25 -27 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde sektörü buluşturan Turizm Medya Grubu’nun Başkanı Volkan Ataman:“Mice’ın Kalite Çıtası Yükselecek”

HG Editör
Posted on Mayıs 24, 2022, 10:43 am
18 mins

ACE Of MICE EXHIBITION By TURKISH AIRLINES 9. kez kapılarını açıyor

Turizm Medya Grubu’nun 2014 yılından beri her yıl düzenlediği ACE of M.I.C.E Exhibition by Turkish Airlines Kongre, Toplantı ve Etkinlik Fuarı; bu yıl 25-27 Mayıs tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde başlıyor.

Türkiye’de MICE sektörünün gelişmesi, büyümesi ve kendi içinde birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla 2007 yılında kurulan Turizm Medya Grubu’nun 2014 yılından beri her yıl düzenlediği ACE of M.I.C.E Exhibition by Turkish Airlines Kongre, Toplantı ve Etkinlik Fuarı; bu yıl 25-27 Mayıs tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Türkiye MICE sektörünün bilinirliğini küresel ölçekte arttırmayı hedefleyen fuar, düzenlenen organizasyonlar, şovlar ve uzman konuşmacıların katıldığı panellerle, Türk turizmini hem dünyaya tanıtırken, aynı zamanda sektörün geleceğine ışık tutarak her yıl yönünü yeniden belirlemesini sağlıyor.

TURİZM MEDYA GRİBİ BAŞKANI VOLKAN TAAMAN

Bu organizasyonla Türk Mice sektörünün yönünü tayin eden Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, fuarın tüm detaylarını Hotel Gazetesi’ne anlattı:

MICE ENDÜSTRİSİNİN YILDIZ MARKASI

Dev bir marka haline gelen ACE of M.I.C.E. projesi ile bugüne kadar neler gerçekleştirdiniz?

2013 yılından itibaren her yıl gerçekleştirilen ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Fuarı; yürüttüğü global iletişim kampanyası ile Türkiye MICE sektörünün bilinirliği ve algısının global anlamda arttırılması, profesyonel hosted buyer programıyla yeni müşteri ve pazarların kazanılması, fuar kapsamında gerçekleştirilen network ve AMEzing partiler ile sektörün kendi içerisinde birlik beraberliğinin ve motivasyonunun sağlanması, sektöre yönelik düzenlenen zirve, workshop, seminerler ile sektörümüzün kalite çıtasının yükseltilmesini sağlayarak  bu alanda ülkemizin en vizyoner ve önemli etkinlikleri arasında yer aldı. ACE of M.I.C.E. Awards ise kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde hizmet veren kurum ve kuruluşlarda daha mükemmele ulaşma arzusu yaratmayı ve Türkiye MICE sektörünün bilinirliğini küresel ölçekte arttırmayı hedefleyen, global MICE sektörünün en büyük ödül törenidir ve 2012 yılından bu yana hiç ara verilmeden gerçekleştirilmektedir. Ödül törenimizin 9.’sunu farklı bir konseptte Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards adı ile ilk kez Antalya’ya taşıdık. Katılımcılara ulusal ve uluslararası kurumsal satın alıcı ile B2B toplantı yapmalarına olanak sağlarken, network parti ve ödül töreni ile bu birliktelikleri eğlence ile güçlendirdik ve Antalya MICE sektörüne çok ciddi katkı sağladık.

Bugün geldiği nokta itibariyle özellikle son sekiz yılda ülkemizin yaşamış olduğu büyük sıkıntılara rağmen ACE of MICE ile global turizm ve MICE endüstrisinin yıldız marka konumunda olmaktan gurur duyuyoruz.

Hosted Buyer Programı hakkında bilgi verir misiniz?

Turizm ve MICE sektörü profesyonelleri B2B ile tekrar bir araya geliyor. Uluslararası Hosted Buyer Programı kapsamında; yurt dışı pazardan katılacak uluslararası incentive firmaları, PCO, DMC ve kurumsal satın alıcılar fuar kapsamında katılımcı firmalarla B2B görüşme gerçekleştirecek. 2022 için artan sayıda uluslararası endüstri partneri ve medya kuruluşuyla yapılan iş birlikleri sayesinde hem nicelik hem de nitelikli bir hosted buyer programıyla katılımcılar networklerini genişletme imkanı bulacaklar. Fuarın uluslararası MICE pazarlarındaki görünümünün ve konumunun yükseltilmesi noktasında belirlenen kapsamlı iletişim stratejisi çerçevesinde başta MICE ve etkinlik turizmi odaklı çalışan medya kuruluşları ve uluslararası derneklerle iş birlikleri genişletiliyor.

