BIHTIH YA BIHTIH..!

BIHTIH YA BIHTIH..!
Cem POLATOĞLU
Posted on Mart 29, 2022, 11:33 am
4 mins

Hani bir video vardı ya, adam durumdan yakınıyor, “bıhtıh ya bıhtıh..!” diyor. Öyle valla. Biz bu Bakan-Başkan polemiğinden bıktık. Bunun zararını biz tüm turizmciler görüyoruz.

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla

BIHTIH YA BIHTIH..!

9 ilin katılımıyla ilk kez düzenlenen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı bana göre bu güne kadar doğuya yapılan en büyük hizmettir.

Ne yol, ne köprü, ne güvenlik önlemleri, ne de diğer yatırımlar… Hiç bir şey bölgeye Turizm kadar huzur, istihdam, refah ve gençlere gelecek sağlayamaz. Çünkü turizm barış dili olan bir sektördür. Yöre halkıyla, diğer kültürlerin iç içe, yüz yüze kaynaşmasını, birbirini tanımasını sağlayan bir sektördür.

BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE…

“Başım, gözüm üstüne…” Bu cümle Diyarbakırlının mottosudur. Diyarbakırlı, Misafirperverdir, bonkördür, misafire ekmeğinin yarısını değil gerekirse hepsini verir. Bu nedenle Turizm bölge insanına en uygun sektördür. Yeterli eğitim alamayan gençlere, düne kadar 2 seçenek bırakılmıştı, ya batıya gidecek, inşaatlarda veya otopark görevlisi olarak çalışacak, ya da … 

Ama turizm aşısı tutarsa on binlerce gence istihdam kapısı açılacak. Katma değeri yüksek, sıcak para girecek, bölgeye barış dili hakim olacak.

Buralarda ne görülür, nereler gezilir, ne yenir?” bir başka yazının konusu.

BU KEZ SAYIN BAKAN GELMEDİ…

Bölgede 9 ilin Belediye Başkanlarıyla, Valileriyle açılışı yapılan muhteşem bir fuar yapılıyor ve gözler elbette Turizm Bakanını arıyor. Ancak Sayın Bakan yok!. Peki, her ay kazansak da, kazanmasak da bu bölge dahil tüm turizmcilerinin para ödediği, Turizmin Gelişmesi için kurulan TURİZM GELİŞTİRME AJANSI – TGA burada mı? O da yok!. TGA, sadece Gala yemeğine sponsor oluyor ama bir şartla;  “Adımızı kullanma”. O niye?

BIHTIH YA BIHTIH..!

Hani bir video vardı ya, adam durumdan yakınıyor, “bıhtıh ya bıhtıh..!” diyor. Öyle valla. Biz bu Bakan-Başkan polemiğinden bıktık. Bunun zararını biz tüm turizmciler görüyoruz.  (videoyu hatırlamak isteyenler için link; https://www.youtube.com/watch?v=DhHiwrnGfMY )

Bu nedenle fuarda en çok duyduğum cümleyi değerli büyüklerimize aktarmak istiyorum;

“Lütfen artık baş başa verip sorunlarımızı çözün”

Twitter     : https://twitter.com/baracudacem

Facebook  https://www.facebook.com/cem.polatoglu.336/

instagram : http://instagram.com/baracudacem

Skypee      : andiamocem

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.