Gastronomi Platformu’kuruldu.

Mezopotamya Gastronomi Platformu kuruldu

Diyarbakır The Green Park Hotel’de ilk toplantısınıgerçekleştiren Mezopotamya Gastronomi Platformu (M.G.P)kurularak çalışmalarına başladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve etrafındaki şehirleri kapsayan platformun ilk toplantısına 11 ilden yaklaşık 60 kişi katılım gösterdi. Platform kanalıylaöncelikli olarak bölgenin gastronomi potansiyelini artırmak, şehirlerin ve yerel üreticilerin markalaşmasına katkıda bulunmak, az bilinen ürün ve lezzetlerin tanıtılmasını sağlanmak hedefleniyor.

Diyarbakır’da düzenlenen ve yoğun ilgi gören ilk toplantıda Mezopotamya Gastronomi Platformu (M.G.P) Başkanlığına seçilen deneyimli turizmci Hüseyin Aslan şunları söyledi:“Gastronominin ana vatanı Mezopotamya bölgesindeyiz, bu coğrafyanın çocukları olarak adını tarihe büyük puntolarla yazdırmış olan Mezopotamya bölgesinin yiyecek içecek kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Şehirlerimizin her biri Gastro-kent olabilecek potansiyele sahip. Bölgemiz için gastronomi alanında ortak akılla hareket edecek bir yapıya ihtiyaç olduğunu düşünüyorduk. Geniş katılımla ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıya katılan başta Diyarbakır İl Kültür Turizm Müdürü Cemil Alp, Belediye Kültür Daire Başkanı Ali Çelik, Diyarbakır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Fındıkdalı, eski Vakıflar Müdürü Metin Efsen, TGA Güneydoğu Anadolu Bölgesi Temsilcisi Selda Çiçek Veske’ye ve katılan diğer tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.Platformun kurulmasında bize her konuda fikir ve düşünceleriyle destek olan Gastronomi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Güneli’ye de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Amacımız kamu ve özel sektör iş birliğiyle Mezopotamya gastronomi kültürünü daha da yukarılara taşıyıp geniş kapsamlı çalışmalar yapabilmek. Katılım gösteren, destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Mezopotamya Gastronomi Platformu’nun resmiyet kazanması, yönetim, üye ve teşkilatlanma çalışmalarının yürütülmesi için Başkan yardımcılıklarına Selahattin Okçu ve Şemsettin Yıldız getirilirken Genel Sekreter , M.G.P sözcüsü Handan Atay ve Bölge basın danışmanı Nesrin Erdoğmuş oldu. Platform yönetimi önümüzdeki günlerde bölge illerinin valiliklerini ziyaret edecek, il kültür ve turizm müdürlüklerinde temaslarda bulunacak.

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
https://hotelrunner.com/tr/ozellikler/otel-yonetim-sistemi?pk_campaign=hotel-gzt
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.