Yeni Nesil B2B Tripholi, payasaya girdikten kısa süre sonra adeta kuralları değiştirdi

TRIPHOLI
HG Editör
Posted on Haziran 09, 2022, 11:18 am
15 mins

Genel Müdür İlknur Paksoy iddialı konuştu:

Global bir B2B oyuncusu olarak piyasaya sürülen ve kullanımı kolay sistemiyle, turizm profesyonellerinin tercihi haline gelen Tripholi, 350.000’den fazla otelin dinamik fiyatlarının görülebileceği ‘lüks rezervasyon sistemi’ olarak, önemli ölçüde mesafe kat etti. Yalnızca seyahat danışmanları, saygın tur operatörleri, perakende seyahat acenteleri ve seyahat yönetimi şirketleri ile işbirliği yapan Tripholi’nin Genel Müdürü İlknur Paksoy ile konuştuk. Hotel Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aliye Üçbaş’a verdiği röportajda, sistemin başarısı, şirketin yapısı, hedefleri ve  vizyonundan misyonuna tüm sorularımıza samimi yanıtlar veren İlknur Paksoy’un açıklamaları, her turizm profesyoneli için not edilecek ipuçlarıyla dolu.  Genel Müdür İlknur Paksoy iddialı konuştu:

HOTEL GAZETESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ ALİYE ÜÇBAŞ / TRIPHOLI.COM GENEL MÜDÜRÜ İLKNUR PAKSOY

• Sevgili İlknur Paksoy, Turizm profesyoneli olarak, okuyucularımız için sizi tanıyabilir miyiz?

Selamlar, Ben İlknur Paksoy. Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunuyum. Aynı zamanda master yaptım. 2012 yılında İran pazarı ile başladığım acentecilik serüvenime, yaklaşık sekiz yıl Ortadoğu pazarında çalıştıktan sonra, şimdi ise gerçekten severek yürüttüğüm global pazara hizmet veren Tripholi.com Genel Müdürü olarak devam etmekteyim. 

• Pandemide turizm sektörü durma noktasına geldi. Bu süreçte siz yeni marka Tripholi ile giriş yaptınız. Tripholi’nin kuruluş hikayesi nasıl, ileriye dönük hedefleri nelerdir?

Gerçekten dediğiniz gibi, Turizm sektörü durma noktasında iken, herkes ileriye dönük kaygı ve endişe içindeyken, sevgili Patronum İsmail Abidin, güzel bir projeyle Türkiye Pazarına girmeye karar verdi. Maalesef herkes personel azaltmaya çalışırken biz pandemide personel alımları yaptık. Pandemiyi deyim yerindeyse adeta kendimiz için bir fırsata çevirip altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Sistemimizi kurduk. Marketing çalışmalarına başladık. Aynı zamanda pandemi sonrası misafir eğilimleri, değişecek olan turizm profili, hedef ülkeler, pazar çeşitlendirmesi, potansiyel yaş gurupları, potansiyel harcama alanları, değişecek olan alım gücü, yer ve ülke değiştirmekle ilgili ihtiyaç derecelendirmeleri gibi konularda profesyonel fizibilite çalışmaları yaptık. Elde ettiğimiz sonuçlar doğrultusunda da mevcut operasyonumuzu, hedeflediğimiz pazar ve yaş guruplarına göre planladık. Aynı zamanda güçlü bir pazarlama ağı oluşturarak da hedeflediğimiz ülkelere workshop takvimleri oluşturduk. Bu takvim doğrultusunda da hedef ülkelerdeki yerel ve ulusal reklam çalışmaları ile pazardaki duruşumuzu güçlendirdik. 2022 yılı sonunda da hedeflediğimiz geceleme ve karlılık hedeflerimizi tutturacağımıza, hatta bu hedeflerin üzerine çıkacağımıza dair inancımız çok yüksek. Güçlü, genç ve dinamik bir yapı kurduk. Ekibimize çok güçlü isimler kattık ki bu isimlerden en önemlisi Katherine Pınar Hanım’dır. Gerek sektör tecrübesi gerekse de başarılı iş geçmişiyle ekibimize farklı bir enerji kattı. Ekip olarak her ay hedeflerimizin üzerine çıkarak yürümeye devam ediyoruz. Tripholi.com ülkemizde henüz iki yaşında olmasına rağmen, patronumuz İsmail Abidin Bey’in ciddi bir turizm geçmişi var. Ayrıca tüm ekibi de alanlarında en iyilerden seçtik. 