Turizm Medya Grubu 16 yıldır turizm ve MICE sektörünü bir araya getiriyorsa burada bir misyonumuz var demektir. Biz ekipçe, paydaşlarımızla, sponsorlarımızla, destekçilerimizle o kadar yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz ki 25-27 Mayıs’a…

ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines 2022’in içeriği hakkında bilgi verir misiniz? Bu yıl katılımcı ve ziyaretçileri bekleyen yenilikler var mı?

Sürdürebilir Gelecek temasıyla 9 kez düzenleyeceğimiz fuar, sektör profesyonellerine benzersiz bir MICE deneyimi yaşatırken sektörünün ticari hacmini arttırmaya hazırlanıyoruz. 15.000 profesyonel ziyaretçisi, katılımcılarımıza özel oluşturulan Hosted Buyer Lounge alanında 160 ulusal-uluslararası satın alıcı ile B2B toplantılar, yepyeni perspektifler açan oturum programları, network aktiviteleri ve birbirinden renkli içerikleri ile benzersiz bir MICE deneyimi yaşatmaya çalışacağız. Fuarın ikinci gün akşamı CVK PARK BOSPHORUS otelde gerçekleştirilecek AMEzing Parti ile de katılımcılarımıza eğlence ve networkü bir arada sunuyor olacağız.

INFİNİTY VİSİUAL FX STUDİO ETKİSİ!

Organizasyondaki farklı içerikler hakkında bilgi verir misiniz?

Sürdürebilir Gelecek temasıyla düzenlenecek olan fuarımız, sektör profesyonellerine benzersiz bir MICE deneyimi yaşatırken, sektörünün ticari hacmini arttırmaya hazırlanıyor. Fuara attığınız ilk adımdan itibaren katılımcıları büyüleyecek, benim de ortağı olduğum Infinity Visiual Fx Studio’nun yapacağı özel konsept ve deneyim alanları ile sizleri ACE of MICE’ın etkileyici ortamında ağırlamaya hazırlanıyoruz. Sürdürülebilirlik konusuna çok önem veriyoruz ve bu konuyu öne çıkaracak olan zirve programımız, konuşmacılar ve iletişim kampanyamız ile sürdürülebilirlik konusunu gündemde tutmaya çalışıyor olacağız.

İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salon’da gerçekleşecek  “Suntainable Future Summit” kapsamında ülkemizde ve dünyada yaşanan su ve enerji verimliliği, iklim krizi, karbon emisyonundan tutun, sıfır atık ve toplumun her alanında eşitliği konuşuyor olacağız.

Sürdürebilirlik alanında uzman isimler 25 Mayıs’ta ana oturumda İklim Değişikliği, Su ve Enerji Verimliliği’ni ele alacaklar. Sonrasında çok önemli markaların yöneticileri sürdürebilirlik konusunda gerçekleştirmiş oldukları projeleri anlatacaklar. Tüm kurumlar gibi sürdürebilirliği destekliyor ve bu alanda yapılan çalışmaları duyurmaya çalışıyoruz.

Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards Hakkında Bilgi Verir Misiniz?

9 yıldır başarı ile gerçekleşen ACE of M.I.C.E. Awards’u 2021 yılında Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards olarak yeni ismi ve konseptiyle birlikte  7-9 Kasım 2021 tarihinde Antalya’da gerçekleştirdik. Ulusal ve uluslararası 130 kurumsal satın alıcıyı ve yüzlerce sektör profesyonelini ağırladığımız etkinlikte 3 günde 7000 üzerinde B2B toplantı gerçekleşti. Her akşam gerçekleştirilen nefes kesici partileri, network etkinlikleri ile iş ve eğlenceyi bir arada sunarak çok ciddi bir etkileşim yakaladık. 9 Kasım akşamında gerçekleşen Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards törenine ise ; kırmızı halı seremonisi, şovları, muhteşem sahnesiyle büyüleyici bir tören hazırlarken etkinlik sektörünün en iyilerini ödülleriyle buluşturduk.  MICE sektörünü bu kadar üst düzeyde Antalya da bir araya getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

ETKİNLİK SEKTÖRÜNÜN AS’LARI 29-31 EKİM’DE BULUŞACAK

29-31 Ekim tarihlerinde Nirvana Cosmopolitan Hotel’de gerçekleştirilecek Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards Hakkında Söylemek İstedikleriniz.

Etkinlik sektörünün As’larını 29-31 Ekim 2022 tarihlerinde 10. Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards ile her zaman ki gibi en üst düzeyde bir araya getirmeye hazırlanıyoruz. 10 yıl dile kolay ve 10 özel bir sayı. Cosmos konseptiyle gerçekleştirilecek etkinliğimize Nirvana Cosmopolitan Hotel ev sahipliğini yapıyor olacak. Convention alanında stant ve B2B alanının olacağı etkinliğimizde 100 kurumsal marka, 30 uluslararası satın alıcı ve yüzlerce MICE alanında hizmet sunan firma 3 gün boyunca bir arada olacaklar. B2B toplantılar dışında etkileşimi arttıracak etkinlikler, partiler ve finalde ise muhteşem şovları ve kırmızı halı seremonisi ile çok uzun süre konuşulacak olan ödül töreni ile etkinliğimiz sonlanacak.

