“YILDIZLARIN YOLU” YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR!

“YILDIZLARIN YOLU” YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR!
Hotel Gazetesi
Posted on Haziran 18, 2022, 1:26 pm
6 mins

Geçen sezon yayınlandığı TRT1’de büyük ilgi gören reality şov programı, bu sezon Karadenizli yetenekli gençleri Türk futboluna kazandırmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz sezon TRT1’de yayınlanan reality şov programı “Yıldızların Yolu” yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyor. Ülkemizdeki futbola yetenekli 16 yaş altı 18 genci bir kampta toplayarak, yeteneklerini gösterme fırsatı sağlayan ve onları Türk futboluna kazandıran program, yayınlandığı dönemde, yetenekli ve futbolcu olma hayali kuran gençleri ve ailelerini ekrana kilitlemişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Futbol Federasyonu’nun desteğiyle hazırlanan program, formatı gereği Türk futbolunda zirve yapmış idol isimlerle gençlerimizi buluşturarak, bir yandan antrenmanlarını yaparken, diğer yandan da eğitimlerini futbolun kariyer sahibi ve tecrübeli isimlerinden direkt alma olanağı bulmuşlardı.

Amacı gençlerimize, sporu, disiplini, takım ruhu ve istikrarlı çalışmayı sosyal ve eğlenceli bir şekilde aşılayıp, onların hayalleri peşinde koşmalarına ön ayak olmak, A’dan Z’ye futbol hakkında bilgilendirip, başarılı sporcular olabilmeleri için sarf etmeleri gereken çabayı, milli sporcular eşliğinde göstermek olan program, çeşitli sebeplerden dolayı herhangi bir kulüp ile bağlantı kuramamış, yetenekleriyle öne çıkan, gelecek vadeden sporcu adaylarını keşfedip, onların spor kariyerlerinde yükselmelerine profesyoneller eşliğinde destek olmayı amaçlıyor.

YENİ SEZON KARADENİZ’DE

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun desteğiyle TRT1’de yayına giren Türkiye’nin ilk “Docu-Reality Show”u Yıldızların Yolu, ikinci sezonunda 11 +7 yedek olmak üzere 18 kişilik takımdan oluşacak. Karadeniz’in “en iyi 18’i, 13-16 yaş arası katılımcılar arasından, teknik direktörlerimizin yapacağı seçmelerle belirlenecek. Karadeniz’in 8 ayrı şehrinde yapılacak seçmelere, şehirlerin çeşitli semtlerinden, değişik hayat standartlarından gelen, bir takımın bireyi olabilmek için tüm fedakarlıkları yapmaya hazır, toplamda 18 futbol aşığı gencimizin; aile hayatları; anne ve babalarının görüşleri, kardeş ve arkadaşlık ilişkileri, eğitim hayatları ve teknik direktörlerimizin yönetimi ile alacakları futbol eğitimini konu alacak.

FUTBOLCU OLMA HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞECEK

Geçtiğimiz sezon, Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli yönetiminde 13 bölümden oluşan program boyunca, çocuklar yeteneklerini ortaya koyarken, bir yandan takım disiplinini ve Fair Play’i öğrenmiş, bu disiplin aynı zamanda programı izleyen herkese öğretilmesini sağlamışlardı. Takımların scout ekipleri tarafından da takip edilen çocuklara, üç büyükler de dahil olmak üzere birçok kulübün altyapısının kapıları ardına kadar açılmıştı. Bu 18 çocuktan 7’si geçen sezon Eyüpspor’da futbol hayatlarına devam ettiler.

FAİR PLAY ÖDÜLÜ KAZANDI

TMOK tarafından 1982 yılından bu yana verilen Türkiye’nin en prestijli ödülü “Türkiye Fair Play Ödülleri’ne aday gösterilen program, daha ilk yılında, yarışmanın büyük jürisi tarafından Tanıtım dalında Fair Play Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Böylece program birçok gencimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmekle kalmayıp, Yapımcı ve Yönetmeni Selattin Odunkesenler’le birlikte yayınlandığı kanal TRT1’e ödül kazandırmış oldu. Yıldızların Yolu programının yeni sezonda, TRT Spor’da yayınlanması bekleniyor. Yapımcı Selattin Odunkesenler, bir yandan son hazırlıklar yapılırken, diğer yandan yayın konusundaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

SELATTİN ODUNKESENLER KİMDİR?

Selattin Odunkesenler, hayatının büyük bir kısmını Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamış, akademik hayatının büyük bir bolümü yine Amerika kıtasında geçmistir. New York’ta sinema/televizyon eğitimi almış, kariyerine MTV New York’ta başlamıştır. News and Specials Department’da (Haberler ve özel haberler) başarılı birçok reality şovda görev almış, Hollywood A bütçeli filmlerde de hizmet vermiştir. Gerçek hayat hikayelerine olan ilgisi, onun yazdığı tüm formatlarına yansıyan Selattin Odunkesenler, son yazdığı realty şow formatı “Yıldızların Yolu” ile gençlerin hayallerine ulaşması yolunda bir köprü olmuş, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından, Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri olan Fair Play Büyük Ödülüne layık görülmüştür.

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.