Tripholi.com’un Vizyonu ve Misyonu nedir? 

Vizyonumuz; eksiksiz bir çözümle ‘yeni bir gerçeklik’ ile uyumlu yeni ürünler geliştiren yeni nesil bir B2B. Misyonumuz; seyahat endüstrisini yeniden harekete geçirecek, dinamik, geliştirici, güvenli ve sorunsuz bir organizasyon şeması ile ülke ekonomisindeki pazar payımızı arttırmak. 

Tripholi.com, B2B olarak ülkemizde pazara girer girmez ilk söylediği cümle şu idi: ‘Biz yeni nesil bir B2B’yiz.’ Nedir bu yeni nesil B2B? 

Ülkemizde otelci arkadaşlarımızın korkarak yaklaştığı bir şey aslında B2B. Hemen hemen birçoğu fiyatlarımız afişe oluyor korkusu yaşıyor. Biz de bunun bilincinde olarak kapalı bir yazılım oluşturduk. Kendi operatörlerimizin kendi şifreleriyle sisteme girip rezervasyon yapabildiği, tüm sezon fiyatlarını istese de göremediği, sadece belirli tarih aralıklarına izin verdiğimiz, akabinde tur ve transfer alarak ve isterse uçak biletini de satın alabildiği, yani kendi ürününü oluşturup paketleştirebildiği, nihayetinde de total bir rakamı görebildiği bir yapı oluşturduk. Her operatörümüzün kendine ait bir profili ve başarı puanlaması var. Rezervasyon ve satış sayısı arttıkça bizden çok daha özel bütçeler ve promosyonlar alabildiği, hizmet aldığı oteller hakkında puanlama ve yorum yapabildiği, tamamen reel verilere dayalı grafiklerle kendi kazancını, gelirini ve giderini ölçebildiği, müstesna bir sisteme sahibiz. İki yıldır hizmet verdiğimiz otelci arkadaşlarımızın da çalışma şeklimize alışıp, memnun olduğu iki yönlü kazanım oluşturabildiğimiz bir sistem oluşturduk, mutluyuz açıkçası. 

TRIPHOLI.COM GENEL MÜDÜRÜ İLKNUR PAKSOY

• Seyahat acentası olarak verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

Tripholi.com üç ayrı branştan oluşuyor aslında. B2B online, Leisure ve Mice. Her branş kendi işini yapıyor. Her departman kendi ekibiyle çalışmakla birlikte, günün sonunda biz Tripholi’yiz diyerek tek bir masa etrafında toplanıyoruz. Global bir satış ağımız var. www.tripholi.com adresimizden Tripholi b2b sayfamız üzerinden şifrelerini kullanarak giriş yapan operatörlerimiz, dünyanın her yerine tur, transfer, uçak bileti ve otel alabiliyor, araç kiralayabiliyor ve eğer isterse kendi paketini kendi oluşturabiliyor. Keyifli, kullanımı kolay ve etkin bir yazılımımız var. Operatörlerimize kullanım rahatlığı sunmanın yanı sıra yaptığımız güçlü bankacılık anlaşmalarıyla kolay bir şekilde ödemelerini de gerçekleştirebiliyorlar. Leisure departmanımız kendi içinde ikiye ayrılıyor. Grup ve FIT olarak. Mice departmanımızı yeni kurduk. Güzel teklifler de gelmeye başladı. Açıkçası beni en çok bu departman heyecanlandırıyor. Çok şey beklediğim dinamik ve gelecek vadeden bir ekip. Hem incoming hem de outgoing taleplerde başarılı işler ortaya çıkmaya başladı. Tripholi Mice markası hem mice incoming, hem mice outgoing hem de yurt içi mice hizmeti veriyor. Bu yönde yatırımlarımızı artırma hedeflerimiz var. Mice sektörüne Tripholi standartlarını kazandıracağız.  

• Seyahat acentalığı, birbirinden farklı birçok yeniliği ve dünyadaki trendleri takip etmek zorunda. Sizin hedef ya da örnek aldığınız pazarlar var mı? Bu uyarlamayı Tripholi.com’da nasıl yapıyorsunuz?

