“HEDEFİMİZ 2023’TE 50 BİN TURİST GETİRMEK!”

HG Editör
Posted on Haziran 14, 2022, 3:42 pm
7 mins

İsrail’den Trabzon’a Charter operasyonlarına başlayan Yusra Turizm’in sahibi Ali Fansa Hotel Gazetesi’ne konuştu: 

Çeyrek asırdır Pegasus adına Hac ve Umre organizasyonları düzenleyen Yusra Turizm, yaklaşık 6 yıldır Körfez bölgelerinden gelen misafirler için A’dan Z’ye ‘VIP’ hizmeti sunuyor.

YUSRA TRAVEL

2022 başında Grup Charter operasyonlarına başlayan Yusra Turizm, önemli bir adım daha atarak bölgeye Körfez ülkeleri başta olmak üzere İsrail ve diğer Ortadoğu ülkelerinden turist getirecek bir organizasyona imza attı. İsrail pazarında büyük bir operasyona imza atarak, Trabzon’a uzun yıllar sonra ilk charter seferini Pegasus Havayolları ile tekrar başlatarak Ramazan Bayramı’nın ilk günü Trabzon’a inen ilk uçağı düzenledikleri törenle karşıladılar. Türk turizmi ve Doğu Karadeniz için oldukça önemli bu adımı atan Yusra Turizm’in deneyimli sahibi Ali Fansa ile konuştuk.

Sevgili Ali Fansa, Turizme uzun yıllarını vermiş biri olarak, okuyucularımız için sizi tanıyabilir miyiz?

Hatay doğumlu, evli iki çocuk babası ve iki yabancı dil bilen (Arapça, İngilizce) doğuştan turizmci birisiyim. Doğuştan diyorum çünkü 32 senedir aynı sektörde olan birisi bu mesleği sadece sevmiyordur, bunun için doğmuştur. 

• Yusra Turizm kuruluş hikayesinden ve hizmetlerinden bahseder misiniz? 

Yusra Turizm 2010 yılında iki Suudili arkadaşımla ve öncelikli havacılık üzerine iştigal etmek üzere kuruldu. Halen Pegasus Havayolları’nın Hac ve Umre uçuşları tek yetkili satış acenteliğini devam ettirmektedir. Havacılığın yanında acentecilik hizmetleri devam etmektedir. 

Yusra Turizm özellikle Ortadoğu turizmi konusunda yoğun çalışmakta olup, bir zaman havalimanı ofisini de açmış, ancak pandemi başında ağırlaşan şartları göz önünde bulundurarak havalimanı ofisini kapatmıştır. 

Yusra Turizm 2023 yılında ülkesine 50.000 turist getiren bir firma haline getirmek istiyoruz. Ekip olarak ağırlıklı ortadoğu turistini hedef aldık beraber sonraki yıllarda pazar çeşitliliği düşünebiliriz.

• Pandemi sürecini nasıl geçirdiniz? Yaşadığınız zorluklar nelerdir?

ACENTELER PANDEMİDE DESTEK GÖRMEDİ

Pandemi birçok insanın alışkanlıklarını değiştirdiği gibi seyahat alışkanlıklarının da değişmiş olması gayet beklenen şey. Gözlemlediğimiz ve en çok beklenen şey hijyen. Gerek kişisel bakım gerekse araç temizliği çekinilmeden dile getirilmeye başlandı. Turist gruplarının daha küçük sayıda olmasına da gayret ediyoruz. Daha küçük grupları küçük araçlarla yani butik hizmet vermeyi hedefliyoruz. Müşterilerinde böyle talepleri var.

Acentecilik Türkiye’de gerekli desteği özellikle de pandemide hakkettiği desteği alamayan turizm paydaşları arasında en mağdur olan meslek grubu oldu. Ülkeye milyarlarca dolar girişini sağlayan sektöre biraz yardımcı olunmalıydı.

• Sektörde Yusra Turizmi, diğer acentalardan ayıran özellik nedir?

Yusra Turizm 2023 yılında ülkesine 50.000 turist getiren bir firma haline getirmek istiyoruz. Ekip olarak ağırlıklı Ortadoğu turistini hedeflemekle beraber sonraki yıllarda pazar çeşitliliği hedefliyoruz. TÜRSAB üyesi bir acenta olarak Ortadoğu pazarında İsrail pazarı ile başlayan pazar çeşitliliğimiz, uçak noktasındaki ikili ilişkilerimizin gücü nedeni ile Ürdün, Umman, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinden münferit ve grup bazında birçok talep almaktayız. İsrail’de de sadece Müslüman kesimden değil Yahudi toplumundan da İsrail’de katıldığımız fuar sonrasında birçok talep almış durumdayız. Bu taleplerin oluşturduğu yoğunluğa genişleyen kadromuzla beraber cevap vermeye çalışıyoruz.

• İsrail’den Trabzon’a başlattığınız charter seferlerle ilgili bilgi verir misiniz?

Trabzon Charter seferleri.. Tel Aviv’den İstanbul’a yaklaşık 10.000’e yakın turist getirme hedefiyle İsrail pazarına girdik. Baktık ki Trabzon destinasyon olarak hem talep ediliyor hem de bizim yıllardan beri Körfez ülkeleri turistlerini konaklattığımız, bildiğimiz de bir bölge. Daha önce düşünülmüş ama yapılmamış bu seferleri bizim başlatmamız lazım dedik ve başlattık. Büyük ihtimalle bu iş bizim üzerimize yapışır, her sene devam ettiririz. Belki seneye uçuş sayısını arttırır belki de bayrak taşıyıcıyla da çalışırız.

• Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Son olarak söylemek istediğim; Yusra Turizm sektörde incoming alanında yeni olmasına rağmen, 25 yıllık Havalimanı acentacılığı ve arkasından Hac-Umre dönemlerinin Pegasus adına tek bilet sağlayıcısı, Körfez  ülkerine münferit VİP hizmet veren bir firma olarak deneyimiyle sektörde değişime giden, dijital çağın ve pandemi sonrası gelişen hijyen faktörlerinin bilincinde, daha kurumsal bir yapı içerisinde, müşterilerinin beklentisine göre hareket eden, özellikle Ortadoğu pazarında da üçüncü yaş, engelli, genç nesil, balayı turizmi gibi turizm ceşitliliğine dair farklılıkları olan bir firma olarak, sektörde büyümeye ve yerini daha üstlerde almaya devam eden bir TÜRSAB acentası olacaktır. Bundan sonra bizi izlemeye devam edin. Tüm Hotel Gazatesi ekibine ve Mustafa Ücbaşa değerli röportajı ve turizme katkıları sebebi ile teşekkür ederim. 

hotelrunner hotel gazetesi

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.