TÜROB’DA 2. ERESİN DÖNEMİ

TÜROB’DA 2. ERESİN DÖNEMİ
Hotel Gazetesi
Posted on Nisan 01, 2022, 10:10 am
7 mins
hotelrunner hotelgazetesi hemen başla

Müberra Eresin, 24. Olağan Genel Kurulda yeniden Türkiye Otelciler Birliği Başkanı oldu.

İlk döneminin faaliyet raporunu sunan Eresin, pandemiye rağmen sektörün gelişimi için verdikleri mücadeleyi anlattı. Eresin yönetim kurulu arkadaşlarına ve kurullara teşekkür etti. 

Türkiye turizm sektörünün en köklü ve en büyük temsilcilerinden TÜROB’un 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleştirildi. Tek liste ile seçime gidilen genel kurulda yapılan oylama sonucunda TÜROB’un yönetim kurulu belli oldu. Genel Kurul sonrası toplanan yönetim kurulu, Müberra Eresin’i yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçti. Böylece TÜROB’da ikinci Eresin dönemi başlamış oldu. Armin Zerunyan, Hediye Güral Gür ve Taner Yallagöz başkan yardımcılıklarına, İsmail Taşdemir de profesyonel Genel Sekreterlik görevine devam ederken, Divan Türkiye Genel Müdürü Murat Tomruk da TÜROB Yönetim Kurulu Koordinatörü oldu.

TÜROB Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Müberra Eresin (Başkan)  – Eresin Hotels/Eresin Turizm

Armin Zerunyan – Hilton Türkiye

Ayhan Hacıbektaşoğlu – Barın Hotel

Banu Dedeman – Dedeman Türkiye

Hediye Güral Gür – NG Otelleri

Kasım Zoto – Armada Hotel

Levent Erdoğan – My Dora Hotel

Murat Tomruk (Yönetim Kurulu Koordinatörü) -Divan Türkiye

Mustafa Topaloğlu – All Seasons Hotel

Nuri Kalyoncu – Point Türkiye

Recep Arifoğlu – Radisson Otelleri

Taner Yallagöz – Yaşmak Otelleri

Temel Aygün – Titanic Türkiye

Uğur Talayhan – Swissotel The Bosphorus

Uygar Koçaş – Le Meridien Etiler

Ziya Cihan – WOW İstanbul Hotel

COVİD-19 İLE MÜCADELEYLE GEÇTİ

Başkan Müberra Eresin, Genel Kurulu hazırlıkları çerçevesinde hazırlanan Faaliyet raporunun özetini, genel kurul üyelerine bizzat sunarken, TÜROB Yönetim Kurulu olarak eğitimden istihdama, tanıtımdan yatırıma kadar çok farklı alanlarda projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını, ancak çalışmalarının büyük bir bölümünü, bir anda ortaya çıkarak tüm dünyayı derinden etkileyen ve insan hayatını tehdit eden Covid-19 ile mücadeleye yönlendirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Eresin şöyle konuştu:

“Bu çalışmaların sonucunda önemli kazanımlar elde ettiğimizi özellikle belirtmek isterim. Uzun yıllardır bir türlü anlatamadığımız turizmin ülkemiz ekonomisi ve istihdamı için önemi ilk defa bu dönemde tüm kesimler tarafından anlaşıldı. Alınan bütün önlem ve tedbirlerde turizm ilk defa en önemli sektörler arasında yer almaya başladı.

Bu dönemde tüm çabamız sektörümüzün varlığını devam ettirerek hayatta kalmak oldu. Sektörümüzün bu dönemi en az hasarla atlatabilmesi için kamu ve yetkili kurumlarla sürekli temas halinde kaldık ve taleplerimizi, durumun önemini ilgililere aktarmaya çalıştık. TÜROB’un ve tabii ki tüm sektör paydaşlarının kurduğu temaslar neticesinde çok sayıda eylem planları devreye konuldu. Verilen destekleri her zaman olumlu karşıladık, teşekkürlerimizi sunduk, ama eksiklikleri, ihtiyaçları, acil alınması gereken önlemleri ve ne derece efektif olduğu yönünde fikirlerimizi de söylemeye devam ettik.”

KURULLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Sosyal Sorumluluk çalışmalarından, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine, seminer ve eğitim programlarından, sektörel çalışmalar ve Lobi Faaliyetlerine kadar ana başlıklar halinde geniş bir sunum gerçekleştiren Eresin, “Covid-19 sürecinde temel hedefimiz İstihdamın ve İşletmelerin sürdürülebilirliğini sağlamak oldu. Hemen belirtmeliyim ki, Covid-19 sürecinin bu kadar uzayacağı tahmin bile edilememiş, birkaç hafta içerisinde “eski normalin” devam edeceği düşünülmüştü. Ancak, beklentinin ötesinde “Yeni Normallerle” tanıştık ve artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Günümüzde, Sektörümüze yönelik hayata geçirilen kısıtlamalardan geride kalan sadece nargile sunum ve saat 24:00 sonrası canlı müzik yasaklarının da kaldırılması için yoğun çaba içerisinde olduğumuzu belirtirim” dedi.

Eresin, tüm faliyetlerde alınan başarılı sonuçlar ve gelinen nokta itibariyle, yönetim kurulundaki arkadaşlarına ve birliğin çalışma komitelerine teşekkür etti. 

HOTEL GAZETESİ’NİN NOTU:

Türkiye’nin Turizm Sektörünün en köklü ve en büyük temsilcilerinden TÜROB’u, başarıyla gerçekleştirdiği 24. Olağan Genel Kurulundan dolayı kutlarız. 2. Kez Başkanlığa seçilen Sayın Müberra Eresin’i ve Yönetim Kurulu Üyelerini ayrıca tebrik ederiz. Turizm Sektörünün sesi gazetemizi iş birliği yapılan kurumlar arasına almak suretiyle gösterilen ilgiye teşekkür eder, ülkemizin ve turizm sektörünün gelişimi adına verilen her türlü mücadelede TÜROB’un yanında olduğumuzu bu vesiyle ile bir kez daha hatırlatırız.

Hotel Gazetesi Yayın Kurulu

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.