Seyahat acentalığı, tabiri yerindeyse sürekli gözümüzün ve kulağımızın açık olmasını gerektiren bir iş. Hizmet verdiğimiz tüm ülkelerdeki siyasi, ekonomik, trend eğilimler, kültürel etkinlik takvimleri, eğitim ve öğretim takvimleri, sağlık talepleri dahil bütün her şey hakkında bilgimizin olmasını gerektiren, sürekli araştırma, geliştirme, pazar sayılarımızı artırma, değişen dünya düzenine göre oluşan yeni akımları ülkemize ve organizasyon şemamıza uydurma, öngörüler oluşturup, yeni seçenekler ortaya koyup, tatil trendlerini güncel tutma, hatta gerekirse yeni akımlar oluşturmak adına çeşitli adımlar atıyoruz bizler de. Tripholi.com şu an için 30 farklı ülkeden ülkemize incoming yapan bir organizasyon. Önümüzdeki beş yıl içerisinde pazardaki payımızda ciddi bir değişimi hedefliyoruz ve bu hedefler doğrultusunda ARGE çalışmaları yaparak, adım adım, bilimsel verileri de arkamıza alarak ilerliyoruz. 

• Pandemiden sonra seyahat anlayışı değişti mi? Trendler neye göre değişiyor? Yeni trendler nelerdir?

Sizin de bildiğiniz üzere salgın iki yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Yaz aylarının yaklaşması ile de insanlardaki kapanma sonrasındaki seyahat ihtiyacı iyice arttı. Fakat tüm aşılama çabalarına rağmen yeni varyantların ortaya çıkışıyla birlikte dünya genelindeki seyahat koridoru listeleri devamlı değişiyor. Bu da Turizm sektörü için ekstra sağlık ve güvenlik önlemleri alma ihtiyacı yaratıyor. Tüm bu gelişmelerle birlikte turizmin sürdürülebilir bir şekilde yeniden başlatılması için artan bir talep de söz konusu. Küresel turizmin büyümesinin beraberinde getirdiği aşırı kalabalık şehirler, çevresel bozulma, hava kirliliği gibi sorunlar, artık keskin bir odak noktası haline geldi. Hava, kara ve deniz yolculuğundaki kısıtlamalar ile birlikte pek çok gezgin gerek kısıtlamalar, gerekse de tedbir amaçlı yurt içi seyahatlere yöneldi. 2020’de karavan ve bisikletlere olan ilgi yüksek seviyelerde seyretti. Konaklama için de güvenlik ve hijyenik nedenlerden ötürü kamp ve tatil evlerine talep, geçen yıllara oranla arttı. Pandemi ile birlikte değişen ve yerleşen bir diğer alışkanlık da temassız teknoloji oldu. Dünya genelinde mobil check in gibi teknolojik kolaylıklar yaygınlaştı. Oteller temassız teknolojiye yönelmeye başladı. Biz seyahat acentaları temassız online teknolojilere olan yatırımlarımızı arttırdık. Değişen dünya trendleri ile birlikte İnsanların hobileriyle entegre seyahatler planlamaya yönelmesinin, spor ve gastronomi seyahatlerine olan talebi arttıracağı yönündeki çalışmalarla doğru orantılı olarak operatörlerimize geniş seçenekler oluşturduk. Pandeminin değiştirdiği seyahat endüstrisine uyum sürecini doğru kullanmaya özen göstermek durumundayız diye düşünüyorum. 

• Sektörde Tripholi.com’u diğer acentalardan ayıran özellik nedir?

Kendine ait bir AR-GE departmanı olan, sürdürülebilir turizm anlayışıyla doğru orantılı bir şekilde elde edilen bilimsel veriler doğrultusunda düzenli ve profesyonel bir fizibilite departmanına sahip, yatırımlarını global trendlere uygun bir şekilde planlayan, yeni nesil bir B2B anlayışını ülkemizde geliştirerek uygulayan bir organizasyon şemasına sahibiz. Belki bu yönümüzle ayrılıyor olabiliriz. 

•  Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Evet var. Yeni çocuğumuz Türkiye iç pazar B2C ile direkt müşteriye yönelik www.tatilmarketim.com markamız kısa bir süre sonra hizmete başlayacak. 

Yapmış olduğunuz nazik ziyaretiniz için sizlere ve tüm Turizm gazetesi ailesine çok teşekkür ederim. Verimli bir sohbet olduğuna inanıyorum. 

Söyleşimizin sonuna bir slogan bırakmak isteseydiniz bu ne olurdu? 

Tripholi.com hizmet ağında, mutlaka herkes için bir iş birliği seçeneği vardır

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.