Antalya’ya Turizm Medya Grubu olarak çok önem veriyor ve MICE alanında marka değerine katkı sağlamak için çalışmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Ticaret odamız, kongre büromuz, valiliğimiz, belediyemiz ve sektör derneklerimizde yanımızda olarak bizlere büyük destek sağlıyorlar. Kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu yıl 2021’e kıyasla rakamlar nasıl görünüyor?

2021’de kısıtlamalar sebebi ile uluslararası katılımcılarımızdan etkinliğe gelemeyen firmalar oldu maalesef.  Covid bir nebze de olsa ziyaretçi sayımızı da etkiledi. Fakat yine de etkinliğimizi en üst düzeyde gerçekleştirdik.

ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines yılın en önemli turizm ve MICE sektörü buluşması… Bütün paydaşlarımıza ve sektörümüze büyük moral vermeye geliyoruz. Ziyaretçi sayısı için bir rakam vermek istemem ama şu an çok büyük ve kapsamlı bir iletişim kampanyası yürüttüğümüzü ve bu alanda çok değerli destekçilerimizin olduğunu söyleyebilirim.

İşiniz ve ACE of M.I.C.E. etkinliği söz konusu olduğunda sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?

ACE of M.I.C.E. benim tüm hayatımı kapsıyor. Gittiğim etkinliklerde, gezdiğim ülkelerde, tanıştığım kişilerde bana ilham olan, yeni fikirler oluşturan her şey heyecan veriyor diyebilirim. Ve bu farklılıkları gerçeğe taşıyabilmek, katılımcılara bu deneyimi yaşatabilmek işte o bambaşka bir heyecan…

TURİZM MEDYA GRUBU BAŞKANI VOLKAN ATAMAN

2023’te ACE of M.I.C.E. için planlarınız neler?

2023 ACE of M.I.C.E. için bambaşka bir yıl olacak. Uluslararası katılımı güçlendirecek iş birlikleri yapıyoruz.

MICE sektörüne hacim sağlayacak satın alıcıları etkinliğimize dahil ederek sektörümüzün gelişmesi ve yeni iş birliklerinin oluşmasına önderlik etmeye devam ediyor olacağız.

Ayrıca Masters of Events kapsamında etkinliğimizi Antalya haricinde Kıbrıs’ta da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tarihler netleştiğinde duyurularını yapıyor olacağız. Yani ACE of M.I.C.E.’la dolu bir yıl olacak.

Etkinlik sektöründe çalışmaya devam etmeniz için size ilham veren nedir?

Bu sektörde çalışmak öncelikle heyecan verici. Etkinliklerimizin hazırlık süreci, yeni fikirler, yeni teknoloji ve sonunda onları hayata geçiriyor olmak inanılmaz keyifli. Mesela 2021 yılında hazırlamış olduğumuz açılış şovu için onlarca kişi günlerce uyumadı. Infinity Visiual Fx Studio’nun özel konsepti ile hazırladığımız sahne şovu, kullanılan teknoloji, kurulan sahne inanılmazdı. Bittiğinde insanların gözündeki o heyecan ve hayranlık sanırım bana ilham veren şey tamda bu. Büyük bir emek ve sonrasında da gelen takdir.

Bugün yüzleşmemiz gereken bir sonraki büyük zorluk da  Ukrayna’daki savaş. Bu durum Türkiye’deki turizm ve MICE endüstrisini nasıl etkiledi? Turizm ve MICE sektörünün yakın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Savaş tartışmasız çok kötü bir şey ve en kısa sürede barışın gelmesini temenni ediyoruz. 2021 yılında pandemiden kaynaklı  seyahat yasaklarının zaman zaman devam etmesine rağmen Türkiye’ye Rusya’dan 4.694.422 Ukrayna’dan ise 2.060.008 turist tatile geldi. Şu an savaş gerçekliği var ve Ukrayna Türkiye tatile gelen kişi sayısında çok ciddi düşüş olacaktır. Türkiye diplomatik olarak her iki tarafa da aynı mesafede kalarak barışın sağlanması için çok ciddi uğraşlar veriyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da gerçekleştirilen diplomatik forum da çok başarılı geçti. Sektörel açıdan bakarsak, Rus turistlerin ve MICE amaçlı grup organizasyonlarının her şeye rağmen Türkiye’ye geleceklerini ön görüyorum. Savaş sonrası toparlanma sürecinde ise incentive etkinlikleri daha fazla oranda Türkiye odaklı gerçekleştireceklerdir diye düşünüyorum.

hotelrunner hotel gazetesi
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.