BAŞARILI KADINLAR İÇİN EMEĞE SAYGI DURUŞU!

HG Editör
Posted on Mart 18, 2022, 5:57 pm
5 mins

TÜMBİKON ev sahipliğinde düzenlenen gecede, Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu tarafından, her biri kendi dalında uzman 15 kadına, başarılı çalışmalar için, “Emeğe Saygı Duruşu” ödülü verildi.

Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu’nun düzenlediği, her biri kendi dalında uzman 15 kadına, bir ömür vererek yaptıkları başaralı çalışmalar için, “Emeğe Saygı Duruşu” ödül töreni gerçekleştirildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne atfen, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu TÜMBİKON ev sahipliğinde, Gayrettepe Dedeman Otel’de 15 Mart’ta gerçekleştirilen “Kadın Emeğine Saygı Duruşu” töreni klasik müzik dinletisi ve hoş geldiniz kokteyli ile başladı. Açılış konuşmasını Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu Başkanı ve TÜMBİKON Genel Başkan Yardımcısı Asuman Karaşabanoğlu yaptı. Karaşabanoğlu, 8 Mart gününün bir anma, bir kutlama günü değil, kadın emeğine bir saygı duruşu günü olduğunun altını çizdi.

“SİZLER GÜNÜMÜZÜN KADIN KAHRAMANLARISINIZ”

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamdaki öncü rolüne vurgu yapan gecenin ev sahibi TÜMBİKON Genel Başkanı Cevdet Akay, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye’ye yayılan bir yapıyız.  Kadınlarımız ve gençlerimiz bizim için önemli. Bugün aramızda bilimde, sanatta, kültürde başarılı çalışmalara imza atmış, saygı duruşunu hakketmiş hanımefendiler var. Bu vesileyle onları tebrik ediyorum. Geçmişte nasıl milli mücadelede, kurtuluş savaşında kadın kahramanlarımız varsa, sizler de günümüzün kadın kahramanlarısınız. Bize de görev olarak sizleri desteklemek ve daha iyi çalışmalar yapmak üzere zemin hazırlamak düşüyor. Bu vesileyle TÜMBİKON olarak her zaman kadınların yanında olduğumuzu ve siyaset dünyasında , iş dünyasında ve sivil toplum kuruluşlarında daha fazla yer almalarını arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum.”

DEVLET OPERA VE BALESİNDEN ARMAĞAN

Devlet Opera Balesi’nden ünlü isimlerin sahne performansı sergilediği gecede, Ülkemizin tanınmış tenorlarından Kaan Buldular, Lena Şenol, Hande Cangökçe, Doğan Can Özdemir, Aylin Ateş, Seher Dalbastı Sağbaş, Gizem Keklikçi, Gül Küçükşahin bu özel geceye şarkılar armağan etti. Cam Tavanı Delen Kadınlar’ın manifestosu, Platformun kurucuları tarafından seslendirildi.

ÜNLÜ İSİMLER, ÖNEMLİ ÖDÜLLER

Birbirinden farklı uzmanlık alanlarında bir ömür vermiş 15 saygın isme ödüllerini TÜMBİKON Genel Başkanı Cevdet Akay, Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu Başkanı Asuman Karaşabanoğlu ile TÜMBİKON’da görev yapan başkan ve başkan yardımcılarından, ayrıca Eski Bakan Yüksel Yalova ve Kürşad Tüzmen, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, İBB STK Danışmanı Hasan Akkuş, ve Spor Programı Yorumcusu Hayri Ülgen takdim etti.

ZUHAL OLCAY
TÜMBİKON BAŞKANI CEVDET AKAY – AYŞE KULİN
Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan
Prof. Dr.Meriç Hızal
Işık Sadık Ahmet
Prof.Dr.Semahat Demir
Dr. Pervin Hayrullah
Gülten Abdula
Hülya Aksular
Prof.Dr.Necla Arat

Programda ödül alan isimler:

1-Ayşe Kulin

2-Ayşe Tek

3-Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan

4-Ganire Paşayeva

5-Gülten Abdula

6-Hülya Aksular

7-Işık Sadık Ahmet

8-İdil Biret

9-Prof. Dr.Meriç Hızal

10-Prof.Dr.Necla Arat

11-Prof.Dr.Nurhan Atasoy

12-Dr.Özlem Türeci

13-Dr. Pervin Hayrullah

14-Prof.Dr.Semahat Demir

15-Zuhal Olcay

ÖDÜL TÖRENİ FOTOĞRAFLARI İÇİN:

https://www.tumbikon.com/icerik/tumbikondan-camtavanidelenkadinlarimiza-ithafen-ozel-odul-900
hotelrunner hotelgazetesi hemen başla

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.