KALİFİYE PERSONEL MALİYET DEĞİL AKSİNE TASARRUFTUR

KALİFİYE PERSONEL MALİYET DEĞİL AKSİNE TASARRUFTUR
MİLAD RAHGOZAR
Posted on Nisan 21, 2022, 8:50 am
5 mins
hotelrunner hotelgazetesi hemen başla

KALİFİYE PERSONEL MALİYET DEĞİL AKSİNE TASARRUFTUR

Türkiye’de 1980’li yılların başlarından itibaren hız kazanan turizm yatırımları artıyor fakat turizm sektörünün en önemli unsuru olan hizmet ve hizmeti sunacak kalifiye personelde ciddi sorunlar yaşanıyordu. 1986 Tarihinde 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çıktıktan sonra birçok şehirde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, birçok üniversite bünyesinde Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ve Otel İşletmeciliği Fakültesi açıldı, ayrıca Turizm Eğitim Merkezi gibi kurumlarla kısa sürede turizm sektörü için personel yetiştirildi. Böylece sektörün kalifiye personel ihtiyacı belirli bir oranda giderildi.

Günümüzde ise turizm eğitimini tamamlamış, kendini yetiştirmiş kalifiye personel sayısının fazla olmasına karşın işletmeler maliyetinin yüksek olacağı ve doğal olarak kalifiye olmayan personelden daha yüksek maaş talep edecekleri için bu bireyleri tercih etmiyorlar veya düşük maaş teklif ettikleri için işe alım konusunda problem yaşanıyor. Bütün sektörlerde olduğu gibi aynı işi daha uyguna yapabileceğini iddia eden ve sunulan bütün şartları kabul eden bireyler mevcuttur. Önemli olan işin niteliği ve çalışanların bu niteliği hangi ölçüde taşıdıklarını ölçmektir.

Sektörümüz popüler bir sektör, kar oranları ve prestijli bir iş olması sebebi ile asıl işi turizm olmayan ve bu konuda herhangi bir tecrübesi olmayan yatırımcılar sektörümüze yatırımlar yapmaya devam etmektedir. Burada bize zarar veren unsur ise, turizm yatırımlarının inşaat, tekstil, gıda vb. sektörlerdeki ticari mantıklar ile yönetilmeye çalışılmasıdır. Unutulmamalıdır ki bizim en önemli unsurumuz hizmettir. Sunduğu hizmet ve bu hizmetlerin niteliği olmadığı takdirde beklentiyi asla karşılamamaktadır.  

Günümüzde turizm ve otelcilik, gastronomi gibi bölümlerde öğrenim gören veya mezun olmuş, kendilerini dil bilgisi ve teknoloji ürünlerinin kullanımı konusunda donatmış genç bireylerin sayısı hızla artmakta fakat bu bireyler istihdam konusunda sorun yaşandığı için sektörümüzü terk etmekte veya geçici olarak farklı sektörlerde çalışmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki kalifiye personel doğru araç gereç kullanımı ve işin püf noktalarını bilmesi sebebi ile hem tasarruf hem de sunduğu hizmetin kalitesi ile müşteri memnuniyeti, müşteri memnuniyeti kazanımı ile hem çalıştığı işletmeye hem de ülke turizmine katkıda bulunur…

Kimdir / Milad Rahgozar Hotel Şahinler / Genel Müdür

1991 İran/Tahran doğumlu olan Milad Rahgozar ilkokul eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra
lise eğitimi için Muğla’ya yerleşmiş olup başta Bodrum, Marmaris ve Kuşadası olmak üzere sektörün
önemli tur operatörleri ve otellerinde görev yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışında insan kaynakları
yönetimi, dijital pazarlama ve finans eğitimleri aldı. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Turizm ön
lisans eğitimini aldıktan sonra İstanbul Arel üniversitesinde turizm ve otel işletmeciliği Lisans eğitimini
tamamlamış olup akabinde tekrar İstanbul Arel üniversitesinde otel yöneticiliği yüksek lisans eğitimini
tamamladı. Farsça ve İngilizce konuşmaktadır. Turizm stratejileri derneği (TURİST) kurucu üyesidir.
Antalya’da görev yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti ve yaklaşık 2019 yılının sonundan itibaren
Lalelide bulunan ve 1978 yılından beri hizmet veren Şahinler Hotelde genel müdür olarak görev
yapmaktadır.

Paylaşmak Güzeldir
MİLAD RAHGOZAR
1991 İran/Tahran doğumlu olan Milad Rahgozar ilkokul eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra lise eğitimi için Muğla’ya yerleşmiş olup başta Bodrum, Marmaris ve Kuşadası olmak üzere bu bölgelerde bulunan sektörün önemli tur operatörleri ve otellerinde görev yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışında işletme yönetimi, insan kaynakları yönetimi, dijital pazarlama ve finans eğitimleri almıştır. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Turizm ön lisans eğitimini aldıktan sonra İstanbul Arel üniversitesinde turizm ve otel işletmeciliği Lisans eğitimini tamamlamış olup akabinde tekrar İstanbul Arel üniversitesinde otel yöneticiliği yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Farsça ve İngilizce konuşmaktadır. Turizm stratejileri derneği (TURİST) kurucu üyesi ve Old City otelciler platformu yönetim kurulu üyesidir. Ortadoğu merkezli uluslararası bir tur operatörünün Türkiye temsilcidir. Antalya’da görev yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti ve yaklaşık 2019 yılının sonundan itibaren Lalelide bulunan ve 1978 yılından beri hizmet veren Şahinler Hotelde genel müdür olarak görev yapmaktadır.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.